Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2012 18:10 - Малък ледников период - идва ли
Автор: alexs Категория: Политика   
Прочетен: 11831 Коментари: 18 Гласове:
30

Последна промяна: 29.04.2012 21:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 В днешно време едва ли не всички ни говорят за глобалното затопляне .
 Колко страшно би било.... но има една поговорка 

  "Готви се за зима, пък ако дойде лято - добре дошло".

image


 Според някои изследователи Чака ни нов “малък ледников период"".
Слънчевата активност е възможно рязко да спадне в следващите 20-30 години, което може да доведе до повтарянето на „малък ледников период" в Европа. Като такъв е имало през късното средновековие  и е свързано с най-продължителното спадане на слънчевата активност от 1645 до 1715 година.

Наблюденията на Слънцето през последните 400 години свидетелстват за това, че има редуващи се периоди на ръст и спад на своята активност, които се сменят през около 11 години. Новият цикъл се съпровожда със смяна на полярността на слънчевото магнитно поле, писа news.bg.

Три научни групи, представили резултатите от своите изследвания на слънчевата корона, нейната повърхност и вътрешна структура на конференция в Мексико са стигнали до извода, че следващият 25-годишен цикъл на слънчева активност ще бъде значително отслабен.
 






На 17 ноември 2009 г. в резултат на хакерска атака срещу сървъра на Отдела за климатични изследвания към Университета на Източна Англия в гр. Норич е изтеглено огромно количество информация (около 160 мегабайта), пазена до този момент в най-дълбока тайна – общо около 4000 документа.
  От анализа на хакнатата информация става, че учените от Отдела за климатични изследвания на университета в Норич, ръководен от доктор Фил Джоунс, заедно с колегите си от Центъра за изследване на земните системи към Пенсилванския университет в САЩ начело с проф. Майкъл Ман и други учени от Европа и Северна Америка в продължение на близо 13 години систематично са фалшифицирали представените в различни доклади и научни статии данни и изводи за климата на Земята през последните 2000 години.



image


Целта е била да се представи съвременният относително топъл климат като уникално явление в рамките на посочения период, причинено от човешката дейност.
В скандала са забъркани и имената на редица учени от Германия, Великобритания и САЩ. А вероятно зад мего стоят „зелени“ политици.
  Кое е по лошото да стане климатът по- студен или по-топъл?
Застудяването е по-тежкият вариант. Защото застудяването на климата следват много неща, за които съвременното общество никак не е подготвено особенно в Европа– това означава по-слаби селскостопански реколти и по-високи цени на храните в Европа и Северна Америка, недостиг на електроенергия и високи цени на енергоносителите. И като резултат – рязко спадане на жизнения равнище в целия западен свят и задълбочаване на световната икономическа криза, опасно повишаване на градуса на политическото и военно напрежение по света.
 Енергийният пробем в такъв случай ще се стовари със стршна сила. През средновековието хората са разчитали на дървата за огрев. 
  Някои анализи показват , че всички големи държави и велики цивилизации са загивали точно в периодите на преход от топъл към студен климат поради неспособност да реагират адекватно на промените в околната среда. както е било с империята на Маите и Римската империя.
  И при това положение ако вече е края на затоплянто и се отива към завстудяване трявба коренно да се промени енергийната политика на Европа! Необходимо е възтоновяване на ядрената енергетика и топоенергетиката . Потърпевша в най-голяма степен от тази сбъркана /За някои не е сбъркана/ европейска енергийна политика е България!
  Подробно и аргументирано тези въпроси в статията си ги разглежда Ст.н.с. д-р Борис КОМИТОВ /  български геофизик и астроном/. „Климатгейт“ или как изпуши „Глобалното затопляне" http://stzagora.net/2010/01/04/климатгейт-или-как-изпуши-глобалнот/

 Всъщност климътът в много по-голяма степен зависи от физическите  процеси на Слънцето отколкото дейноста на човека в наши дни . В миналото е имало и ледникови и по-топли периоди.




 Слънцето е главният виновник за климатичните промени на Земята ...

image


Голямата Лъжа - Глобално Затопляне



       clip3   clip4  clip1

                         ************************************************


 На теорията за глобалното затопляне се осноновава търговията с въглеродни емиси .
В резултат на тази търговия български фирми плашат стотици милиони, но в крайна сметка цената се плаща от крайните Потребители. Не се чудете защо плащаме големи сметки за ток ............. Всичко това / глобалното затопляне/ изглежда се оказва една голяма  лъжа, за която плащаме прескъпо всеки като потребление на електоенергия топлоенергия и оскъпяване на стоките в резултат на това. Много хора у нас  са загубили работните си места поради закриване на електоцентрали и оскъпяване на производството на стоки и услуги!


 Глобалното затопляне – лъжа за милиарди
 http://novinar.bg/index.php?act=news&act1=det&mater=MzE1NjsxMA==
 Ето и част от статията: 
На колко се изчислява тази индустрия? Защо стана възможна тази пропаганда? Заради нарушения екобаланс, чиято вина носи и човешката дейност?

Б.К.: Понеже започват да се продават въглеродни емисии – един виртуален бизнес, търговия с нищото, с въздух, става дума за стотици милиарди годишно, които носи тази грандиозна научна измама, наречена „глобално затопляне”.

- Откъде идват парите в крайна сметка?

Б.К.: От всички нас! И се концентрират в няколко наистина големи шепи. Така богатите стават по-богати, изчезва средната класа, а бедните измират от глад и болести. За сметка на „цъфтежа” на шепа богаташи.
К.Г.: Плановете са да се събират т.нар. въглеродни данъци, да плащаме заради битовото си потребление. В един момент ще ни наложат и данък върху въздуха, който дишаме.
Б.К.: Това лично обогатяване на тези лъжци е едно на ръка. По-интересно е какви са плановете за парите, които се събират от богатите държави. Бедните държави няма да видят тези пари. Но пък ще се плати на една високотехнологична фирма, която ще вземе купища пари да изгради в бедната държава вятърни централи, а населението ще бъде принудено да плаща за скъпия ток. Вятърни мелници вместо атомни централи. Наричам ги „мелници” тия уж екоизточници, защото имат същата ефективност. Въпросната държава е обречена на бедност и никога няма да се индустриализира и развива. Ще продължават да мрат хората от глад и беднотия. Те не трябва да се развиват индустриално. Спираме им развитието значи.

- Кой стои зад този план, зад този геноцид?

К.Г.: Учените са само статисти с по една-две реплики в този план. Те са марионетки.
Б.К.: Много политически лидери са вътре. Измамата е на най-високо ниво. Американците хвърлят милиарди в науката за изучаване на влиянието на Слънцето върху земния климат. Т.е. – те знаят, че проблемът е там.
К.Г.: В същото време хвърлят милиарди, за да убедят света, че човекът е виновен за нарушеното екологично равновесие.
Б.К.: Проблемът е, че политиците редактират науката. Например бившият председател на Американската академия на науките писа в „Уолстрийт Джърнал”, че последната редакция на доклада на Междуправителствения съвет по изменение на климата е най-грозната цензура, която е виждал. В кратката му версия, така нареченото „Резюме за политици”, са махнати заключенията на учените, че няма никакви доказателства за влиянието на СО2 върху климата. Ето, тук е проблемът!

- Как реагират честните учени на тази измама?

Б.К.: Някои от тях се страхуват. На една голяма конференция в Унгария в средата на миналото лято мисля, че се събраха над 1000 учени от цял свят, една голяма група от присъстващите се обединихме от идеята да се направи подписка срещу тази голяма измама, срещу решенията в Копенхаген. Ласкаем се, че до тази идея се стигна след нашия доклад за влиянието на Слънцето върху земния климат. Щяхме да пращаме подписката до правителствата от цял свят. И след първоначалния ентусиазъм най-запаленият от колегите, който се зае с цялостната организация, би отбой. Разбираме го, страх го е да не остане без хляб, ако каже истината.


ьь



Гласувай:
31



1. dedenze - Споко до тогава има и добра новина:
04.01.2012 18:41
България и българите няма да ги има! Преди природните катаклизми, политиците ще ни унищожат напълно!
Поздрави за добрия пост!
цитирай
2. stela50 - Поздрави за потинга ...
04.01.2012 19:23
Едва ли ще дочакаме малък ледников период и то в такъв вид .
Колкото Глобалното затопляне ...
А нас - българите , това не би могло да ни уплаши .
Хубава топла вечер , Алекс !
цитирай
3. dushka - Поздрави, Алекс!
04.01.2012 19:43
Каквото има да се случва, то ще се случи. Благодаря за подробната информация.
цитирай
4. mt46 - Жалко и гадно е,
04.01.2012 22:16
че учени и политици фалшифицират информацията, манипулират обществото, правят бизнес за милиарди на гърба на хората!...
цитирай
5. sparotok - !
04.01.2012 22:16
Интересна тема Алекс! Учените имат право да се страхуват, все пак касае се за бизнес (измамнически) за милиарди. А там пречи ли са падат глави.

Поздрави!
цитирай
6. alexs - Интересна тема Алекс! Учените имат ...
04.01.2012 23:21
sparotok написа:
Интересна тема Алекс! Учените имат право да се страхуват, все пак касае се за бизнес (измамнически) за милиарди. А там пречи ли са падат глави.
Поздрави!

И понеже ти се интересуваш от история връзката между климата възхода и падението на някои народи и империи е много тясна! Вижда се от графиките че и в древноста е имало глобалнии затопляния и ледникови периоди. И те не са предизвикани от дейноста на човека ...
Пример за това е Гренландия
.980 година на острова пристигнали скандинавците/Викингите/. Те основали множество селища по протежение на западното крайбрежие. По това време климатът на острова бил много по-топъл, отколкото е сега. Но около 1100 година студът отново започнал да настъпва – за 80 години средногодишната температура паднала с 4 градуса. «Представете си времето, когато в Гренландия е имало дълго и топло лято. Хората отглеждали животни, приготвяли сено за зимата. Но когато настъпило застудяването и се съкратил вегетационният период, хората просто не успявали да се запасят с достатъчно количество сено за добитъка. И така продължавало в течение на много години. Да се оцелее в такива условия било просто невъзможно », ...... Археологическите данни свидетелстват, че западните селища на скандинавците просъществували примерно до средата на XIV век, а източните – малко повече – до XV век. http://www.znania.tv/?p=12566
----------
Преди повече от 6 хиляди години Сахара е била зелена и населена с хора .....
http://ahf-fossils.blogspot.com/2010/10/blog-post_3456.html
------------------------------
Промяната на климата е била възможна причина за края на цивилизацията на Маите
http://selenabg.com/Forum/viewtopic.php?t=2872
-----------------------------
Климатът като причина за бедствията в древен Египет
http://www.znamli.com/statia/Uchenite_obqsnqvat_bedstviqta_w_dreven_Egipet-59.html

ЧЕРНО МОРЕ СЪЩО Е ЗАМРЪЗВАЛО
Голямо замръзване на Черно море е регистрирано през 401 г., когато почти цялото било заето от лед и напролет големи блокове задръстили Босфора, преминали през него и плавали в Мраморно море. Но най-голямото замръзване било през 762 г., според написаното от летописеца Кедрин, когато от Месемврия (Несебър) е можелоо да се стигне до кавказкото крайбрежие по лед. Морето е замръзвало на големи пространства през 1929, 1942 и 1954 г.
цитирай
7. sparotok - климат и преселения
05.01.2012 12:55
За мен отдавна е ясно, че миграционните процеси винаги са били диктувани от промени в климата. Май слънцето определя кой с кого да води война:)

По принцип малкия ледников период винаги е предшестван от затопляне. Колкото по-топло е, толкова повече вода се изпарява, валежите нарастват, теченията в океаните се променят от студената вода...и настъпва малък ледников период...

В България ще може да се живее нормално дори и климатът да стане студен. Точно това обаче ни прави апетитна хапка за други хора...

Дано сънародниците ни разберат това навреме...
цитирай
8. alexs - че учени и политици фалшифицират ...
05.01.2012 19:43
mt46 написа:
че учени и политици фалшифицират информацията, манипулират обществото, правят бизнес за милиарди на гърба на хората!...

Жалко е че в резултат на тези манипулации и лъжи страдат най-много социално слабите хора!
В резултат на това:
Мръзнещи стари хора или самотни майки, които не могат да си платят тока .... Това е ужасно!
Плащаме за въглеродни емисии....
А се оказва че няма глобално затопляне ...
Ако има как и за въздуха който дишаме да има как да плащаме!
Всъщност това лично всеки го засяга! Защото по този начин ни ограбват!
цитирай
9. monna1 - :D
06.01.2012 12:26
Алекс, в Бургас няма да дойде, защото ние ще го стопим............:)))))))
цитирай
10. alexs - Алекс, в Бургас няма да дойде, за...
06.01.2012 19:27
monna1 написа:
Алекс, в Бургас няма да дойде, защото ние ще го стопим............:)))))))

Определено няма .....слънчев град със слънчеви хора!
цитирай
11. alexs - За мен отдавна е ясно, че миграци...
06.01.2012 19:46
sparotok написа:
За мен отдавна е ясно, че миграционните процеси винаги са били диктувани от промени в климата. Май слънцето определя кой с кого да води война:)
По принцип малкия ледников период винаги е предшестван от затопляне. Колкото по-топло е, толкова повече вода се изпарява, валежите нарастват, теченията в океаните се променят от студената вода...и настъпва малък ледников период...
В България ще може да се живее нормално дори и климатът да стане студен. Точно това обаче ни прави апетитна хапка за други хора...
Дано сънародниците ни разберат това навреме...

Да България е в по-малка степен застрашена от природните катаклизми .
През последния голям ледниквов период цяла северна Европа - Северна Англия Северна Франция Герамния Скандинавието и севрния Атлантик на север от 45 градуса са били сковани от ледници. Не е имало и топлото течени Гълфстийм . Българските земи не са били заети от ледници само най-високите части на планините над 2000м са били обледенени!
При продължаващо затопляне климата може да стане като в Гърция субтропичен! Така че България ще става за живеене ...при големи климатични промени! За други страни ще е бедствие1
цитирай
12. qbylkovcvqt - Честита Нова година! Здрава и бо...
10.01.2012 00:41
Честита Нова година! Здрава и богата! Дай Боже - без катаклизми! :)
Много радост и усмивки!
цитирай
13. shaffi - хубав слънчев
15.01.2012 10:07
ден ти пожелавам!поздрав!
цитирай
14. alexs - 12. qbylkovcvqt -Честита Нова г...
15.01.2012 10:56
12. qbylkovcvqt -Честита Нова година! Здрава и богата! Дай Боже - без катаклизми! :)

13. shaffi - хубав слънчев
Blagodarq vi !
цитирай
15. dolsineq - Щом е малък – няма проблем. Страшно ...
15.01.2012 21:26
Щом е малък – няма проблем. Страшно става, ако е голям...;)
цитирай
16. alexs - "Ледников период идва в Ев...
03.02.2012 16:26
"Ледников период идва в Европа
11.10.2011 Идващата зима в Европа ще бъде много студена, предупредиха британски синоптици, цитирани от Би Би Си. С прогнозите им вече са запознати водещите министри от правителството в Лондон.
"Трябва да се готвим за силни и трайни студове", е изводът на британските експерти.
Прогнозите им са разработени въз основа на анализ, съпоставил температурните промени в океана със силата на теченията в Атлантика, които определят според учените характера на зимата в страните от Европа.
Нещо повече според алтернативно фундаментално изследване, осъществено от министерството на отбраната, Европа "може би навлиза в нов малък ледников период, през който средната денонощна температура на въздуха съществено ще се понижи".
Подобна рязка промяна в климата на Европа вече е имало преди 300 г., когато в течение на няколко десетилетия зимите са останали необичайно студени."
http://www.monitor.bg/article?id=310347 В. Монитор
Изглежда че са познали
цитирай
17. alexs - Щом е малък – няма проблем. Страшно ...
03.02.2012 16:32
dolsineq написа:
Щом е малък – няма проблем. Страшно става, ако е голям...;)

Дано не става както тук е описано :
http://snaiper-bg.net/2011/10/astronomi-prez-2020-g-zapochva-unishtozhitelen-lednikov-period/
цитирай
18. alexs - http://www. glasove. com/katy...
04.06.2012 22:44
http://www.glasove.com/katya-georgieva-globalnoto-zatoplyane-e-izmama-18940
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexs
Категория: Политика
Прочетен: 5049240
Постинги: 231
Коментари: 3462
Гласове: 13397
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930