Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2011 20:52 - Ужасяваща трагедия със снахата на поета Христо Фотев! Време на безвремие...
Автор: alexs Категория: Други   
Прочетен: 127932 Коментари: 64 Гласове:
39

Последна промяна: 23.05.2011 16:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    Божеколко мъка има по тоя святБоже!
Минка Стоянова не преживя изгарянията и издъхна в 11,00 часа сутринта Минка Стоянова,  е майка на детето на Пламен Фотев - син на великия поет Христо Фотев, почина в 11,00 на 17 май 2011г. Въпреки бързата медицинска реакция и многобройните кръвопреливания жената не успя да преодолее 80-те процента изгаряния по тялото си.
В неделя 54-годишната Минка предизвика шок сред посетителите, нахлувайки гола и овъглена в заведението. Оказа се, че тя е претърпяла силен токов удар в близкия трафопост.
Жената е откарана в реанимацията на МБАЛ-Бургас в състояние на термичен шок и тежки увреждания на вътрешните органи. Изгарянията по цялото й тяло бяха 80%. на 16 май тя бе транспортирана във Варна, където й бяха направени няколко кръвопреливания, които обаче не доведоха до успех и без това минималните шансове да оцелее.
Снахата на поета Христо Фотев има 18-годишна дъщеря Руска от сина му Пламен. Също като майка си, момичето живее в пълна мизерия в малка стаичка от общежитие в Созопол заедно с леля си и братовчед си. Разведената Минка пък има сериозни психични отклонения и през последните няколко месеца се прехранваше като клошарка.
..............................................................
  Останала бездомна от имотната мафия.
Тя пострада тежко при токов удар в трафопост на 15 май, където вероятно е нощувала, защото е бездомница. Тя е с психически отклонения.
  Вече живеем в информационно общество достъчно е да зададем на Чичко гугъл въпросче "ХРИСТО ФОТЕВ СНАХА"  "ХРИСТО ФОТЕВ ВНУЧКА" и получаваме ужасяващи отговори....
.................
Страдала е от много силно психическо разстройство. Дори синът на Христо – Пламен, не я издържал и двамата се развели.
Така състоянието продължило да се влошава. Все по-трудно й ставало да мисли и действа разумно. В един момент единствената й прехрана останала… клошарството.
image

                                      

КОЛКО СИ ХУБАВА!...

 

На М.К.

Колко си хубава!

Господи,

колко си хубава!

 

Колко са хубави ръцете ти.

И нозете ти колко са хубави.

И очите ти колко са хубави.

И косите ти колко са хубави

 

Не се измъчвай повече - обичай ме!

Не се щади - обичай ме!

Обичай ме

със истинската сила на ръцете си,

нозете си, очите си - със цялото

изящество на техните движения.

Повярвай ми завинаги - и никога

ти няма да си глупава - обичай ме!

И да си зла - обичай ме!

Обичай ме!

По улиците, след това по стълбите,

особено по стълбите си хубава.

Със дрехи и без дрехи, непрекъснато

си хубава... Най-хубава си в стаята.

Във тъмното, когато си със гребена.

И гребенът потъва във косите ти.

Косите ти са пълни с електричество -

докосна ли ги, ще засветя в тъмното.

Наистина си хубава - повярвай ми.

И се старай до края да си хубава.

Не толкова за мене, а за себе си,

дърветата, прозорците и хората.

Не разрушавай бързо красотата си

с ревниви подозрения - прощавай ми

внезапните пропадания някъде -

не прекалявай, моля те, с цигарите.

Не ме изгубвай никога - откривай ме,

изпълвай ме с детинско изумление.

Отново да се уверя в ръцете ти,

в нозете ти, в очите ти... Обичай ме!

Как искам да те задържа завинаги.

Да те обичам винаги -

завинаги.

И колко ми е невъзможно... Колко си

ти пясъчна... И моля те, не казвай ми,

че искаш да ме задържиш завинаги,

да ме обичаш винаги,

завинаги.

 

Колко си хубава!

Господи,

колко си хубава!

 

Колко са хубави ръцете ти.

И нозете ти колко са хубави.

И очите ти колко са хубави.

И косите ти колко са хубави.

 

Колко си хубава!

Господи,

колко си истинска.

 
Ето току що излезе страшна гадост 
http://www.blitz.bg/news/article/108751
 
Но тази гадна история е близо 10 години
........................................................

Четирима души живеят в малка стаичка, загубили апартамент в суперцентъра на Бургас


източник фактор онлайн 26.11.2008
http://www.factor-bs.com/news-6654.html

Внучката на големия бургаски поет Христо Фотев – Руска, живее в пълна мизерия в малка стаичка от общежитие в Созопол, заедно с майка си, леля си и братовчед си. Шестнадесетгодишното момиче е дъщеря на най-големия син на поета - Пламен, роден от първия му брак. 
Нещастието, сполетяло семейството, е заради лихваря Емил Гепов. Заради заем от 1800 лева сестрите Минка /майка на внучката на Фотев/ и Иванка Стоянови губят апартамента си в идеалния център на Бургас на ул.”Апостол Карамитев” №14. 
Историята започва през ноември 2002 г., когато за да могат да изкарат зимата – за ток и две печки, Минка взема от Гепов 2415 лева. Всъщност чистата сума е 1800 лева, а останалото лихварят е удържал за нотариални разноски. За мизерната сума апартаментът е бил ипотекиран. Оценен е за 18 000 лева. 
Сумата е трябвало да бъде върната до 3 месеца. Каква е била лихвата, само може да гадаем, но на 18 февруари 2003 г. Гепов изпраща нотариална покана за връщане на 18 000 лева. Сестрите не могат да заплатят толкова пари, а лихварят завежда иск на стойност 40 000 лева. За заема от 1800 лева е начислена лихва 38 614 лв. за три месеца. Сумата е набъбнала повече от 20 пъти за сто дни, което чрез прости сметки показва, че лихвата е била 67% месечно. 
Искът е отхвърлен частично от съда, защото неустойката се сторила прекомерна за магистратите. Въпреки това обаче е била призната лихва за три месеца в размер на 18000 лева и лихва до завършване на делото още 8100 лева.

Така двете сестри Минка и Иванка,

заедно с децата си, са изгонени от жилището им, защото то вече е собственост на Емил Гепов. 
Майката на Руска Минка, която е психичноболна, след загубата на жилището получава криза и е настанена в клиниката в Раднево. “Емил Гепов ме намери и там, за да му подписвам някакви документи. Не знам какви са били те”, сподели вчера Минка. 
По същото време Руска е била изпратена в “ Коджакафалията”. Синът Симеон на сестрата Иванка, който сега е на 35 години, тогава работел по строежите в Слънчев бряг. 
Скоро след това семейството се събрало в Созопол, където наело една стаичка за 200 лева месечен наем. След дълги борби те прибрали Руска, която прекарала около 3 години в сиропиталището. Тъй като наемът в Созопол бил непосилен, преди 2 години общината им отпуснала стая в общежитието до стадиона. 
Помещението е по-малко от 10 квадратни метра. То събира само три легла, наблъскани едно до друго, и малка масичка. Стената е с теч и мухлясала. Малката баня с тоалетна се използва и за кухня. Освен четиримата тук живее и домашен любимец – една котка, чиято купичка с риба е сервирана в тоалетната. 
В общежитието екипът ни заварва само 52-годишната Минка, след което за малко се връща от работа и племенникът й Симеон. Жената е пенсионирана по болест, а Симеон още работи в строителството. Сестрата на Минка – 55-годишната Иванка, също е на работа. Тя охранява къмпинг и има газов пистолет. За службата си получава 300 лева месечна заплата. 
Внучката на поета Христо Фотев е на училище и е в десети клас. Майка й не желае да каже къде учи детето, защото се страхува някой от мафията да не му стори зло. Минка пази Руска и от фотографи, пак поради същата причина. Разрешава ни да снимаме само копиран стар портрет на момичето. Около фотоса са закачени графики на Иванка, която се е опитала /и то твърде успешно/ да нарисува сестра си. 
Семейството не знае докъде е стигнало следственото дело срещу Емил Гепов. За последно са били разпитвани по случая от Икономическа полиция преди една година. Пари за адвокат те нямат.

Веднага след като получил апартамента

на ул. “Апостол Карамитев” 14, Гепов го прехвърлил на сочения за бос на апартаментната мафия в Бургас Здравко Донев – Капона. Така поне твърди друга потърпевша - Сийка Колева, която също е една от жертвите на Гепов. Тя тогава разговаряла с Капона по мобилния си телефон с прима карта, която изхвърлила, за да не бъде проследен разговорът. Самият Здравко Донев пък продал жилището на някакъв софиянец на име Атанас Илков. Апартаментът и досега пустее, въпреки че му е бил спретнат луксозен ремонт. 
Емил Гепов имаше заложна къща в РУМ “Краснодар”, преди да започне ремонтът в него. От него изпищя преди три години Сийка Колева, която за 1500 лева заем трябваше да загуби яхта, която на всичкото отгоре и не беше нейна. Моторното корабче се водело съсобственост с някакъв чужденец, но всъщност си било само негово, сподели тя. Гепов се опитал да сложи ръка върху яхтата заради подписана запис на заповед за 35 000 лева, но Сийка я спасила от публична продан, като доказала, че подписът й е взет чрез измама. Сега срещу Гепов се води дело за измама и Колева смята, че ако бъде признат за виновен, може да получи поне 3 години затвор. 
На последните местни избори Емил Гепов бе кандидат за общински съветник от листата на ДСБ.

Ужилените от апартаментната мафия

скочиха на протести пред сградата на Бургаския съд, след като соченият за неин бос Здравко Донев – Капона бе оправдан за измама в особено големи размери, особено тежък случай. 
Той бе обвинен от прокуратурата за това, че е придобил къща – паметник на културата, чрез измама на собственика й Милко Хатев. Имотът, който беше оценен от независими експерти на 1.2 млн.евро, е бил прехвърлен на името на Капона срещу 37 000 щатски долара. Магистратите решиха, че измама няма, а е извършена редовна сделка. 

image


Текст снимка - В тази мизерия - с кухня, тоалетна и баня заедно живее потомката на големия поет сега, снимка Митко ДИМИТРОВ
..................................................
Внучката на Фотев без дом заради лихвар продаден 6 пъти

  http://www.factor-bs.com/news-13191.html
Kредиторът Гепов призна ипотеката за нищожна, жилището е било собственост и на Здравко Капона
Родният дом на внучката на големия бургаски поет Христо Фотев – Руска, е бил препродаден 6 пъти заради мизерен заем от 1 800 лева. Лихварят Емил Гепов, който през 2002 г. броил сумата на майката Минка Стоянова, вчера официално се отказа от учредената върху имота ипотека. Това стана по време на заседание, проведено от Бургаския окръжен съд. Минка е с психично заболяване, поставена е под пълно запрещение. Тя не е разбирала свойството и значението на постъпките си, когато е подписвала документите, обясниха юристи.
Сега нотариалният акт за ипотеката ще бъде обявен за нищожен от магистратите, но този факт няма да върне на двете жени апартамента в суперцентъра на Бургас на ул.”Апостол Карамитев”№14.
Внучката на поета – Руска Пламенова Фотева, живее в пълна мизерия в малка стаичка от общежитие в Созопол, заедно с майка си, леля си и братовчед си. Седемнадесетгодишното момиче е дъщеря на най-големия син на поета - Пламен, роден от първия му брак със зъботехничката Пенка.

Историята започва през ноември 2002 г.,

когато за да могат да изкарат зимата – за ток и две печки Минка взема от Гепов 2415 лева. Всъщност чистата сума е 1800 лева, а останалото лихварят е удържал за нотариалн разноски. За мизерната сума апартаментът е бил ипотекиран. Оценен е за 18 000 лева.
Сумата е трябвало да бъде върната до 3 месеца. Каква е била лихвата, само може да гадаем, но на 18 февруари 2003 г. Гепов изпраща нотариална покана за връщане на 18 000 лева. Сестрите не могат да заплатят толкова пари, а лихварят завежда иск на стойност 40 000 лева. За заема от 1800 лева е начислена лихва 38 614 лв. за три месеца. Сумата е набъбнала повече от 20 пъти за сто дни, което чрез прости сметки показва, че лихвата е била 67% месечно.
Искът е отхвърлен частично от съда, защото неустойката се сторила прекомерна за магистратите. Въпреки това обаче е била призната лихва за три месеца в размер на 18 000 лева и лихва до завършване на делото още 8100 лева.
Така Минка и сестра й Иванка, заедно с децата си са изгонени от жилището им. Разковничето е в това, че не Гепов е продал имота, нито пък го е придобил. Оказва се, че Минка е подписала генерално пълномощно на друг човек – Радослав Стойков, който извършва сделката през април 2004 г.

След това започват серия от препродажби,

за да се замаскира незаконното придобиване на апетитния имот. Пръв собственик на апартамента е Димо Калудов, който само след месец го прехвърля на небезизвестния Здравко Донев – Капона. Той е сочен за един от босовете на имотната мафия в Бургас, но бе оправдан по дело за измама. Обвинението срещу него бе, че е придобил чрез нечисти машинации суперскъпия имот на инвалида Милко Хатев, който пък вече е покойник. Къщата му, паметник на архитектурата, бе оценена от експерти на 1.2 млн.евро, а бе купена от Капона за 77 000 долара.
Донев обаче не е задържал дълго собствеността върху апартамента на внучката на Фотев. Това стана ясно от извлечение от Службата по вписвания – Бургас. Половин година след като го е купил, през ноември 2004 г., той го продава на Дани Илков. ЕГН-то на въпросния купувач започва с числото 99, което означава, че в момента на сключване на сделката е бил едва 5-годишен.
Следващата продажба е след една година – на 5 декември 2005 г. Купувач е Стайка Янакиева, която пък, видно от ЕГН-то, е на 76 години. Само след 7 дни е следващата сделка. Тя е дарение. Бабата прехвърля имота на внучката си Таня Янакиева.
Четири месеца по-късно момичето продава апартамента на последния му собственик – Атанас Илков.

Майката на Руска Минка е била настанена

в клиниката в Раднево, тъй като след загубата на жилището получава криза.
По същото време Руска е била изпратена в дома“ Коджакафалията”, където е изкарала 3 години – до 2006 г.
Останалите бездомни Минка, сестра й Иванка и нейният син се събрали в Созопол, където наели една стаичка за 200 лева месечен наем. След дълги борби те прибрали Руска от сиропиталището. Тъй като наемът бил непосилен, преди 3 години общината им отпуснала стая в общежитието до стадиона.
Помещението е по-малко от 10 квадратни метра. То събира само три легла, наблъскани едно до друго и малка масичка. Стената е с теч и мухлясала. Малката баня с тоалетна се използва и за кухня. Освен четиримата тук живее и домашен любимец – една котка, чиято купичка с риба е сервирана в тоалетната.
Семейството тъне в бедност.
Вчера първата стъпка бе направена и ипотеката ще бъде заличена. Как обаче ще върнат жилището си, никой не се наема да гадае. Дълги съдебни битки и хонорари за адвокати очакват бездомниците.
                                            ********
image

кафе  "Малибу"

Обгоряла жена нахлу гола в кафе "Малибу"  Източник               http://www.burgasnews.com/component/content/article/98-glavna-novina/41876--obgoryala-zhena-nahlu-gola-v-kafene-
                              Неделя, 15 Май
Почти овъглена жена без дрехи нахлула вчера сутринта в кафе "Малибу", съобщиха от полицията. На 14 май около 06.00 ч. в Първо Районно управление "Полиция" - Бургас е получено съобщение от кафене "Малибу", разположено на ул. "Георги Кирков" №3 в Бургас, за това че в заведението е влязла 54-годишната М.С. от Бургас, без дрехи и с обгоряло тяло. 
Установено е, че пострадалата е получила изгарянията при токов удар, възникнал в намиращия се в близост до заведението трафопост /жената е транспортирана до МБАЛ - Бургас, където е приета в "Реанимация" в термичен шок, с 80 % изгаряния по тялото, с опасност за живота/. Причините за пребиваването на потърпевшата в трафопоста, както и степента на психическата й адекватност се изясняват от служители на Първо Районно управление "Полиция" - Бургас. 
Това е втори подобен случай за половин година. В края на октомври 2010г. 28-годишна циганка изгоря в трафопост, където влязла, за да се облекчи. Токовият удар буквално е овъглил жената и остави голяма част от "Меден рудник" без ток. Тогава беше установено, че вратата на трафопоста в ромския квартал е била разбита, вероятно, за да се краде ток. Полицията ще установява дали случаят сега е подобен, или жената е с психически отклонения и не е знаела какво прави. Възможно е и да е нощувала в трафопоста, смятат запознати.  
  image

Трафопоста, където е изгоряла Минка                       
                                 
                                   Защо това се случи???

 






Гласувай:
40



1. alexs - Съболезнования
18.05.2011 21:07
На близките за трагичната смърт!
Ние хората сме виновни ...... с бездушието безразличието....
цитирай
2. alexs - Чува ли Господ
18.05.2011 21:19
2. анонимен - Бог да ги убие!!!!
анонимен написа:
И Капони, и Рапони и всчки зверове, хранещи се от бездействието ни!

цитирай
3. mt46 - За жалост -
18.05.2011 21:22
такава е тъжната участ на много хора на изкуството и на техните близки... Духовността се потиска по всякакви начини... Държавата е мащеха на културата...
цитирай
4. blogena - :(
18.05.2011 21:24
....
цитирай
5. darcy - Какво става с тия бургазлии
18.05.2011 21:27
защо са така оскотели и озверели?! Най-гнусните истории напоследък все там се случват...
цитирай
6. kleopatrasv - Ужасна трагедия!
18.05.2011 21:36
Ужасна трагедия!
цитирай
7. silwiqna - .......
18.05.2011 21:45
Има ли човещина..... ?!
цитирай
8. анонимен - Малко е да се нарече трагедия. . . .
18.05.2011 21:46
Малко е да се нарече трагедия....
цитирай
9. tota - Нямам думи, Алекс...
18.05.2011 22:53
Да помълчим...и Бог да я прости!
"Ние хората сме виновни ...с бездушието безразличието...." - така е...
цитирай
10. анонимен - Бог
18.05.2011 23:04
да я прости! Познавах лично Фотев, когото изключително ценя като поет...
цитирай
11. rustam - Даммммм,
19.05.2011 00:02
Щом Пискова "изключително" цени Фотев, с чиста съвест можем да се съобразим и ние.
Коя си ти ма бульо? Че да цениш Фотев "изключително" - да не си Ерато?
цитирай
12. alexs - Ако се приеме, че Бургас е представителна извадка
19.05.2011 06:38
6. darcy - Какво става с тия бургазлии
darcy написа:
защо са така оскотели и озверели?! Най-гнусните истории напоследък все там се случват...

Беще прието,че Бургас е най-добрият град за живеене в България за 2010г.
http://news.expert.bg/n323668/
Подобни случаи на ограбени от имотната мафия има във всички големи градове
цитирай
13. alexs - Да за жалост mt46
19.05.2011 06:47
4. mt46 - За жалост -
mt46 написа:
такава е тъжната участ на много хора на изкуството и на техните близки... Духовността се потиска по всякакви начини... Държавата е мащеха на културата...

Малко преди да напусне този свят Фотев БТК заведе дело срещу него...
" БТК осъди поета Христо Фотев за 270 лв. сметка
4 ян. 2002 ... Държавният монополист БТК осъди поета Христо Фотев за неплатена сметка от 278,56 лв. с лихвите, съобщи шефът на бургаския клон ........."
http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=1738&sectionid=1&id=00002
На 27 юли 2002 си отиде Христо, може би към един по-добър свят. Той умря в жестока бедност.
Но най-лошите неща се случиха с някои негови близки след смърта му.
цитирай
14. mt46 - Държавата, бюрократичните институции, еснафското общество -
19.05.2011 08:24
те убиха и Яворов, и П. Пенев, и П. Дубарова, и Хр. Фотев...
цитирай
15. alexs - към 17. анонимен
19.05.2011 09:03
17. анонимен - Стига с това Ние хората сме виновни. ...
анонимен написа:
Стига с това Ние хората сме виновни. Защо аз потърпевшия да съм виновен. Бъдете конкретни. Винавни са новоизлюпените ботаташи.

Да защото си мълчахме ......... имаше държавни институции които трябваше да си свършат работата.
1. Нашта полиция трябва да прибере такива лихвари на топло......
2. Такива нотариуси трябваше да бъдат отстранени ......
3, Имахме Една социална министърка със скъпи лачени обувки .....какво направиха за такива хора
Е като си търпим такива управници такива неща ще продължават да се случват ......... Е сега банките вдигнаха лихвите по кредите .............. ние пак си мълчим
цитирай
16. alexs - Да
19.05.2011 09:06
20. mt46 - Държавата, бюрократичните институции, еснафското общество -
08:24
mt46 написа:
те убиха и Яворов, и П. Пенев, и П. Дубарова, и Хр. Фотев...

към списъка може да се прибави и Вапцаров
цитирай
17. alexs - към 19. анонимен Напълно съм съгласен
19.05.2011 09:09
19. анонимен - Концлагера България е пълен с мъченици и мъчители
анонимен написа:
Това е ужасно и недопустимо!!! Не само за близките на поета, недопустимо е да се случи на всяко живо същество. Тези хора са нови мъченици. Жената Минка е умряла като мъченица, момичето Руска живее като мъченица. Мъченици за какво, обаче? Знаем кои са мъчителите, знаем кои са мъчениците, но не знаем какво да правим, за да се спре с това безумно и безсмислено мъченичество на стотици и хиляди хора в България. Хора, вие знаете ли? Трябва да направим нещо. Нали плащаме здравни и социални данъци, а тези фондове са солидарни. Трябвало е да има от нашите данъци и за Минка и за Руска. ... Но не е имало и няма, и за тях и за стотици други. Какво става с нашите пари за Минка и за Руска и за другите. Какво става с евросредствата - и от тях е имало и има и за Минка и за Руска и за други като тях? Как се помиряваме с равнодушието си да ни крадат, да отива всичко в техните партийни фирми, в техните партийно-лични джипове, в техните имоти, в техните шопинги в Милано, а хората в България да се превръщаме ежедневно в мъченици с мъченически живот и мъченическа смърт? Как се помирявате със себе си, защото аз вече не мога да се помирявам с нещонеправенето и нищонемисленето си по тези теми вече 20 години. Това демокрация ли е, правовост ли е.... или е концлагера България??? Концлагера България, пълен с безсмислено мъченичество и безумни мъчители. Ние не се делим на дребни и средни производители , на заети в услугите, промишлеността и селското стопанство, не се делим на престъпници и почтени. Ние в България се делим на мъчители и мъченици.

Може ли нещо да се промени ??? От нас зависи........
цитирай
18. alexs - към 18. анонимен - Поетите на Бургас Да си спомним
19.05.2011 09:15
анонимен написа:
Да си спомним и смъртта на великолепната 17-годишна поетеса на Бургас - ПЕТЯ ДУБАРЕВА. Глупостта и бездушието я убиха. Сега бургазлии са й направили хубав паметник в Морската градина...

Паметника http://alexs.blog.bg/turizam/2011/04/30/more-i-prolet.738506
Ето и един мои предишен коментар:
13. alexs - ЗАЩО СЕ САМОУБИ ПЕТЯ ДУБАРОВА?
30.04 08:24
Ето какво казва Недялко Йорданов
"Плъзнаха слухове за причината за самоубийството.
... Декември 1979г.
Бригада в бирена фабрика. Или, както се казваше тогава – “производствено обучение”. Разваля се броячът на една машина и обвиняват Петя, че тя умишлено го е развалила. Пишат писмо до училището. Събира се учителския съвет и - за да откликнат на писмото там решават да и се намали поведението.
Петя се кълне в невинността си приемат го като естествена защитна реакция. По принцип тя е нарочена вече – ученичка са национална популярност, снима се във филм, публикува стихотворения. Какво се мисли – че за нея ще се направи изключение ли? Тъкмо обратното – за назидание – най-строгото наказание. Типична учителска психика от онова време.
Никой не подозира какъв удар е това върху едно толкова емоционално и държащо на името си момиче.
За съжаление същата тази фатална вечер Петя остава самичка в къщи. И нагълтва приспивателните. За да защити честта си..."
*********
Тази част е струвала някакви си 5 лв. тогавашни......
За зла ирония тази бирена фабрика я събориха преди няколко години, а работниците ги наритаха и пратиха в бюрото по труда.
Сега на това място се строи най-големия МОЛ в Бургас.......
Човешката злоба има ли край.....
Можем само да се срамуваме !!!

цитирай
19. alexs - към 16. анонимен Къде е .... ???
19.05.2011 09:22
16. анонимен - Къде е обществеността в Бургас?
анонимен написа:
Морският град беше възпят от поетите. Как им се отблагодари Бургас? Кмете?????

Затова казах "Ние хората сме виновни ...... с бездушието безразличието...."

цитирай
20. alexs - към 15. анонимен
19.05.2011 09:26
15. анонимен - Поети ли?
анонимен написа:
Не само с Фотев и близките му постъпиха така в Бургас. Преди години и Недялко Йорданов беше принуден да напусне любимия си град.

Да
цитирай
21. alexs - КЪМ 28. анонимен - Вампирите и жертвите им - Минка, Руска и всички ние
19.05.2011 10:05
анонимен написа:
Не обвинявайте "Бургас". Обвиняемите сме всички ние, че мълчим и се държим като роби. Не "като" - истински роби сме. Срамувайте се от управляващите политико-икономически зомбита, които една стотинка добавена стойност не са създали в България и чието богатство се дължи на отнемането на правото на живот, на отнемането на свободата и превръщането на цял народ в роби и мъченици, на лъжа и измама. Но само със самообвинения и срам до никъде няма да я докараме. След Минка и Руска ще има други, има други преди тях, има други като тях. Къде са нашите пари, нашия труд, нашата добавена стойност? Защо не са при Минка и Руска, защо нагло ни крадат и убиват без жал? Защо го търпим, Господи? Защо търпим вампирите, които смучат кръвта ни и живота ни непрекъснато, които убиват България?

Ние също сме жертви на тази престъна политика! Сменят се партиите, но са ЕДНИ И СЪЩИ .......
цитирай
22. alexs - КЪМ 30. анонимен - EXTREMIST
19.05.2011 10:14
анонимен написа:
Sramuvam se ot tova 4e ne moga da gi izbiq tezi li4no

Не трябва така .....Нали за това трябва да Има "Нашта полиция" и да си свърши работа с такива хора... Правосъдие, което да ги съди .................... а после на топло.
В норамлните държави, където много от нас искат да емигрират е така.....
цитирай
23. elahikari - Бог да прости мъртвите. Милост за живите.
19.05.2011 10:18
Милост.
Забравихме я тази дума. В Япония имат богиня на милосърдието - Каннон. Защо ли министър - председателят ни при посещението си в страната отиде в храма на бога на войната но пропусна визитата си при Каннон, въпреки че беше очакван по церемониал?
Но това мимоходом, по същественото е, че където няма милост, няма любов, няма смирение. Където не е Каннон е демонът на отчуждението. И както по друг повод съм го казала в стих - бичува до смърт народонаселението в комуналката. После вием на умряло. Вий народе! Кой те в таз робска люлка люлее?!
цитирай
24. alexs - към 32. elahikari - Бог да прости мъртвите. Милост за живите.
19.05.2011 10:21
elahikari написа:
Милост.
Забравихме я тази дума. В Япония имат богиня на милосърдието - Каннон. Защо ли министър - председателят ни при посещението си в страната отиде в храма на бога на войната но пропусна визитата си при Каннон, въпреки че беше очакван по церемониал?
Но това мимоходом, по същественото е че където няма милост, няма любов, няма смирение. Където не е Каннон е демонът на отчуждението. И както по друг повод съм го казала в стих - бичува до смърт народонаселението в комуналката. После вием на умряло. Вий народе. Кой те в таз робска люлка люлее?!

Да Забравихме я тази дума.......
цитирай
25. malchaniaotnadejda7 - Бог да я прости! Боже, пази България!
19.05.2011 10:30
От теб научавам за тази трагедия. Знаеш ли, Христо го изпратиха трима български президенти. Често пъти с Виолета нямаха пари за хляб. Никога не го казваха, никога в дома им не се говореше за пари. Посрещаха непрекъснато хора. Дом, с отворени врати! Знаехме го шепата приятели... И когато попитах един "приятел", "Ти ли ще отидеш при Стоянов и ще уредите ли най-сетне пенсията на Христо?!" (беше съветник на президента), той ме успокои: "Наде, няма проблеми. Още утре.". Като се върнах в България, след смъртта на Христо, разбрах от приятели, че никаква пенсия не е била уредена. Включително някои "именити" поети коментираха злобно, (неудобно ми е да спомена имената!), че "бил луд", "че не пишел вече" и т.н. И то в момент, когато работеше над "Елегия Равадиньоти"... Жалко за момичето. Ще видя, какво мога да направя!
цитирай
26. alexs - Аз знаех и милсех още преди 2 - 3 месеца да пиша за това, но ето че се случи най-лошото
19.05.2011 10:48
34. malchaniaotnadejda7 - Бог да я прости! Боже, пази България!
malchaniaotnadejda7 написа:
От теб научавам за тази трагедия. Знаеш ли, Христо го изпратиха трима български президенти. Често пъти с Виолета нямаха пари за хляб. Никога не го казваха, никога в дома им не се говореше за пари. Посрещаха непрекъснато хора. Дом, с отворени врати! Знаехме го шепата приятели... И когато попитах един "приятел", "Ти ли ще отидеш при Стоянов и ще уредите ли най-сетне пенсията на Христо?!" (беше съветник на президента), той ме успокои: "Наде, няма проблеми. Още утре.". Като се върнах в България, след смъртта на Христо, разбрах от приятели, че никаква пенсия не е била уредена. Включително някои "именити" поети коментираха злобно, (неудобно ми е да спомена имената!), че "бил луд", "че не пишел вече" и т.н. И то в момент, когато работеше над "Елегия Равадиньоти"... Жалко за момичето. Ще видя, какво мога да направя!

Какво лицемерие у нашите политици ....... изпратили и забравили.........
А Христо е бил от друга категория хора ....... които не знаят, що е алчност, що е злоба!!!
цитирай
27. alexs - Да няма 36. анонимен - Няма да е достатъчно
19.05.2011 11:08
анонимен написа:
Не виждате ли, че управляващите искат да изтрият дори гена на българската култура и интелигенция. Какво "ще видите да направите?". Каквото и "да направите"за момичето - няма да е достатъчно. Каквото и да направим само по един повод, дори и този - няма да е достатъчно. Това са неща от общ интерес, обща съвест и общо спасение.

цитирай
28. prebroitel - Не е само това..
19.05.2011 11:08
Последните новина е, че преди да се хване за високото напрежение е била изнасилвана в продължение на часове от група пияници.Била е унижавана и малтретирана.Дали нашата полиция и првосъдие ще направят,както Ню Йоркската, която арестува Строс-кан и го чакат над 70 години затвор.Минка, Бог да я прости!
цитирай
29. pin777 - '' Останала бездомна от имотната мафия. ''
19.05.2011 11:25
Какво мамка му трябва да значи това ?
Едно: В България има безнаказаност и корупция в особено големи размери...
цитирай
30. smile999 - Гадно ми е, грозно ми е, тъжно ми е, че ...
19.05.2011 12:16
Гадно ми е, грозно ми е, тъжно ми е, че живея в тази държава
цитирай
31. tsenn - аз пък мисля,
19.05.2011 12:17
че всеки сам избира начина си на живот, а в някакъв смисъл избира и за следващите поколения... поетите (творците изобщо) често прекрачват стени, пред които всеки "нормален" човек се спира - затова животът им е съпроводен от драматични събития.
според мен не е задължително да се търси кой е виновен, когато се случи нещо толкова ужасно...
цитирай
32. smile999 - А те, творците не са ли нормални
19.05.2011 12:46
А те, творците не са ли нормални?Не мисля, че има логика в този коментар.
цитирай
33. malchaniaotnadejda7 - към 41 - tsenn
19.05.2011 12:46
Твое право е, да мислиш така. Интересно ми е, какво ти е мнението за "избора" на Христо Ботев? Той също "избира начина си на живот, а в някакъв смисъл избира и за следващите поколения..." А във всяка правова държава, ако някой е овъглен, изнасилен или гладуващ Е "ЗАДЪЛЖИТЕЛНО" да се търси кой е виновен". Както го потърсиха чужди държави от нас във връзка с домовете ни за сираци, превърнати в концентрационни лагери. Въобще, "следващите поколения" е "задължително" да предотвратяваме подобни събития, вместо да делим поколението на наше и ваше, нали? Или ще делим българското гражданско общество тук и сега на поети и непоети, на наши и техни потомци!? Щом го приемаме за "нормално" за потомството на "поетите и творците изобщо", трябва да бъдем готови да се случи и на нашето "потомство"!
цитирай
34. alexs - към 41. tsenn В случая срещу тези хора има извършено престъпление
19.05.2011 12:51
41. tsenn - аз пък мисля,
tsenn написа:
че всеки сам избира начина си на живот, а в някакъв смисъл избира и за следващите поколения... поетите (творците изобщо) често прекрачват стени, пред които всеки "нормален" човек се спира - затова животът им е съпроводен от драматични събития.
според мен не е задължително да се търси кой е виновен, когато се случи нещо толкова ужасно...

Държавата не си е свършила работа като е трябвало да ги защити от криминални лихвари , които искат да "купуват" за 2000лв. апартаменти....... А нашта полиция, за която пее Веско Маринов...
И в много подобни случаи има и замесени нотариуси ...
Социалните служби също не са си свършили работа ...... в случая
А ние като граждани и данъкоплатци трябва да изискваме ......
цитирай
35. alexs - Да Гадно е
19.05.2011 12:55
smile999 написа:
Гадно ми е, грозно ми е, тъжно ми е, че живея в тази държава

Точно затова много хора искат да емигрират в държави,където такива неща не се случват.........
цитирай
36. smile999 - Точно, alexs!На същото мнение съм!
19.05.2011 12:56
Точно, alexs!На същото мнение съм!
цитирай
37. alexs - Тъжна констатация
19.05.2011 13:04
39. pin777 - '' Останала бездомна от имотната мафия. ''
pin777 написа:
Какво мамка му трябва да значи това ?
Едно: В България има безнаказаност и корупция в особено големи размери...

за съжаление
цитирай
38. gothic - Обществеността на Бургас ли? По...
19.05.2011 13:27
Обществеността на Бургас ли? Погледнете 12-ти коментар. Ако това е обществеността на Бургас - Бог да ви е на помощ.
цитирай
39. tsenn - Ботев - да, така е: непримирим!
19.05.2011 13:49
Едно обаче е ДА ДЕЙСТВАШ, а друго - да говориш... ние днес твърде много се увличаме да търсим виновни, и като онези -"В механата" - добиваме усещането, че сме свършили нещо, говорейки и говорейки...
цитирай
40. malchaniaotnadejda7 - tsenn - Ботев - да, така е: непримирим!
19.05.2011 14:08
tsenn написа:
Едно обаче е ДА ДЕЙСТВАШ, а друго - да говориш... ние днес твърде много се увличаме да търсим виновни, и като онези -"В механата" - добиваме усещането, че сме свършили нещо, говорейки и говорейки...

Зависи, Tzenn. Да, "по делата ще ги познаете". Но крайно време е българите да внимаваме какви ги говорим. Не случайно ти дадох за пример Ботев. Думите му са дело. И друго, знам, визираш мен. Не ме познаваш и не тук е мястото да се обяснявам, какво и как. Всеки знае себе си, но всички ще отговаряме пред съда на времето. И "СЛЕДВАЩИТЕ ПОКОЛЕНИЯ". За избора, който правим. Поздрави!
цитирай
41. alexs - Към 49 Като не знаем
19.05.2011 14:17
49. анонимен - Май вече никой не знае
анонимен написа:
Май вече никой не знае какво да се направи, за да спрат да се случват подобни трагедии и драми с всички хора. Ясно е какво трябва, но е факт, че това не работи.

Остава ни да си стягаме куфарите и да ходим някъде по света, където знаят какво да се направи. И там го правят и не минават такива ......... като в BG.
цитирай
42. slavimirgenchev1953 - По-чудовищно изражение
19.05.2011 14:20
на псевдодемокрацията не може да се измисли. Дано поне внучката на Фотев има по-лека съдба, дано!
цитирай
43. alexs - Всеки може да си има слабости
19.05.2011 14:23
54. анонимен - но е прекалявал с алкохола!
анонимен написа:
alexs написа:
34. malchaniaotnadejda7 - Бог да я прости! Боже, пази България!
malchaniaotnadejda7 написа:
От теб научавам за тази трагедия. Знаеш ли, Христо го изпратиха трима български президенти. Често пъти с Виолета нямаха пари за хляб. Никога не го казваха, никога в дома им не се говореше за пари. Посрещаха непрекъснато хора. Дом, с отворени врати! Знаехме го шепата приятели... И когато попитах един "приятел", "Ти ли ще отидеш при Стоянов и ще уредите ли най-сетне пенсията на Христо?!" (беше съветник на президента), той ме успокои: "Наде, няма проблеми. Още утре.". Като се върнах в България, след смъртта на Христо, разбрах от приятели, че никаква пенсия не е била уредена. Включително някои "именити" поети коментираха злобно, (неудобно ми е да спомена имената!), че "бил луд", "че не пишел вече" и т.н. И то в момент, когато работеше над "Елегия Равадиньоти"... Жалко за момичето. Ще видя, какво мога да направя!

Какво лицемерие у нашите политици ....... изпратили и забравили.........
А Христо е бил от друга категория хора ....... които не знаят, що е алчност, що е злоба!!!


Но алкохола си е негов личен проблем. А е оставил великолепни творби.
Лошото е когато градиш своето щастие върху нещастието на другите. Като лихварите направили бездомнициа снахата на Фотев.
цитирай
44. alexs - Към 56 Дано има по-добра съдба внучката на Фотев!
19.05.2011 14:28
56. slavimirgenchev1953 - По-чудовищно изражение
slavimirgenchev1953 написа:
на псевдодемокрацията не може да се измисли. Дано поне внучката на Фотев има по-лека съдба, дано!

За изпражненията не ми се говори......
цитирай
45. malchaniaotnadejda7 - 54. анонимен - но е прекалявал с алкохола!
19.05.2011 14:41
Не знам името Ви, не зная, как да се обърна към Вас?
Работя над книга за Христо Фотев. Там ще напиша и за това. Държанието му винаги бе достолепно, без изключение, колко беше пил... Хубаво е, че Вие сте въздържател или консумирате умерено алкохол. Христо наричаше злоупотребата с алкохол "липса на възпитание", "оскърбително"... Помня, на края на живота му, в кафенето на "Ангел Кънчев"5 дойде работник, от Перник, с шише ракия, да го види. "Цял живот съм мечтал да Ви видя!" - каза човекът и го помоли да опита ракията - била домашна, за него. Христо взимаше лекарства и не пиеше, но взе шишето и отпи. Жена му много се притесни тогава. "Как ще го огорча!? Не мога." И друг случай. Със съпругата му и компания от приятели - поети и художници, след дълго "пиене", когато никой от мъжете, не може да стане, Христо се изправя внезапно и казва на жена си: "Тръгваме! Веднага. Детето е само в къщи!" Така "злоупотребяваше"...
цитирай
46. kosara2008 - ................
19.05.2011 14:52
Христо Фотев Е ПОЕТ-ИКОНОСТАС!!!

какъвто и стоик да си, философ,отвлечен от някакви си идеи - ти просто трябва да си човек, уви...толкова е страшно, и става много бързо, миг един...НИКОМУ ДА НЕ СЕ СЛУЧВА!!!!

наистина! " Боже, колко мъка има "

ВЕЧЕ!!!!
на този Свят,

поклон на мъртвите и дано в това мракобесно Време
останем
хора,
да се намерим, да се открием...
по
жалостта и милостта,

да дойде и края на бездушието...
цитирай
47. bizcocho - Каквото и да каже тук човек, ще е м...
19.05.2011 15:12
Каквото и да каже тук човек, ще е малко...
цитирай
48. stela50 - Не мога да повярвам ...Фотев е голям поет ,български поет .
19.05.2011 16:36
Но в случая не мога да проумея как е взето жилището на тези хора
пред бездушните погледи на хората около тях ...Не мога да намеря думи .
Бог да прости нещастната жена и съболезнования на близките .
Дано може да се помогне на внучката - това дете е страшно да живее при такива условия ,както и близките й . Къде сме ние ,хората ,обществото ,къде ...
цитирай
49. dolsineq - Мир на прахта на й!
19.05.2011 16:48
Бях случайно свидетел на една история с лихвар и мой съселянин. Да не ви дава Господ да си имате далавера с тези кръвопийци. Ще ви изсмучат кръвчицата без да им мигне окото: http://dolsineq.blog.bg/biznes/2011/04/28/zadyrjaha-obshtinski-syvetnik-za-nezakonno-lihvarstvo.737649
цитирай
50. alexs - Съжалявам много временно ограничавам анонимите .........
19.05.2011 16:53
може да се досетите защо оставям написанто от тях.
Мисля че не трябва да се подиграваме с нещастието на другите .
Защото може да сполети и нас и вас анонимко ... Не ти пожелавам такива неща...
Не ми е приятно да го правя нямям нищо против , ама не и в този случай.....
Ако има много какво да казвате утре ще го отворя за аноними...........
Не обичам да слагам модерации....
цитирай
51. alexs - Към 69. stela50 Не е за вярване не и за проумяване.......
19.05.2011 17:01
69. stela50 - Не мога да повярвам ...Фотев е голям поет ,български поет .
stela50 написа:
Но в случая не мога да проумея как е взето жилището на тези хора
пред бездушните погледи на хората около тях ...Не мога да намеря думи .
Бог да прости нещастната жена и съболезнования на близките .
Дано може да се помогне на внучката - това дете е страшно да живее при такива условия ,както и близките й . Къде сме ние ,хората ,обществото ,къде ...

Христо Фотев и неговите близки не заслужаваха това...........
цитирай
52. alexs - Много добре трябва да прочетат какво си написала dolsineq за лихварите!
19.05.2011 17:08
70. dolsineq - Мир на прахта на й!
dolsineq написа:
Бях случайно свидетел на една история с лихвар и мой съселянин. Да не ви дава Господ да си имате далавера с тези кръвопийци. Ще ви изсмучат кръвчицата без да им мигне окото: http://dolsineq.blog.bg/biznes/2011/04/28/zadyrjaha-obshtinski-syvetnik-za-nezakonno-lihvarstvo.737649

цитирай
53. bulgaricus - Проблемът започва от всеки от нас,
19.05.2011 19:01
няма чак такова значение, че едната (починалата) е бивша снаха на Фотев, а другата - негова внучка. Ние всички сме деца и внуци някому като хора. Проблемът е, че престанахме да гледаме на себе си и на другите като хора, а приехме наложената ни визия да се възприемаме като обекти, върху които можем да звършваме всякакви варварски актове. Това е страшното! Докато не си възвърнем достойнството, а чрез осъзнаването на собственото си доствойнството достойнството и на другите, тези трагедии ще се повтарят... Процесът на разграждане е много страшен, но от всеки от нас зависи да го спре: просто като съучаства в живота на другите като човек... не като чиновник, работодател, началник... Там ни е сбърканата народопсихология... Липсата на човещина и зачитане.
цитирай
54. samuraijack - Време на позор...
19.05.2011 20:20
цитирай
55. mt46 - Както в случая с Гери -
20.05.2011 09:50
и това ще се забрави... Обществото ни е болно, народът умира... Жалко!...
цитирай
56. monaliza121 - Няма да кажа нищо.
20.05.2011 13:01
Ще кажа само:
Помогни си сам, за да ти помогне и Господ.
цитирай
57. mileidi46 - Ще повторя последните три коментара:
21.05.2011 00:56
ВРЕМЕ НА ПОЗОР!
КАКТО И СЛУЧАЯ С ГЕРИ-ВСИЧКО ЩЕ СЕ ЗАБРАВИ!
ПОМОГНИ СИ САМ-ЗА ДА ТИ ПОМОГНЕ И ГОСПОД!
Всичко е в ръцете на хората! Докато хората си мълчат,защото пряко не са засегнати-
в даден случай...така ще се затрием като нация!!
Нацията ни е в колапс! Положението е плачевно!
цитирай
58. alexs - Към 53. bulgaricus - Проблемът започва от всеки от нас, Да
21.05.2011 11:36
bulgaricus написа:
няма чак такова значение, че едната (починалата) е бивша снаха на Фотев, а другата - негова внучка. Ние всички сме деца и внуци някому като хора. Проблемът е, че престанахме да гледаме на себе си и на другите като хора, а приехме наложената ни визия да се възприемаме като обекти, върху които можем да звършваме всякакви варварски актове. Това е страшното! Докато не си възвърнем достойнството, а чрез осъзнаването на собственото си доствойнството достойнството и на другите, тези трагедии ще се повтарят... Процесът на разграждане е много страшен, но от всеки от нас зависи да го спре: просто като съучаства в живота на другите като човек... не като чиновник, работодател, началник... Там ни е сбърканата народопсихология... Липсата на човещина и зачитане.

От" Липсата на човещина и зачитане" тръгват тези неща ....... За да се случат тези неща конкретните лица не се зачитали, нямали са човечност.....имало е институции, в които работят хора... правосъдие полиция и ако тези хора бяха на място щяха да спрат лихваря,,,,,,
Но Най-лошото че подобни случаи се случват с много хора /Не става въпрос само за снахата на Фотев/ а са хиляди....
Всеки може да изпадне в сходно положение има и милионери, които са губили всичко......
цитирай
59. lubima - Горката женица!Дано сега е на по...
21.05.2011 13:19
Горката женица!Дано сега е на по-светло място...без болка...без мъка!А тези които са я измамили.....за тях има Господ!Съд ....няма ...уви...Но Господ няма да ги забрави!Лека и пръст!
цитирай
60. pevetsa - Мир на праха й
21.05.2011 19:02
Вечността я е приютила в своя дом.
цитирай
61. анонимен - za lelia minka
22.08.2011 10:00
neznam ot kade se znaiat tezi podrobnosti 4e iznasilena tolkova brutalno zna4i niakoi gie vidial i za6to ne e izvikal policiata a e dopusnal tazi jestokost na men minka mi e lelia
цитирай
62. alexs - 61. анонимен - za lelia minka 22. ...
05.09.2011 06:59
61. анонимен - za lelia minka
22.08 10:00
анонимен написа:
neznam ot kade se znaiat tezi podrobnosti 4e iznasilena tolkova brutalno zna4i niakoi gie vidial i za6to ne e izvikal policiata a e dopusnal tazi jestokost na men minka mi e lelia

цитирай
63. анонимен - Zdraveite na vsi4ki..Az sum Ruska Foteva..
14.01.2012 22:03
Zdraveite na vsi4ki .. blagodarq na vsi4ki za subolezovaniqta i za informaciqta koqto poluchix tuk .. Moqta mila maika mi lipswa ujasno mnogo .. razbrah i dosta istini tuka i razbrah dosta luji .. otnostno opisanieto che jiveq v mizeriq .. ne az ne jiveq v muzeriq jiveq v drugo semeistvo koeto mi dawa vsi4ko ot koeto imam nujda .. No jestokata zaguba za maika mi prosto ne moga da q ponesa .. den sled den se srivam che moeto angel4e i prichinixa bolka i izgarqniq .. bqh skoro na razpit .. maika mi naistina e ubita .. UBITA E naisitna e iznasilena .. ;( .. Az sum bez dumi .. bezsilna sam ..
цитирай
64. анонимен - Ruska Foteva
14.01.2012 22:13
Tova e bezumna luja .. Също като майка си, момичето живее в пълна мизерия в малка стаичка от общежитие в Созопол заедно с леля си и братовчед си. Разведената Минка пък има сериозни психични отклонения и през последните няколко месеца се прехранваше като клошарка.
Страдала е от много силно психическо разстройство. Дори синът на Христо – Пламен, не я издържал и двамата се развели.
Така състоянието продължило да се влошава. Все по-трудно й ставало да мисли и действа разумно. В един момент единствената й прехрана останала… клошарството.
Безумна лъжа е това .... безумна .. :х
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexs
Категория: Политика
Прочетен: 5012602
Постинги: 231
Коментари: 3462
Гласове: 13397
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031