Блогрол
1. АРХЕОЛОГИЯТА ДНЕС blog
2. Ужасяваща трагедия със снахата на поета Христо Фотев!
3. СОЗОПОЛ
4. Черноморски солници лечение с кал и луга
5. Япония земетресение цунами ядрена катастрофа
6. Професионални оплювачи
7. Изящните съкровища на траките
8. Баницата на Валерия
9. Разкрити далавери в тец Марица изток-2
10. Шменти Капели
11. Ракията - българско изобретение
12. Отновo за Стефан Гамизов
13. Кой ще е новия президент. ГЕРБ може да ме подкрепи за президент
14. Морското казино
15. Веселин Маринов
16. Бой в радиото
17. Как се манипулира общественото мнение?
18. КАК ЗОМБИ-ДЕМОКРАТИТЕ НАДМИНАХА КОМУНИСТИТЕ
2. Ужасяваща трагедия със снахата на поета Христо Фотев!
3. СОЗОПОЛ
4. Черноморски солници лечение с кал и луга
5. Япония земетресение цунами ядрена катастрофа
6. Професионални оплювачи
7. Изящните съкровища на траките
8. Баницата на Валерия
9. Разкрити далавери в тец Марица изток-2
10. Шменти Капели
11. Ракията - българско изобретение
12. Отновo за Стефан Гамизов
13. Кой ще е новия президент. ГЕРБ може да ме подкрепи за президент
14. Морското казино
15. Веселин Маринов
16. Бой в радиото
17. Как се манипулира общественото мнение?
18. КАК ЗОМБИ-ДЕМОКРАТИТЕ НАДМИНАХА КОМУНИСТИТЕ
Постинг
06.12.2011 00:00 -
Рибена чорба
РИБА
Речна шаран таранка толстолоб щука сом и др.
Морска скумрия сьомга и др.
ЗЕЛЕНЧУЦИ
1-2 голями моркова
1 средно голяма глава лук
2-3 средно големи картофа
корени от целина
домати
ПОДПРАВКИ
целина /керевиз/
девисил /за някои морси видове може да не се слага/
черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
(когато рибата е качествена едра на шайби и не необходимо обезкостяване (сом, , шаран, щука, толстолоб)
Нарязваме зеленчуците на кубчета като за супа и слагаме в тенджера. Заливаме с гореща вода и оставяме 10-15 минутки да врат. Нарязваме рибата на парченца и я добавяме към зеленчуците заедно с олиото. Тъй като й е необходимо много малко време за сваряването, след 10 минути можем да овкусим с подправките,накрая се добавят зелените подправки целина керевиз и се спира огъня
Другият начин
по-масовия вариант и по-евтиния, при който разполагаме с остатъци от костеливи риби. гръбнаци и глави от шаран, коремчета от едър толстолоб
Започване с кипване на водата. Като заври слагаме сол
слагаме рибата.
слагаме корени от целина, девесил и копър черен пипер,
и по желание /не е задължително/ бахар, дафинов лист.
след като се свари рибата се изважда за обезкостяване
Рибата бързо се сварява.
Оставащият бульон се прецежда /не е задължително/
А булюна се запазва и в него се сипват да врат зеленчуците/картофи моркови лук/ докато омекнат.
Може да се добави една чушка и домат/по желание/ може и да се олюти.
морковите картофите през това време рибата е извадена и се обезкостява.
Накрая се добавя обезкостената риба и се оставя малко да по къкри.
И зелени подправки листа девисил целина копър магданоз 5 минути преди спиране от огъня .
След сваряване може да се застрои с разбитото яйце и киселото мляко.
Ако рибата от която се прави супата е мазна не се добавя мазнина ако е рибата е суха може да се добави краве масло. Лимон оцет лимонена киселина и подлютяване според желанията ни.
Честит Никулден с пожелание за приятно прекарваме
на теб и близките ти , здраве и добри дни .
Хубав празничен ден !
цитирайна теб и близките ти , здраве и добри дни .
Хубав празничен ден !
Честит празник на всички празнуващи!
Здраве и късмет.
цитирайЗдраве и късмет.
Честит празник на всички!
На този ден рибата е традиционно ястие да не кажа задължително...
Понеже нямам големи успехи в риболова затова пък приготвянето на рибата повече ми се удава!
цитирайНа този ден рибата е традиционно ястие да не кажа задължително...
Понеже нямам големи успехи в риболова затова пък приготвянето на рибата повече ми се удава!
Учудих се - рецептичка...
Ще вляза в блога ти за тази рецептичка - интересна ми се чини... :)))))
цитирайЩе вляза в блога ти за тази рецептичка - интересна ми се чини... :)))))