Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2011 20:06 - Бой в Радиото. Волен Сидеров и Корман Исмаилов се сбиха в "Неделя150."
Автор: alexs Категория: Политика   
Прочетен: 19871 Коментари: 20 Гласове:
16

Последна промяна: 22.05.2011 22:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров и Корман Исмаилов от ДПС се сбиха в студиото на програма "Хоризонт" по време на предаването "Неделя 150", съобщават от медията. До сблъсъка се стигна, докато двамата спореха кой е предизвикал сбиването пред столичната джамия "Баня Баши". Това не беше се случвало в историята на радиото.   Генералният директор на БНР Валерий Тодоров заяви в декларация по повод инцидента, че е недопустимо ефирът на БНР - най-голямата обществена медия в страната - да бъде използван за разпалване на етнически, религиозни и национални вражди.

"Това е гнездо на екстремисти, това не е джамия, не е храм. Седят с ножове там и полицията не прави нищо. Вие сте опасни за цяла Европа и трябва да бъдете озаптени". Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров в предаването "Неделя 150" на БНР в спор с независимия депутат Корман Исмаилов. От своя страна Исмаилов обвини Сидеров, че проявява некомпетентност към исляма. "Хората не ходят да се молят с ножове в ръка", каза Исмаилов.

"Всичко беше двоен стандарт на МВР", каза Сидеров, коментирайки сблъсъците пред джамията в София. Почти всички джамии в страната са се превърнали в центрове на ислямския екстремизъм, беше категоричен той. Сидеров заяви, че в центъра на групата, която е нападнала Атака пред джамията е бил Юзеир Юзеиров. "Имаме го на видео. Това е човек, който се закани да направи партия по всякакъв начин", каза Сидеров.

В студиото на БНР Сидеров беше със снимки от сблъсъците в петък. "Ето го молещия се с нож в ръка. Тези хора бяха подготвени за провокация. Тези хора ни нападнаха и започнаха да ритат нашите колони. Нито един ислямист не е с повдигнато обвинение.

Вижда се как ислямст с костюм удря един от нашите. След което полицаите скачат и арестуват нашия човек. Продължавам да твърдя, че в центъра на София в има гнездо на екстремизъм. Да престанат лицемерите от политиката да говорят за толерантност в момент, в които почти всички джамии в страната са център на ислямски екстремизъм. Българските пишман политици, които един след друг ме заклеймяват трябва да се замислят какво правят", каза Сидеров.

"Ще направя всичко възможно да се види, че те започват и те предизвикат боя и нито един от тях не е задържан. Защо никой не дойде да види седемте шева по лицето на Деница. В Джебел нямаше нито един атакист. Защо се бият тези хора, защото това им е същността", според Сидеров

"Ние видяхме едни озверени хора, които скочиха срещу колоните. Имахме разрешение за този митинг. Тази джамия събира 700-800 души. Те нарочно запълниха целия тротоар с килимчета и когато някой стъпи там те скачат срещу него. Предишният ден предупредихме полицията, че наша кола е заплашвана пред джамията. Те казаха :"Елате в петък и ще видите какво ще стане", каза Сидеров.

. "Ако ГЕРБ не следва интересите на народа ГЕРБ ще се срине в очите на самия народ, не на Атака. За оставката на Цветанов стана дума в петък. Ако той не предприеме действията, аз показах снимки с нож, ако тези хора не са разкрити и арестувани, това ще е двоен стандарт", каза Сидеров.


 по материали http://news.plovdiv24.bg//256386.html#ixzz1N66veOWH



Волен Сидеров и Корман Исмаилов се сбиха в БНР  Автор: БНР   

Словесни нападки между Сидеров и Исмаилов, завършили със стълкновение

ftp://adminbnr.dev.bsh.bg/Horizont/News/nedelia150%5Fboi%2Emp3
Лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров и независимият депутат Корман Исмаилов се спречкаха в студиото на програма "Хоризонт" по време на предаването "Неделя 150". До сблъсъка се стигна, докато двамата спореха кой е предизвикал сбиването пред столичната джамия "Баня Баши".

Според лидера на "Атака" Волен Сидеров привържениците му са били предизвикани от мюсюлманите пред джамията:

Ние по никакъв начин не предизвикахме тази група екстремисти, защото аз продължавам да твърдя, че в центъра на София има гнездо на ислямски екстремизъм. Там се разпространява литература, която призовава към свещена война с неверниците, т.е. с всички нас. Почти всички джамии в страната са се превърнали в центрове на ислямския екстремизъм.

Корман Исмаилов посочи на свой ред, че мюсюлманите просто са се защитавали от атаките на привържениците на "Атака":

Никой не отива с нож на джамия. Обаче когато зад гърба си има едни агресивни, крещящи, фанатично настроени крайни националисти, расисти, неофашисти, които мразят религията, които са нетолерантни...

По-късно, пред агенция "Фокус" Волен Сидеров заяви по повод случилото се в студиото: Имаше остро стълкновение, но не сме се били... Разменихме остри реплики и общо взето - това е. Не може да се каже, че сме се били, по никакъв начин. Малко е пресилена тази информация, която виждам по медиите.

От Прокуратурата заявиха, че не виждат причина да се намесват по казуса и изчакват разследващите да си свършат работата. Оттам припомниха, че двамата депутати, участвали в сблъсъка в студиото на "Неделя - 150", са с имунитет, и за да се стигне до разследването, на когото и да е от двамата, трябва да бъдат събрани достатъчно данни, за да може главният прокурор да поиска сваляне на имунитета.

Генералният директор на БНР Валерий Тодоров заяви в декларация по повод инцидента, че е недопустимо ефирът на националното радио - най-голямата обществена медия в страната - да бъде използван за разпалване на етнически, религиозни и национални вражди.

Крайно десен лидер и депутат мюсюлманин се сбиха в студиото на Българското национално радио в излъчваното на живо предаване "Неделя 150", отразява случилото се световната агенция Франс прес.

Водещият на политическото токшоу Величко Конакчиев бе принуден да прекрати предаването и да се извини на слушателите, след като лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров нападна физически другия гост в студиото - депутата Корман Исмаилов. Безпрецедентният случай бе провокиран от разгорещен спор за това кой носи вината за сблъсъците пред джамия в центъра на София в петък, отбелязва агенцията.

Декларация на Управителния съвет на Българското национално радио
С





Гласувай:
16



1. alexs - Да Волен е Болен
23.05.2011 07:46
На един луд му е простено!
Само че един луд казва истини, които другите нормални не искат и да чуят и да си помислят дори. Замисляли ли сте какво ще бъде България след 50г. Ще я ИМА ли. Всъщност не те /мюсюлманите/ са виновни Те имат вярата .....а ние имаме ли я ....ВЯРАТА ни е спасявала 500г. и сме оцелявали днес след като я нямаме не знам и 50г. дали ше оцелеем като народ.
Разбира се постъпката на Сидеров не е правилна така се създават мъченици и това работи в тяхна полза. След като имат вярата не можем да ги победим. Можем ако и ние имаме Вярата.
Често ми се налага да влизам в болници, когато човек отиде пред родилното когато изписват бебета лъсва цялата истина. Посрещачи на новородените при изписване от им болниците са предимно с мургав цвят на кожата. От новородените българчетата са малцинство да тъжна и подтискаща гледка. Българките не раждат или по 1 дете в семейство така се затриваме. Навярно много от жените в гонене на кариера забравят за най-важния си дълг. Някои се сещат, че трябва да имат потомство и че времето минава когато станат на 40г. Сега те ни побеждават не на бойното поле а в родилното..............
Пред подобен проблем са изправени и много Европейски държави, но в България е най-тежък!
А нашите политици мислят как да спечелят следващите избори /какво ще приватизират в своя полза какви комисионни ще паднат/ , а не да спасяват България!
цитирай
2. silwiqna - ........
23.05.2011 11:56
Трябва да има толеранс, не става с бой. Може и провокация да е това. А в България се раждат повече ромчета - живеят семействата на помощи и така си карат. Не знам каква интеграция може да стане.
цитирай
3. zabylgarite - Всички медии
23.05.2011 12:23
са загрижени само и единствено за мюсюлманите.
а какво мисли усеща и чувства българинът за тях са без значение.Българина може единствено да работи и то за без пари.

плачевно състояние на медиите МАСОВО.

Да е жив и здрав интернет.

Другите мислят с телевизорите си.
цитирай
4. alexs - Да е жив и здрав интернет ..... но стига ли до всеки
23.05.2011 13:03
Всички медии
zabylgarite написа:
са загрижени само и единствено за мюсюлманите.
а какво мисли усеща и чувства българинът за тях са без значение.Българина може единствено да работи и то за без пари.
плачевно състояние на медиите МАСОВО.
Да е жив и здрав интернет.
Другите мислят с телевизорите си.

цитирай
5. alexs - Да не става с бой .....
23.05.2011 13:15
silwiqna написа:
Трябва да има толеранс, не става с бой. Може и провокация да е това. А в България се раждат повече ромчета - живеят семействата на помощи и така си карат. Не знам каква интеграция може да стане.

Но проблемите са страшни и никой не иска да ги назове с истинските им имена..
Кой знае може и провокация е да е това на тях им трябват мъченици...... В случая Сидеров им направи услуга
Може би тези, които окрадоха България да им трябва вътрешен конфликт, а за тях да забравим!
цитирай
6. silwiqna - Страшни са alexs,
23.05.2011 15:27
Така като религията я използват в политиката се подклажда фанатизъм и нетърпимост, а никой няма нужда от това. Не съм нито от едните нито от другите, но и аз се дразня и така в България нищо не се получава, то 20 години все в общи линии за това се говори - коя партия да е напред във властта и когато са на власт - пак нищо. Обикновените хора страдат.
цитирай
7. becksss - Засягате много, ама много деликатен въпрос.
23.05.2011 16:55
Въпросът с етническата толерантност в България винаги ме е изумявал до невъзможни нива. Всеки говори колко толерантен бил българинът, но малцина са тези, които се замислят откъде идва подобно твърдение. Единственият аргумент в негова подкрепа е фактът, че от началото на промените преди повече от 21 години, в България просто не допуснахме войни на верска основа, както това се случи няколко пъти в бивша Югославия. Няма абсолютно никакъв друг аргумент, подкрепящ т.нар. българска етническа толерантност. Аз, например, не съм чул никъде и никога българин да се изкаже добре за някой циганин. Със съвсем малки изключения, аз не съм чул българин да се изкаже ласкаво за турчин, за евреин, за арабин, за хомосексуалист и т.н.
Тогава за каква малцинствена толерантност говорим?
Както повечето неща тук, и това е изкуствено, преднамерено и префърцунено, най-вече, за да се покажем на Европа, че сме ебати пичовете и харесваме всички.
Никой сериозен човек не би се вързал на подобно твърдение.
Българинът не е толерантен към нищо и към никого - дори към сънародниците си.
Огледайте се, ослушайте се и ми кажете къде виждате Вие толерантността - дали на пътищата, дали по улицата, дали в училищата, дали по разните му там институции.
Кога за последно някой се е отнесъл с уважение и разбиране къв Вас?
Кога някой е бил добронамерен към Вас?
Помните ли последния път, когато някой Ви е сторил добро, ей така - просто заради самото добро - без да търси лична облага?
Можете ли да назовете поне 5 души, Ваши познати, които не Ви завиждат и не Ви мразят?
Ако си отговорите на тези въпроси и погледнете в собствените си души, ще видите абсолютното безсмислие на словосъчетанието "етническа толерантност".
Няма такова нещо по тия земи.
Никога не е имало такова нещо.
И едните, и другите са лицемери - и аз не разбирам защо изобщо намесвате политиката тук.
В България никога не е имало истинска политика, водена от истински политици.
А народът е прост и оскотял до ен-та степен и само Волен му трябва.
Никой друг.
цитирай
8. alexs - 7. becksss Да въпроса е много деликатен
23.05.2011 17:48
Само че с подобен въпрос ще бъде изправена и цяла Европа.
Има една теория на Самюъл Филипс Хънтингтън за сблъсъка на цивилизациите. Там са разгледани и обяснени тези явления.
http://en.wikipedia.org/wiki/Samuel_P._Huntington
7. becksss В общи линии съм съгласен но не и с някои подробности..
Както го изкарвате народа съвсем е озверял е мисля, че малко преувеличавате. Има случаи за които отделни представители на циганите мога да кажа и добри думи, има дори и вишисти от тях познавам такива случаи. Има и трудолюбиви цигани, от които могат да се засрамят много българи но те са изключение от правилото.
А българските турци са по-трудолюбиви от нас, ние българите губим това качество. Имат млади от техния етнос, които учат също както трябва създават си интелегенция. Имал съм колеги и съученици от турския етнос, в обикновените хора няма такава омраза има много примери на приятелство и добросъседство.
Като цяло нито те нито ние искаме да има етническо напрежение. А че някои лидери създават проблеми от едната и другата страна е друг въпрос.
Предполагам че 99% от нас и тях не исакаме да се стига до сблъсци и кръвопролития. Не ни трябват, а останалите 1% да се вразумят.
Проблемите ги има но те не се решават.
Лошото е че българите губим битката в родилното......
Може би трябва да се вземат мерки срещу демографския срив, но кой да ти мисли........
..................................
"В България никога не е имало истинска политика, водена от истински политици.
А народът е прост и оскотял до ен-та степен и само Волен му трябва.
Никой друг." Това последното си е така - оскотял е от страшна и нечувана мизерия и бедност ......по вина на политиците!
цитирай
9. bizcocho - Не съм за лансирането на джамиите в ...
23.05.2011 19:13
Не съм за лансирането на джамиите в християнските държави! Но това, което се направи, за мен си е политически гаф! Напълно излишен! Не е права другата страна да застила тротоарите!/така прочетох, не знам вярно ли е/. В по-силна позиция сме били, ако това е било така и е трябвало да се изиска уважение към държавата и толерантността и', но не и по този начин! След тези действия... позициите ни са никакви, защото въпроса се измества съвсем в друга плоскост.
цитирай
10. alexs - Да гафа беше излишен
24.05.2011 07:40
bizcocho написа:
Не съм за лансирането на джамиите в християнските държави! Но това, което се направи, за мен си е политически гаф! Напълно излишен! Не е права другата страна да застила тротоарите!/така прочетох, не знам вярно ли е/. В по-силна позиция сме били, ако това е било така и е трябвало да се изиска уважение към държавата и толерантността и', но не и по този начин! След тези действия... позициите ни са никакви, защото въпроса се измества съвсем в друга плоскост.

цитирай
11. анонимен - вие не знаете за какво става дума
24.05.2011 11:55
видяли ли те какво става в смесениете райони как балгарите са мачкани от всякаде, как цялата даржава работи за циганите и турците, а за сажаление нащите кметове за едниат мандат им се подлагат,за поскането на ток и вода на къщата българин го сасипват от данаци а циганина му правят пат с асфалт напално незаконни кащи пускат вода и ток които разбирасе после те не плащат, то затова водата и тока знаят посока само на горе,някои беше казал единственият изхот на балгария е летище софия, който мойе да се спасява докато не са ни сложили потури шамии
цитирай
12. alexs - Да за двоен стандарт
24.05.2011 19:42
11. анонимен - вие не знаете за какво става дума
анонимен написа:
видяли ли те какво става в смесениете райони как балгарите са мачкани от всякаде, как цялата даржава работи за циганите и турците, а за сажаление нащите кметове за едниат мандат им се подлагат,за поскането на ток и вода на къщата българин го сасипват от данаци а циганина му правят пат с асфалт напално незаконни кащи пускат вода и ток които разбирасе после те не плащат, то затова водата и тока знаят посока само на горе,някои беше казал единственият изхот на балгария е летище софия, който мойе да се спасява докато не са ни сложили потури шамии


цитирай
13. becksss - анонимен
24.05.2011 20:49
анонимен написа:
видяли ли те какво става в смесениете райони как балгарите са мачкани от всякаде, как цялата даржава работи за циганите и турците, а за сажаление нащите кметове за едниат мандат им се подлагат,за поскането на ток и вода на къщата българин го сасипват от данаци а циганина му правят пат с асфалт напално незаконни кащи пускат вода и ток които разбирасе после те не плащат, то затова водата и тока знаят посока само на горе,някои беше казал единственият изхот на балгария е летище софия, който мойе да се спасява докато не са ни сложили потури шамии


Като те гледам как пишеш, ми се струва, че точно за теб единственият изход е да се застреляш в главата.
цитирай
14. alexs - Толкова може
25.05.2011 08:13
becksss написа:
анонимен написа:
видяли ли те какво става в смесениете райони как балгарите са мачкани от всякаде, как цялата даржава работи за циганите и турците, а за сажаление нащите кметове за едниат мандат им се подлагат,за поскането на ток и вода на къщата българин го сасипват от данаци а циганина му правят пат с асфалт напално незаконни кащи пускат вода и ток които разбирасе после те не плащат, то затова водата и тока знаят посока само на горе,някои беше казал единственият изхот на балгария е летище софия, който мойе да се спасява докато не са ни сложили потури шамии


Като те гледам как пишеш, ми се струва, че точно за теб единственият изход е да се застреляш в главата.

Трябвало да учи още малко :)
Никога не е късно да се научи на правопис и някои други неща .....Пък тогава...
Само желанието да го има!
цитирай
15. анонимен - ей нека пишат и балгари ,не само ибрйовци
25.05.2011 11:23
видяли ли те какво става в смесениете райони как балгарите са мачкани от всякаде, как цялата даржава работи за циганите и турците, а за сажаление нащите кметове за едниат мандат им се подлагат,за поскането на ток и вода на къщата българин го сасипват от данаци а циганина му правят пат с асфалт напално незаконни кащи пускат вода и ток които разбирасе после те не плащат, то затова водата и тока знаят посока само на горе,някои беше казал единственият изхот на балгария е летище софия, който мойе да се спасява докато не са ни сложили потури шамии


Като те гледам как пишеш, ми се струва, че точно за теб единственият изход е да се застреляш в главата.


Трябвало да учи още малко :)
Никога не е късно да се научи на правопис и някои други неща .....Пък тогава...
Само желанието да го има!
цитирай



абе охлюви вие в коя държава живеете ,ас сам учил доста повече от вас,и като гледам и вие май сте минали под ножа
хасане рипа ли пишката
цитирай
16. alexs - Тези неща не ви се казват за лошо
25.05.2011 13:01
15. анонимен - ей нека пишат и балгари ,не само ибрйовци
анонимен написа:
видяли ли те какво става в смесениете райони как балгарите са мачкани от всякаде, как цялата даржава работи за циганите и турците, а за сажаление нащите кметове за едниат мандат им се подлагат,за поскането на ток и вода на къщата българин го сасипват от данаци а циганина му правят пат с асфалт напално незаконни кащи пускат вода и ток които разбирасе после те не плащат, то затова водата и тока знаят посока само на горе,някои беше казал единственият изхот на балгария е летище софия, който мойе да се спасява докато не са ни сложили потури шамии
.....
Като те гледам как пишеш, ми се струва, че точно за теб единственият изход е да се застреляш в главата.
..........
Трябвало да учи още малко :)
Никога не е късно да се научи на правопис и някои други неща .....Пък тогава...
Само желанието да го има!
цитирай
..........
абе охлюви вие в коя държава живеете ,ас сам учил доста повече от вас,и като гледам и вие май сте минали под ножа
хасане рипа ли пишката

Когато искате да ви вземат насериозно трябва да се спазва правописа, поне долу-горе. Иначе нищо против вас!
За съдържанието имаш право, за някои неща!
цитирай
17. becksss - анонимен
25.05.2011 18:11
анонимен написа:
абе охлюви вие в коя държава живеете ,ас сам учил доста повече от вас


Личи си отвсякъде, че си учил повече от нас. Ерудицията просто лъха от теб.
Само не разбрах къде точно си учил - може би в гимназията за дебили?
цитирай
18. schumpov - Защо се сдърпаха в студиото - заради ...
25.05.2011 23:38
Защо се сдърпаха в студиото - заради двойния стандарт.Другарят Водещ, чинно и тихо слушаше Местан, после прекъсваше всяко второ изречение на Волен. Взе страна в спора.Допусна Независимият да нарече Атака фашистка партия , която да бъде забранена и подмина неконституционността на ДПС. И аз се ядасах за двойния стандарт. А търпимостта и толерантността на българина клони към глупост. 7ми отговори си на въпроса, защо в Терция няма българи по тракийските села, а в България в много райони има смесени, даже само с турци. Защо в българските села живеят и цигани , а в турските цигани няма.
цитирай
19. alexs - към 18. schumpov въпроса е по-точно към великите ПОЛИТОЛОЗИ
26.05.2011 19:35
"защо в Турция няма българи по тракийските села, а в България в много райони има смесени, даже само с турци. Защо в българските села живеят и цигани , а в турските цигани няма."
И аз се питам защо? Кой е по-толерантен?
цитирай
20. анонимен - Вален Сидеров севдо националист си ...
28.07.2012 15:40
Вален Сидеров севдо националист си търси шамарите. Много е жалък този, мога да му ударя 5 юмрука, но после ще тичка да ме съди. Той само се прави на интересен, но в същност е толкова безпомощен. Имал оръжие, че то и аз имам и изобщо не ме е страх от този.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexs
Категория: Политика
Прочетен: 5012494
Постинги: 231
Коментари: 3462
Гласове: 13397
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031