Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2014 15:51 - Как Русия спаси САЩ два пъти
Автор: alexs Категория: Политика   
Прочетен: 3822 Коментари: 3 Гласове:
10

Последна промяна: 06.11.2014 15:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Цитати от "Световната Конспирация"  излязла 1990г в САЩ автор Никола Маринов Николов емигрант от България репесиран от комунистите.
"Миролюбивата християнска религиозна политика на Александър I е точно противоположна на тази на фамилията /има се предвид банкерската фамилия Ротшилд/   Помирението на двете църкви — католичес-ката и източноправославнаа, щеше да бъде страшно поражение за тези, чиято религия признава само Талмуда. Фаталната грешка на Александър е, че подценява тази всесилна тайна организация. Същата грешка правят днес американците, както и Съветският съюз. Александър I общува не само с християни, а също с евреи и мюсюлмани. След един обяд в една еврейска синагога той се почувствувал зле и на 1 декември 1825 г. след големи мъки умира. Лекарите установяват, че е отровен с известната бавно действаща отрова „Аква тофана".
Главната причина за убийството и ликвидирането на последните шестима руски царе от династията Романови е да не се даде в никакъв случай възможност на източнопра-вославната вяра да се помири с католическата и да се стигне до създаването на мощна универсална църква.
работническата класа, която винаги е била и ще бъде изкупителната жертва.
Кой е главатарят на тези тайни организации, които подготвят революцията във Франция през 1848 г.? Без каквото и да е съмнение — Джеймс Ротшилд, признавано и от самия Дизраели.
Къде са работниците по време на революцията във Франция? Разбира се, на барикадите и около гилотината, викат „смърт", без дори да знаят чия глава ще падне в кошчето, Същата тази маса от работници не е допускана до събранията, на които се вземат важните решения, и се изпълняват от тяхно име.
Прийомите им са същите за френските революции, както и за болшевишката: изкуствен глад в Париж и околностите, а през 1917 г. — изкуственият глад в Петроград, който предизвиква народното недоволство и въставане. Провалянето на Наполеон I от световните императори — Ротшилдови, прави всички крале и царе послушни и подвасални на капитала. Изключение правят само Русия и САЩ, поради което Ротшилд провежда кампания срещу Николай I, окачествявайки го като страшно чудовище, докато той е не само рядко религиозен, културен, но и много човечен. Британският посланик в Русия лорд Лофтус пише: „Николай I беше най-величествената коронована фигура — фин и благороден характер, щедър и много обичан от тези, които го познават."39
Блейз де Бюри в книгата си „Германия така както е" пише: „Никой не може да отрече, че император Николай I е влияел положително на всички събития в Европа със своя религиозен морал и се е противопоставял на всичко неморално и неблагочестиво"
Горещото желание на Николай I е мирно съжителство с Англия и Франция, което се оказва невъзможно поради силното влияние и власт на Ротшилд в тези страни. Неговият план е да се освободят България и Сърбия от турското иго, като в замяна на това да остави Англия да
притежава Египет. За тази благородна цел той заплаща с живота си. Отровен е от собствения си лекар Манд, подкупен от всесилната „Скрита ръка".
През 1855 г. на власт идва Александър II, освободителят на селяните и спасителят на Съединените Щати.
Вече знаем как тези европейски сили: Германия, Франция, Англия, Австрия и Италия се разпределят и попадат под властта на петимата Ротшилдови братя. Остават Щатите и Русия, Честните президенти на Съединените щати се борят всячески да не попаднат под опеката на тази зловеща династия. Но един след друг биват ликвиди-рани. Всеки президент, който им се противопостави, е бил убит. Линкълн, Гарфийлд, Мак Кинли и Хардинг са убити от платени убийци на „300-те".
От 1912 г. насам, с избирането на Уилсън за президент на САЩ, започва и трагедията на Америка, която продължава  до днес и ще бъде трагедия на целия свят утре.
Никому ненужната Кримска война е всеизвестно, че като дело на Ротшилдови почти разорява Англия и Франция, а Европа обеднява за сметка само на една шепа облагодетелствани хора.
Когато Англия, Франция, Прусия, Швеция и Сардиния са готови да помогнат на Турция да задържи властта си над окупираните държави, Александър II е единственият европейски владетел (коронована глава) твърдо решил да освободи християнските народи от петстотингодишно турско иго.
След като Ротшилдови убиват цар Николай I, чрез Дизраели си подсигуряват Англия, Франция — чрез Наполеон III, Германия — чрез Бисмарк и Италия чрез Мацини, остават Съединените американски щати, за които е запланувано: Северните щати да се присъединят към Канада, която е част от Великобритания, Южните щати — към Мексико, която от 28 май 1864 г, се управлява от Максимилиян — пратеника на Наполеон III. C пристигането си Максимилиян получава веднага заем от 200 милиона франка от английската Ротшилдова банка. Аген-тите на капитала работят къртовски в Южните щати, за да настроят и озлобят населението срещу Северните, и до голяма степен успяват. Те дори сами предлагат на французите двата щата Тексас и Луизиана срещу мате-риална и военна помощ. Точно когато всички тези коварни замисли са готови за действие, руският император следейки отблизо тези задкулисни игри срещу Северните американски щати, съобщава в Париж и Лондон чрез посланиците си, че всяка тяхна намеса срещу Севера ще се счита за обявяване на война на Русия, както и че „ще стреля срещу първия, който стреля срещу Америка"40. Александър II веднага изпраща атлантическата си флота начело с фрегатата „Ослабия" в Нюйоркския залив, а тихоокеанската изпраща в Сан Франциско с изричната императорска заповед да се поставят над непосредственото командуване на Линкълн.
Оригиналните заповеди до двамата руски адмирали, са видени лично и се потвърждават от двамата американски посланици А. Д. Куртин и Ж. В. Лотхроп, както и от съдията Филд.41 Горното се потвърждава и от самия Линкълн, както и от външния министър В. X. Севард. Този жест на руския император спасява целостта на Американските съединени щати и им помага да бъдат това, което са днес, но без каквато и да е гаранция за утре. Тази Гражданска война, съвсем безцелна и ненужна на американския народ, взима много невинни жертви: Севера дава 385 245 убити и ранени, а Юга — 100 000 убити.
За отбелязване е, че в историята за Гражданската война в Щатите никъде не се споменават горните факти и американският народ се държи в неведение. Ето защо пак твърдя, както в началото, че световната история трябва да се напише съвсем отново от истински историци, а не от платени хора на заинтересовани банкери, капиталисти и
политици, които притежават цялата преса, литература и дори хората.
Ако американският народ знаеше истината за Граждан-ската война, в никакъв случай нямаше да застане морално на страната на Япония през 1904—1905 г., когато двете империи воюват.
Причината, поради която Ротшилдови и техните „300 души" желаят войните и стълкновенията между народите е, че войните са тези, които водят до големите материални задължения, а на тях като династия носят неимоверни печалби. Ето защо по време на Гражданската война в Америка Ротшилдовите пратеници са навсякъде във всички щати, опълчват едни срещу други хората по същия начин, както в Русия преди революцията. Те са навсякъде и служат не на Русия или на революцията. Те изпълняват нарежданията на Троцки — избраника на Едуард Ротшилд. С Ленин се справят бързо, но подценяват Сталин. С днешните астрономически задължения, в които са изпад-нали почти всички държави в света, картината става ясна на всеки. Няма държава, която да не дължи от порядъка на милиарди долари на чуждестранните банки. Всеки говори за чуждестранни банки, а никой не знае кои са те. Всеки мисли, че всички заеми и пари идват от Америка. Самата тя непрекъснато раздава помощи и заеми на цял свят от порядъка на милиарди долари. Много държави дължат по 10—20 милиарди и не са в състояние да изплащат дори лихвите. Управниците са принудени да прибягват до стагнация, които се отразяват негативно върху потърпевшия народ. Какво става в Америка, страната, която отпуска почти всички заеми и пари? Самата тя е задлъжняла с повече от 3 трилиона долара.
В края на 1988 г. федералното задължения е било два трилиона и 520 милиарда долара, на което само лихвите са 154 милиарда или 1/7 от бюджета ....""


       ********************

За автора  справка от Уикипедия: Никола Маринов Николов е български писател-дисидент и политически деец, живял в САЩ до 1997, когато умира.[1] Биография

Николов е роден на на 30 юли в гр. Видин. Завършва Френския колеж в гр. София. През 1944 г.участва в първата фаза на Втората Световна Война като на Н. В. артилерийски офицер и е награден с два ордена за храброст. Веднага след завръшането си от фронта, през 1945 г. бива репресиран и въдворяван в гр. Станке Димитров, Радомир, Дирекцията на милицията и военния затвор в София.

През 1945 г. записва медицина към Софийския университет като след 4-годишно следване е принуден да напусне. Задържан по политически причини във Видинския, Врачанския и Плевенския затвор, където среща известните български политици Димитър Гичев, Виргил Димов и Петър Дертлиев. Преминава през лагера „Богданов дол“, след това е изселен заедно с цялото си семейство в село Йордан Йовково, Добричко.

От 1969 г. се установява на постоянно местожителство в САЩ, където завършва Портландския Щатски университет със специалност „Централноевропейски науки“ и „Изкуство“.[2] Следва успешно университетските курсове по политически науки на известния професор Франк Мънк. През октомври 1994 г. в Москва му е присъдено почетното звание „Академик“ на Руската Академия на Науките.

Най-популярната му книга е студията „Световната конспирация“, издадена на английски език през януари 1990 г. До 1994 г. книгата претърпява 7 издания, а се преиздава и до днес на повечето масови езици. В България тя предизвиква интереса на широк кръг от читатели от най-различни възрасти и популярни влечения. За списването и? Николов ползва библиографски справки от множество източници, в това число популярни списания и трудове на не толкова авторитетни, но за сметка на това популярни и масови автори. Никола М. Николов умира при неизяснени обстоятелства през 1997 г., вероятно отровен.”[3] Произведения
 може да се изтегли книгата на адреса по долу
http://star05.net/infusions/booklib/book.php?book_id=177&action=download







 



  Русия и Америка приятели или врагове
image













image








 В наше време добрите отношения между тези две велики държави са помрачени от украинската криза!






image





  Втория път , когато вече СССР спаси САЩ е през втората световна война.  Беше невъзможно Англия да устои на гермаската военна мощ, ако СССР не беше поел върху себе си удара на 200 гермаски дивизии колкото и твърд да е бил Чърчил за няколко месеца би бил премазан шанс за него е че  Хитлер е тръгнал на изток.
  След евентуално падане на Англия САЩ не биха устояли  на удар от гермаците и японците.....изтчните щати навярно биха говорили на немски а тихокенкото крайбрежие на САЩ японски. По американския долар щеше да има пречупен кръст.
 Нямаше да има и държавата Израел.
 Дали нямана Русия да се наложи за трети път да спасява САЩ?

image


Тагове:   Америка,   сащ,   Русия,


Гласувай:
10



1. freeoldmen - Книгата е задължителна за всеки,
06.11.2014 16:50
който желае да осмисли случващото се у нас и по света.
Може да се прочете и в "Читанка":

http://chitanka.info/text/21032-svetovnata-konspiratsija
цитирай
2. mt46 - Поздрав!...
06.11.2014 18:47
Интересен материал... В историята има различни, нееднозначни взаимодействия между държави и политически сили...
цитирай
3. aboychev - НЯМА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ КНИГИ
01.01.2015 19:07
ЧЕЛ СЪМ ВСИЧКИТЕ Й ЧАСТИ, ОЩЕ СЛЕД ИЗДАВАНЕТО ИМ Й В Н.Р. БЪЛГАРИЯ,
ТЪЙ КАТО ТЯ ПРЕПОВТАРЯШЕ ПОЧТИ ИЗЦЯЛО
КНИГАТА "ЕВРЕИ, МАСОНИ, РЕВОЛЮЦИИ" ИЗДАДЕНА ПРЕЗ 1924г. В Ц. БЪЛГАРИЯ
БЯХ СИЛНО ОЗАДАЧЕН ЧЕ ИЗОБЩО Е ИЗДАДЕНА В Н.Р.Б.
ПУБЛИКАВАНА ТУК КРАТКА БИОГРАФИЧНА СПРАВКА ЗА АВТОРА ОБАЧЕ
ОБЯСНЯВА ПОЧТИ ВСИЧКО
ЩОМ ПРИ КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ ИНТЕРНИРАНИЯ
след 1945г ... е изселен заедно с цялото си семейство в село Й. Йовково, Добричко.
От 1969 г. се установява на постоянно местожителство в САЩ
А ПО КЪСНО
През октомври 1994 г. в Москва му е присъдено почетното звание „Академик“ на Руската Академия на Науките.
ТО Е ЯСНО ОТКОГА Е ВЕРБОВАН ОТ ДС И КГБ
И ЗАЩО ТОЛКОВА ОХОТНО Е ИЗДАВАН ПРЕДИ 10.101999г. НО СЛЕД 1984г.
БЕЗ ВЕЗДЕСЪЩАТА ЦЕНЗУРА НА КОМУНИСТИТЕ ДА ГО СПРЕ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexs
Категория: Политика
Прочетен: 5019123
Постинги: 231
Коментари: 3462
Гласове: 13397
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031