Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2013 17:51 - Ако не се вземат спешни мерки, България няма да я има
Автор: alexs Категория: Политика   
Прочетен: 4027 Коментари: 6 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 До 2050 г. в България ще има под 5 млн. души и етническото съотношение ще бъде много различно. Това предвижда проф. Петър Славейков, преподавател в геолого-географския факултет на СУ "Климент Охридски".
image

Докато депутатите си играят на парламент и пилеят нашите пари, демографската криза е на път да се превърне в катастрофа за страната, заяви в сутрешния блок на ТВ7 проф. Славейков и допълни: „България все още не може да реши задълбочаващите се проблеми с емиграцията."
Населението на България се топи с главоломни темпове, предупреди Петър Славейков. Според данните от последното преброяване за последните 10 години 185 хил. души са напуснали страната без намерение да се завърнат. Ако тенденцията се запази, през 2020 г. населението у нас ще падне под психологическата граница от 7 млн.
Проф. Славейков заяви, че не може да има държава без хора и е време политиците да спрат да мислят мандатно, а да се изготви цялостна програма за справянето с този проблем.
"Това не е криза в демографията, а катастрофа и ако не се вземат спешни мерки и правилни управленски решения, България няма да я има. Населението намалява с 0,8% на година, ние сме уникален случай, и на никого не му прави впечатление това.
Като мерки срещу демографския срив проф. Славейков посочи, че най-важно е да се стимулират родители с образование, а не да се раздават детски надбавки на калпак. Не може детски храни и дрешки да се облагат с 20%, а хазартът - не, каза още професорът от СУ.

Източник: /КРОСС/: http://www.cross.bg/slaveiikov-bulgariya-merki-
1380188.html#ixzz2i5DIbxN4

           *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *

По данни на ЦРУ до 2050 г. в България ще живеят 3,5 млн. души, като българите ще бъдат по-малко от половината. България не е в демографска криза, а в катастрофа и капан.

Около това мнение се обединиха ВМРО и неправителствени организации в отворен форум по повод обсъждането на бюджета за 2014 г. Участниците се обявиха срещу безотговорната държавна политика по отношение на бъдещето на България и изчезването на нацията. Те формулираха общи искания към премиера Орешарски, а пренебрегването на проблема определиха като геноцид.

Събитието бе под надслов „Да изчезнеш за 60 години!?” и обедини ВМРО, представители на Центъра за демографска политика, сдружение „Зачатие” и Асоциацията на търговците на детски стоки. Поканени бяха и министрите на здравеопазването, образованието, труда и социалната политика, както кметът на София. Никой от тях, обаче, не уважи важността на проблема.
 „Едва 40% от първокласниците са с майчин език български. От началото на тази дискусия България е намаляла със 7 души“, предупреди проф. Петър Иванов от Центъра за демографска политика.

Отпадане на тавана от 350 лв. за помощи за отглеждането на деца поискаха участниците в гражданския форум. Този таван подпомага единствено раждаемостта сред несоциализираните групи и води до етнически деформации на обществото..


image

Фигура 1. Население на България по години

http://raylight.blog.bg/drugi/2010/11/25/za-demografskite-krizi-i-ekstrapolaciiata.640514












Гласувай:
14



1. mt46 - Да, това е ясно...
18.10.2013 17:58
Навярно такава е целта...
цитирай
2. rvmarkov - План за възраждането на България има
18.10.2013 22:15
Въпросът е да ли ще го подкрепим. Всичко е всобствените ни ръце.....и глави.

На сила хубост не става.

http://bulgaria-mmt.blogspot.com/2013/01/blog-post_19.html
цитирай
3. alexs - План за възраждането на България ...
19.10.2013 10:08
План за възраждането на България има
rvmarkov написа:
Въпросът е да ли ще го подкрепим. Всичко е всобствените ни ръце.....и глави.

На сила хубост не става.

http://bulgaria-mmt.blogspot.com/2013/01/blog-post_19.html

С тези управляващи както и предишните това няма да стане....да валутният борд е една от основните причини сравнете България и Румъния преди въвеждането на борда 1997 бяхме по-добре от северните съседи сега сме по зле....
цитирай
4. alexs - Навярно такава е целта. . . В дейс...
19.10.2013 10:19
mt46 написа:
Навярно такава е целта...

http://zemedelskozname.com/BZNS/?p=1606
В действителност през последните няколко години българските учени, включително и няколко анализа на ООН, очертават един апокалиптичен за българския етнос демографски сценарий, който се състои в следната тенденция на развитие: прогресивно намаляване на българския етнос, тенденция към постепенно увеличаване на турското население и „взрив” на циганския етнос, който ще нарастне с няколкостотин процента през следващите години и десетилетия, за да достигне невероятните 8 млн. В тази връзка възниква един въпрос. Ако приемем актуалните демографски проучвания за достатъчно достоверни, пък и дори, ако хипотетично приемем, че те в бъдеще се сбъднат поне на 60-70%, ще се казва ли след 100 години изобщо държавата, в която днес живеем България? Ще я има ли изобщо тогава тази държава, или по нашите географски ширини ще властва хаосът и анархията?

Изобщо чака ли ни апокалипсис? Ако отговорът е положителен, кога и как ще настъпи той? Може би след 50-100 години? Днес за някои така представената демографска картина на страната вероятно би изглеждала абсурдна. Да днес ние знаем, че българите са шест-седем милиона, че турците са 700-800 хиляди и останалите 500 хиляди примерно са цигани. И как така „тези” дето са го правили това проучване, ще пишат такива „глупости”? Ето този – последния въпрос вероятно мнозина биха си задали? Ама не е вярно! И не може да бъде! Нас ни е имало 1300 години, ние сме народ с история…но дали сме и народ с бъдеще?
*************
Прави ми впечатление, че за някои анализатори демографският проблем, често започва и приключва с циганите, как се женели, как имали по 5 и отгоре деца, как живеят на помощи и пр. и пр. т.е. проблемът и начинът по който той се дебатира изцяло се фокусират само върху циганите. Какво правим обаче ние българите? Животът на мнозинството млади българи преминава в учене, (или колкото да се стигне до някаква диплома за висше), в търсене на работа – в родния град, в големия град и така докато не се намери нещо в чужбина. Друга при това немалка част част от младите някак – си живеят живота от днес за утре! Такива събития или задължения, като например създаването на семейство и поколение е нещо, което или е считано за отживелица или се отлага…за по-добрите времена. От друга страна не е никак лесно да създадеш семейство и да отгледаш дете с една несигурна работа, на една минимална, а често и по-ниска заплата? Напрактика, отглеждането на второ дете в една несигурна икономическа обстановка, изглежда почти мисия невъзможна. Тогава, как ние българите можем да очакваме, че ще доминираме числено над турци и цигани за „вечни времена”
цитирай
5. rvmarkov - Съгласен!
19.10.2013 14:10
alexs написа:
С тези управляващи както и предишните това няма да стане....да валутният борд е една от основните причини сравнете България и Румъния преди въвеждането на борда 1997 бяхме по-добре от северните съседи сега сме по зле....


Но аз и не твърдя, че с ТЯХ ще стане. Напротив, ще стане само след като ги изхвърлим на политическото бунище.
цитирай
6. demograph - Прогнозатата на ЦРУ е както винаги грешна.
06.12.2013 00:45
Ако Тези които водят народа ни към гибел в продължение на вече блзо 70г. не бъдат отстранени и заместени с българи ДО 2030г. в България ще останат само вилнеещи малцинствени банди, безпомощни възрастни и новонастанили се на мястото на българите шепа руснаци. Останалото ще е избягало... Това е моята прогноза. Колкото по-комунистическа е една страна - толкова по-бързо умира народът в нея. И обратното.Справка - вижте демографските данни на Русия, Сърбия, Македония, Германия, Франция...Сравнете ги с тези на Англия -най-малко социалистическата страна от ЕС, Полша - най-малко комунизираната страна от бившия "соц"-лагер.
Ако не разкараме комунистите от властта и не се въведат драконовски, извънредни мерки от типа - стимулиране на раждаемостта според образованието на родителите, а помощите за ученици и студенти - според постигнатите резултати в училища и ВУЗове, с Българите в България е свършено. От това имат интерес и самите малцинства. Защото България ще стане нещо като карантина за самоеди..
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexs
Категория: Политика
Прочетен: 5049498
Постинги: 231
Коментари: 3462
Гласове: 13397
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930