Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2013 20:27 - ИМа ли изход за БСП
Автор: alexs Категория: Политика   
Прочетен: 5056 Коментари: 6 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Татяна Дончева: България е монополна банково и монополна медийно
Новият им играч - "България без цензура", загрява на страничната линия
В момента нещата са патови и излизат от контрол. Тези, които са в парламента имат разбирането, че ситуацията е противоборство на ГЕРБ. Първо, те са тъпи, да не виждат хоризонта, второ - страхливи, и трето - не си дават сметка, че те не са опълченците на Шипка. Това, което бранят те е собствения си стол в пленарната зала, а не някаква кауза.

Това каза в студиото на Нова Телевизия Татяна Дончева, лидер на Движение 21.

Има пълно неразбиране от страна на парламентарно представените партии, и може би на по-широк кръг лица, че става дума наистина за смяна на системата, която хората искат, дори тези, които не са на протеста. Хората осъзнаха, че преходът провали бъдещето им. Те осъзнаха, че вместо да стане промяна на системата, стана подмяна на системата, коментира събитията Дончева.

Според нея различните страни в протеста ще се ожесточават, което налага нови политически формации. А за БСП няма изход, прогнозира политикът. Те ще крушират челно, заяви Дончева.

Битката не е между БСП, ДПС и Бойко Борисов, каза още Татяна Дончева.  

Българя е монополна банково и монополна медийно, категорична бе тя като допълни, че лидерът на „България без цензура"е новият играч на медийния монопол.

Татяна Дончева коментира и темата „Бисеров", която, по думите й, е част от протестите и част от липсата вече на възможност да бъде контролирана ситуацията. Различни групи се опитват да тикат темата в различно русло и с различен успех, каза още Дончева.

Според нея, за да се изясни казуса, трябва да има повече конкретика.

Искам да видя, че това е сметка на Христо Бисеров. Сметката на доведения му син не е сметка на Бисеров, посочи .

 „Познавам Христо Бисеров, той е умен човек, предвидлив и не би направил дребни грешки", каза Дончева и напомни за отношението му „към ченгесарството" и това с Богомил Бонев.

Дончева допусна, че по-скоро е възможно Христо Бисеров да го разчистват сегашните управляващи и посъветва водещите да гледат българския сериал„Четвърта власт", който, по думите й, е като наръчник как службите могат да използват политиката.

Read more: http://politics.actualno.com/Tatjana-Doncheva-Deputatite-sa-typi-i-strahlivi-news_5694.html#ixzz2kjs03ZRj

 Жан Виденов за БСП
 




Гласувай:
14



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mt46 - Уважавам Татяна Дончева -
16.11.2013 21:52
тя е сред малцината политици, които имат смелост и откритост да казват истини, да критикуват остро дори собствената си партия...
цитирай
2. tit - даа, съгласна съм с Марин -
17.11.2013 04:36
Т. Дончева беше един от малкото стойностни гости из студиата последните месеци!:)
Странното е, че водещия пропусна да попита - чии монопол! Нямаше и време - много жалко!
На празнодумците оставят широко поле за нищоказване, а нея я бяха сбутали в края...
Добре правиш, че го разпространяваш - струва си!:)
цитирай
3. valeska - Здравей Алекс!
17.11.2013 08:41
Мисля си, че българската политика произвежда все по-лоши политици. Дано не съм права. Поздрав!
цитирай
4. alexs - Мисля си, че българската политика ...
17.11.2013 11:00
valeska написа:
Мисля си, че българската политика произвежда все по-лоши политици. Дано не съм права. Поздрав!

За съжаление си права така е при фасадната демокрация...ако чакаме на тях няма да се оправи. В България да си политик е доходно занимание затова не пускат кокала ...ако искаме ние електората да сме добре трябва да вземем нещата в свои ръце и да ги вкараме в правия път.
цитирай
5. alexs - Татяна Дончева: Властта използва баламурници за митингите
17.11.2013 11:21


„Детска работа”, „народен театър”, „побъркване” бяха само част от определенията, с които Татяна Дончева описа пред бТВ вчерашното измерване на електоралната подкрепа в София и Пловдив. Тя посочи, че властта полазва „баламурници”, които да се качат на влака в 3 часа сутринта, за да пристигат по митинги.

„Едните си пазят властта и постовете - те знаят какво пазят. Тия, дето стават - баламурниците, за какво го правят?!”, попита бившатадепутатка от Коалиция за България. Според нея по-добре би било парите, похарчени за влакове и автобуси, да бяха дадени на самите хора.

Недоумението й продължи с цитирането на жена от червения митинг, която казала, че вярва на партията и че само партията я обича. Според нея, БСП се връща към някакво „светло минало“, което е много далеч от актуалната политическа реалност.

Юристката коментира, че в мача ГЕРБ срещу БСП и ДПС резултатът няма значение. „Да се мерят митинги и да се фокусира върху противоборството, е детска работа”. Изказването на премиера Пламен Орешарски, че чиновниците, които ходят по протести ще бъдат уволнявани, по думите й е скандално. „Значи, че властта следи държавните си служители, следи кой ходи по митинги и кой не.”

Прегръдката и своеобразното приемане на прошка по темата за възродителния процес, случило се на червения митинг в събота, Дончева дефинира като „Народен театър „Иван Вазов”. „Станишев няма общо с възродителния процес. Позицията му по тия протести е отрицание на политиката от 90-те години, когато при почти всенародно отрицание тогавашните ръководители приеха по-елегантно, че хората срещу БСП имат своите основания да са недоволни”, заяви тя.

Критика имаше и към ГЕРБ, манифестирали в Пловдив. „Той беше кмет, премиер, главен секретар на МВР и така и не разбра, че премиерът не е държавен служител. И по всички медии му мина репликата към митинга, да си прочете дефиницията”. Думите на Дончева бяха отправени към призива на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов премиерът Орешарски да се „уволни сам“, защото като мини
цитирай
6. alexs - www. youtube. com/watch?v=TlP...
02.02.2014 00:50
www.youtube.com/watch?v=TlPSP1ZZev8
http://www.focus-news.net/opinion/2014/01/30/27116/tatyana-doncheva-problemat-na-bsp-e-lipsata-na-psihika-na-pobeditelya.html
атяна Дончева - председател на "Движение 21", в интервю за предаването "Тази сутрин" на бТВ

Водеща: Добро утро на Татяна Дончева, председател на „Движение 21”. Г-жо Дончева, вчера имаше пресконференция на представителите на Движение АБВ. Георги Първанов обвини ръководството на БСП и партията в мракобесие. Отстрани така ли изглеждат нещата?
Татяна Дончева: Аз съм решавала въпроса, който Георги Първанов решава сега преди няколко месеца. Ако съм считала, че е удачно той да се реши по този начин, щяла съм да го реша и аз по този начин. Аз съм го решила по начин, който смятам за редно и нужно и който ми отива. Това е моят стил – ясни и интелигентни отношения.
Водеща: Какво имате предвид?
Татяна Дончева: БСП не може да бъде променено. Като манталитет на хората, които населяват „Позитано” и като членска маса те вярват, че партията е прав,а когато съгреши дори. И че това съгрешаване може да стане, както по отношение на отделни хора, което те смятат за нищо работа, така и по отношение на държавни решения. Това им помага, когато са в колективни органи да считат, че никой никога няма да им поиска сметка. Това им помага, когато те самите са ръководители да смятат същото – че могат да решат, каквото искат, както искат, когато искат, по отношение на който искат, по отношение на държавата – както искат и че никой, никога няма да им поиска сметка. Аз смятам това за погрешно. И смятам за проблем на социалистическата партия в сегашния й вид пред скоби. Проблем, който е създаван в продължение на много години, ако искате го наречете чип. Ето този чип създава предпоставките те да се държат по между си по този начин вместо да седнат като интелигентни хора и да приемат, че моя милост, Георги Първанов, Румен Петков, Ивайло Калфин са някакви хора и нещо са дали, с нещо са допринесли за авторитета на партията.
Водещ: А какво намирате за погрешно в поведението на Георги Първанов? Правите разлика между себе си и него.
Татяна Дончева: Правя разлика. Защо се
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexs
Категория: Политика
Прочетен: 5049159
Постинги: 231
Коментари: 3462
Гласове: 13397
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930