Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2015 20:23 - Ей, не знаех че хан Тервел е бил толкова нетолерантен човек!!!
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 951 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 15.09.2015 10:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Направо се срамувам, че съм българин. Преди 1300 години, арабите са решили да завладеят Европа и са се запътили първо към Константинопол. Преди това са завладели Магреба - Северна Африка и Близкият Изток и Арабският полуостров, разбира се.

И ако не е било нетолерантното поведение на българския владетел, хан Тервел, сега Панония и Трансилвания щяха да бъдат осеяни с джамии. По това време Европа е била полупуст континент. След като 100 години след това Крум е поставил границата край сегашния град Будапеща и е завладял тази земя само с една кохорта войници, смятайте каква "празна" територия е било. Грешката на арабите е била, че са дошли въоръжени. Виждате ли сега, как се посрещат мигрантите от Арабия? С отворени обятия. Дали така щяхме да ги посрещаме, ако стреляха срещу нас? Не разбира се. Но както се казва, даже и арабите разбраха, че ако искат да завладеят Европа, не трябва да стрелят по нея. Достатъчно е да влязат през разградените граници и да се заселят там. Европейците са будали хора, толерантни са и нямат нищо против.


Страхотна идея е дошла в главите на наследниците на Мохамед - раждат много деца и ги натрисат на толератна Европа да ги издържа. А те раждат, не се шегуват, защото такова е посланието на религията им. Трябват им бойци и раждат та се късат. Плодовити са като нашите циганки. И след като има бунаци, които да им плащат масрафа, защо да не се възползват. Трябва да си идиот, за да продължаваш да живееш в пустинята, вместо да отидеш в богата, зелена и преуспяваща Европа, където хората отдавна са забравили какво е това робия, камшик, че даже и зъб не си пломбират вече, ако не сложат упойка. Европейците са се изнежили като римските патриции, които са се криели по миши дупки, когато варварите са почукали на стените на града.


Няколко столетия след Тервел, българските управляващи са били изправени срещу едно силно централизирана и добре организирана военна машина /турската/, която е купувала благоразположението на страхливите боляри /а те не са никак малко/ и ги е настройвала срещу непокорните. Така с дружните усилия на местни войски и чужди войски, малко по малко са завладени целите Балкани, та чак и до Виена са стигнали. Когато турците са завладели Константинопол, султанът е дал разпореждане, че 3 дни градът е собственост на войската и тя може да прави каквото си иска. Да убива, да изнасилва, да краде - каквото и душа иска. След като изтребили, изнасилили или продали в робство жителите на града, султанът е обявил толерантност на религиите и изповядванията в империята. Нещо като англичаните - първо са окрали света в продължения на столетия, а сега се правят на защитници на правата на човека.


Та, изпедерестените и гладни за власт български и гръцки велможи са основната причина за падането на Балканите под 5 вековна чужда окупация. Дотам е стигнала държавата ни с така наречената толерантност. Но тук може да се опонира в някаква степен на това твърдение. Както се казва, животът е твърде шарен, пъстър и мнения всякакви могат да "минат" за доказване на една или друга теза. Влад Цепеш никак не си е поплювал с турците, след като е набучил хиляди от тях на кол и скелетите им са висели край пътя за Търговище /румънското, не българското/ и са всявали страх в завоевателя, но въпреки "нетолерантността" на Дракула, турците пак са сложили ръка на тази територия, което показва, че еднократните прояви на такава съпротива не могат да решат глобален проблем, а могат  само да го забавят, освен ако няма широка коалиция и подкрепа на много други фактори, за решаване на проблема.


За това казвам, че нетолерантният Тервел, когото са наричали "Спасителят на Европа", е останал в историята като един от най-великите ни и почитани владетели, докато онези боклуци, които са управлявали България след Иван Асен ІІ, заслужават само нашето презрение, заради толерантното си отношение към пришълците.



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3223504
Постинги: 6930
Коментари: 4323
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930