Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2014 13:36 - Гочиту пак си изигра картите най-добре...
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 13627 Коментари: 4 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Гочиту пак си изигра картите най-добре…

            Една част от пловдивските социалисти се надяваха, че след унизителната им загуба на парламентарните избори най-после ще се отърват от комично-досадната фигура на председателя им Георги Гергов. Този път бяха почти убедени, че ще се освободят от воденичния камък, който им виси на шията и ги доведе до едва едно място в Народното събрание. Така или иначе през всичките тези 25 години бившите комунисти, понастоящем социалисти в Пловдив не са преживявали подобно изборно унижение. От 11 места, които праща града в парламента те се добраха едва до едно – личното предложение на Гочиту Търновалийски. Но…

            Вече трети ден не спират празненствата в хотел „Санкт Петербург” за поредната победа на Гергов в битката за председателския пост на БСП. Вечер около осем се започват тостовете, после се въртят кючеци до зори в чест на руския консул и гражданин на Русия, бившия свинепас и настоящ шеф на харизания му Пловдивски международен панаир. И поздравленията и венцехваленията съвсем не са само от социалисти, даже напротив. Първият, който поздрави Гергов за избора бе самият кмет на Герб Иван Тотев, после последваха още куп коренопреклонни излияния. Разбира се имаше специален поздравителен адрес и от личната масонска ложа на социалиста „Слънце-Ориент”, дето са се подредили тъкмо към повече от половината местни депутати.

            Какво предизвика тази еуфория и радост в Пловдив?

            След краха на изборите Гергов забави доста дълго оставката си, въпреки че бе обещал, ако се сринат да си отиде веднага. Той премина в атака срещу колеги-социалисти – първо подхвърли, че виден негов съпартиец е получавал 40 000 лева на месец от Цветан Василев, но отказа да назове името му, после каза, че трябвало всички областни председатели на БСП да си отидат и накрая гръмогласно се самоиздигна за кмет като единствена алтернатива. Накрая все пак подаде оставка, но остана председател на областната структура на БСП и предварително обяви на другарите си социалисти в града: „Не виждам силна алтернатива на моята кандидатура” и спретна местните организации да го номинират пак за градски лидер. Пред една от тях бе заявил без угризения: „Какво са без мен БСП в Пловдив? Едно нищо. Аз ги храня, давам им пари, правя им банкети, давам им зали да си правят конференциите в панаира, без мен да са се разпаднали отдавана.”

            Пловдивските социалисти номинираха един куп кандидати за лидер, но повечето се отказаха предварително, защото Гочиту им изпрати подходящи хора да им напомнят, че ще нарушат волята на върховния гуру. Другата част се обединиха около младия Илия Гатев, включително бившия заместник-министър на земеделието Явор Гечев, но от страна на Гергов играеше една крайна сталинистка, някоя си Чавдарова, която е нещо като медиен съветник на свинепаса и обикаляше неуморно местните организации да им обяснява какъв светъл човек е руския консул от с. Нивянин. Никой, ама наистина никой не попита Гергов по време на кампанията като какво общо има той с БСП през годините. Забравиха се годините, когато той се кълнеше във вярност на Иван Костов и щедро финансираше неговите хора в града. Още се размахва оня брой на в. „Марица” с огромното заглавие: „Гергов: Цял Пловдив знае, че съм от СДС!”. За награда компанията на Костов му хариза комплекса „Слънчев ден” и хотел „Санкт Петербург”. После пловдивския олигарх се ориентира към царската партия и Милен Велчев се опита да го пробуда като кандидат-кмет на НДСВ. Чевръсто след тях вече Гергов бе фаворит на тройната коалиция и на синия кмет на Пловдив Иван Чомаков. В резултат бе му подарен Пловдивския панаир и Стария град. И … славните някога икономически структури са пред фалит и тънат в мизерия като междувременно Гергов изпрати в небитието: един вестник, една телевизия и няколко сайта, изгони журналистите и те още се надяват да получат някой лев от олигарха-селяндур. Всичко това се забрави от съпартийците му, защото той пак отвързал кесията за делегатите на конференцията, за сигурните гласове в негова полза. Ден преди нея вездесъщата другарка Чавдарова обяви: „Гергов е новият-стар председател. Имаме сигурни 90 гласа, хората на Гатев и да се скъсат не могат да направят повече от 80 гласа. Печелим със сигурност.”

            Мнозина наблюдатели и журналисти се усъмниха в логиката на „групата Гергов”, защото делегатите на конференцията в Пловдив бяха 232 и сметките не излизаха. Да, но в деня на конференцията пред урните се явиха 177 души. Останалите бяха мъдро посъветвани предварително, че не е здравословно за тях да присъстват и те заобиколиха отдалеч палатата на панаира, където се провеждаше социалистическия форум. Едни здрави, селски момчета се погрижиха да се явят „правилните” делегати като част от тях бяха и напуснали партията. Самият Гергов стоически издържа повече от 6 часа да го плюят противниците му, да го призовават да освободи партията от себе си, най-после да се оттегли. Всуе. При гласуването руският гражданин Гергов спечели още на първи тур с 94 гласа срещу 79 за Илия Гатев! Туш! Кючеците в чест на победата започнаха мигом в хотела му.

            Когато вдигал тост в чест на победата Гергов заявил само: „Много са дребни тия срещу мен. Така и не разбраха, че от 2001 год. аз управлявам Пловдив. Запомнете го – аз управлявам града! Няма сини, няма червени, важно е кой управлява!” Последвали горещи поздрави и аплаузи от братята масони от „Слънце-Ориент”, дали сериозен принос за преизбирането на шефа им, а след това естествено дошла и телеграмата от кмета Тотев: „От политическа коректност поздравявам БСП с избора на Георги Гергов. Важно е всички политически сили в града да се уважават и работят заедно!”

            Финалната точка сложи съкварталецът и стар активист на БСП Гатьо Станев: „Абе ще се държим за Гочиту, това е. Кой бие на изборите няма значение – важното е, че той управлява в Пловдив.” Толкова другари и другарки, аз бих добавил: „Да живее руския консул и бивш свинепас Гочиту! Непобедим е.”

 

 

 




Гласувай:
15


Вълнообразно


1. apostapostoloff - Гочиту е като Путин-
17.12.2014 18:55
пловдивчани ще се отърват от него, когато хвърли топа, а пък русанците ще се отърват от Путин, когато и той псовиса. Патова ситуацийка...
цитирай
2. raders - Халал да им е на другарите! Имат п...
17.12.2014 21:42
Халал да им е на другарите! Имат право да праскат кючеци
цитирай
3. sande - Честито! Пирова победа!
18.12.2014 09:49
„Какво са без мен БСП в Пловдив? Едно нищо. Аз ги храня, давам им пари, правя им банкети, давам им зали да си правят конференциите в панаира, без мен да са се разпаднали отдавана.”

***
Бай Ганьо не остарява, не умира! Той е вечен. Той е като слънцето и въздуха.
цитирай
4. ferhunde - Само факта, че партията на социално ...
18.12.2014 14:01
Само факта, че партията на социално слабите има за областен председател един мултимилионер, показва, че в тая партия не членуват нормални хора, ами комуноидни зомбита.
А Гергов Свинаря е емблема на комуниста днес - същество без елементарни човешки дадености.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9543659
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031