Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2014 10:05 - Корабчето до остров „Св. Анастасия” ще тръгва на 15 май
Автор: alexs Категория: Туризъм   
Прочетен: 6858 Коментари: 2 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
image



Остров „Св. Анастасия” ще приеме първите туристи в средата на месец май. Тогава тръгва туристическото корабче, което ще превозва желаещите да посетят някогашния „Болшевик”, който днес е преобразен и вече е достъпен за бургазлии и гостите на града, голяма  част от които са го виждали само на картички. Курсовете до острова ще се изпълняват от кея на Моста, а при лошо време от Пристанище Бургас. Плавателният съд, с който ще се осъществяват,  е червеният кораб „Кук”, който разполага с 210 места и ще прави по 3 курса дневно, а през уикендите и допълнителни. От Община Бургас водят разговори и с други собственици на корабчета, за да се осигурят повече курсове през активния летен сезон, когато се очаква наплив от български и чужди туристи.

На остров „Св. Анастасия” в момента текат довършителни работи и се слагат последните щрихи в интериора на ресторанта, лекарната за билки и музея. Управителят на острова Павлин Димитров вече живее на малкото късче земя в морето,  за да  следи всичко отблизо.

Отиването и връщането до Остров „Света Анастасия“ ще струва колкото билет за кино.  9 лв. ще е цената в двете посоки на билета за кораб, с който ще се стига до най-новата туристическа атракция на Бургас. 6 лв. ще е  пътуването за учащи и пенсионери, а деца до 7 години и хора с увреждания ще се возят безплатно.

Освен да се насладят на морската разходка и да изпитат неповторимото чувство на откъсване от брега и познатото, посетителите на Острова ще могат на място да похапнат традиционни за региона морски гозби, да разгледат обновения с най-съвременни технологични и художествени средства музей, да посетят църквата, пазеща вековна история, да опитат от здравословните продукти в лекарната, да си купят сувенир за спомен…, а защо не и да останат да пренощуват на екзотичното място.

Нощувките ще са на цени от 40 до 70 лв. на вечер на човек и включват закуска. Островът разполага с малка къща за гости, откриваща неповторима гледка към залива, както и с няколко стаи тип „манастирска килия“ за желаещите да се докоснат до монашеското минало на мястото.

Цялата история на Острова, както и легендите, които витаят около него, ще бъде представена в музея, който е замислен като интерактивен и освен артефакти включва видео инсталации, 3D анимация, звуково-светлинни ефекти. Цената за посещение за възрастен ще е 6 лв., а за деца и учащи – входът ще е свободен.

Ресторантът ще работи както на свободна консумация, така и с меню за деня, включващо закуска, обяд или вечеря, което гостите ще могат да закупят предварително или на място. Дневното меню ще включва по няколко ястия и напитки, като то ще бъде направено така, че да даде възможност на туристите за ограниченото време на престоя си да вкусят от всичко най-типично за региона и конкретно за острова. Обедното и вечерното меню ще е на цена от 20 лв. за възрастни и 10 лв. за деца до 12 г., закуската ще е на цени от 12 лв. – стандартно и 6 лв. – детско.   

Гостите на Острова ще имат възможност да закупят и комбинирани пакети, които съчетават пътуване с кораб, хапване в ресторанта, с или без включено посещение на музей. Пакетите дават отстъпка от индивидуалните цени до около 15  %.

Намаления ще има и за групи, както и към туроператори, след сключени договори. 

Цените на услугите и атракциите, които ще се предлагат на Остров „Св. Анастасия“ от това лято, бяха гласувани  от Общинския  съвет на  Бургас.


 По материали от http://www.burgasinfo.com/news/view/5/45350/








Гласувай:
11



1. rustam - Браво!
05.05.2014 11:15
чудесна новина.
цитирай
2. kostadin - Капанче за наивници Всичко това ...
11.05.2014 07:53
Капанче за наивници Всичко това можеш безплатно да го видиш и в интернет,а бирата и хапването да ти излезе в пъти по леко.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexs
Категория: Политика
Прочетен: 5044141
Постинги: 231
Коментари: 3462
Гласове: 13397
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930