Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2009 15:42 - Помиярска журналистика висш пилотаж
Автор: alexs Категория: Политика   
Прочетен: 2161 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 13.08.2009 15:52


Медиите са четвъртата власт. И трябва да бъдат коректив на властта И трябва безпристрастно и обективно да отразяват събитията. Подобно на съдия във футболен мач. Представете си един съдия който дава несъществуващи дузпи или измислени червени картони.
  Но в същото време виждаме Отново слагачество. Слугинажна журналистика. Медии които довчера изливаха помия и катран по ГЕРБ изведнъж се завъртяха на 180 градуса, станаха проправитествени започнаха с хвалебсвия и  сега за тях няма по-хубав от Бойко Борисов и ГЕРБ. Та дори и Ирена Кръстева взе да го харесва.
   А това не е добре и за самия ГЕРБ и Бойко Борисов. Защото както знаете Няма безгрешни хора и партии. Може и неволно да допуснат грешки, а коректива т. е. медиите да им го посочат пък и не всеки е отишъл от чисти помисли и в редиците на ГЕРБ да оправи Родната си страна.
 Ами има и хора които ще искат да осребрят участието си във властта. И с мисъл да правят далавери влизат в политиката.Такива ги има във всички партии. Задачата на медиите е да ги разкрият.
    А за други властта действа опияняващо. Мислят се за непогрешими и бързо забравят за интересите на избирателите които са ги избрали. Къса се връзката избраник избирател.
      Така казано просто новата власт има необходимост от конструктивна критика и да не и се спестяват грешките. В противен случай ще плащаме всички. Така че на батето искрено му пожелавам да успее в добрите си намерения, което е за благото на България. Но не бива да се спестяват и грешките  и ако е необходимо и критичните материали.

Цитат:
източник http://novini.dir.bg/2009/08/05/news4877241.html
журналистка Веселина Томова от Afera.bg:
измислените фигури са за пред Бареков, истинските усмихнато пушат пура и гледат по телевизията онова, което са режисирали. В спецслужбите е така - колкото повече роли и лица имаш, колкото повече хората те легендират за такъв, какъвто не си, е по-добре за теб. И за работата ти.
- Непрекъснато определяш тв водещия Бареков като дежурната квачка на Бойко Борисов. Дори го наричаш достоен за титлата “чистач на кенефите на ДАНС?!
- Защото съм журналистка и съм омерзена от подобен тип слагачество и гъзомийство. Няма лошо, че Бареков е приятел с Бойко Борисов, но превръщането на една медия като bTV в собствена лична кочина, в която можеш да лижеш задника на приятеля си всяка сутрин?! Това просто е отвратително. Това не е журналистика, това е помиярщина висш пилотаж, ако въобще помиярщината може да лети. Бареков толкова се е опиянил от себе си, че се вживява в ролята и на гуру, водач и духовен наставник на Бойко Борисов. Ако той е истински приятел на Борисов, ще му бъде най-яростният и върл критик - за да го сваля на земята. Не можеш всяка сутрин да обясняваш какво си написал в собствения си блог за Борисов и да водиш предаване все едно си говорител на правителството. Журналистиката е опозиция на всяка власт, иначе няма да е четвъртата власт, а четвъртата проститутка. На Бойко не му трябват усукани лизачи като Бареков, защото това ще го провали. На Бойко му трябват приятели - яростни критици, за да не кацне на «седмото небе”. Но от такива като Бареков премиерът май вече се е запътил натам...

 още за Бареков http://www.vsekiden.com/?p=52659
 
   И още една статия сега от моя блог за журналистка авторка на "Мъже с власт"
Топ Журналистка от в. Труд направи вкусна баница на Генерала
  http://alexs.blog.bg/politika/2009/08/08/top-jurnalistka-ot-v-trud-napravi-vkusna-banica-na-generala.376332
  не е луд който яде баницата, луд е който му я дава.....



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alexs
Категория: Политика
Прочетен: 5049201
Постинги: 231
Коментари: 3462
Гласове: 13397
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930