Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2013 19:07 - Как Беновска размаза Бареков
Автор: alexs Категория: Политика   
Прочетен: 7577 Коментари: 6 Гласове:
24

Последна промяна: 18.11.2013 20:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  и той си глътна езика след тези скандални въпроси!
Илиана Беновска е една от малкото журналистки у нас, които обичат да не цепят басма на родните политици, независимо в какъв цикъл на развитие е кариерата им image

Бареков взе да чупи пръсти

През годините воденото от нея радио К2 е показвало обективна гледна точка и търсене на истината отвъд официозите. В едно от последните си словоизлияния по време на пресконференция г-жа Беновска се заяде зловещо с Николай Бареков. „Повръща ми се от теб, от всичко което изнасяш и казваш, че е истина. Защо, като обичаш истината, не ни разкажеш за всички офшорки, които твоят приятел, благодетел и доскорошен съдружник Цветан Василев има? Защо мълчиш по тези въпроси, а се занимаваш с офшорките на Бойко Борисов и Росен Плевнелиев?Беновска засегна т.нар. омански фондове и офшорки на г-н Василев. Както и въпроса, който вълнува протестиращите Кой и Защо трябваше да стане Делян Пеевски шеф на ДАНС. Дали не е трябвало синът на Ирен Кръстева да стане главен инквизитор на кръстоносния поход срещу личността Бойко Борисов. Пеевски е бил идеален за длъжността, тъй като не му пукало дали си цапа ръцете с кръв и кал. Накрая г-жа Беновска завършва с думите „Кажи нещо по тези въпроси или не ни занимавай с глупостите си, защото не ти вярваме.” Видеото от нападките на Илиана Беновска можете да видите по-долу. В същото време Николай Бареков загуби ума и дума и въобще не пожела да отговори на нападките на г-жа Беновска.

image Беновска срещу политиците Преди време  това лято беше задала въпрос на С. Станишев Беновска, К2: Станишев, гледай ме в очите! Взе ли 4 милиарда от Корпоративна банка?!

image
  КОЯ  Е  БЕНОВСКА

http://www.segabg.com/article.php?issueid=1895§ionid=9&id=00001
                  Полетът на Илиана Беновска
Днешната известна журналистка някога е завършила ВИТИЗ, била е чистачка, сценаристка и режисьорка, преди да научи новите политически мъже на България как да се държат пред камера
ПЕТЬО ЦЕКОВ, Снимки: личен архив
Тя си е такава. Кара ролери из кварталните улици, всяка неделя изкачва Витоша, скача от 10-метрова кула в басейн, плува. Управлявала е почти всичко, което има колела - от самолет, през мотор, до лека кола. Само с парашут не се е хвърляла - забранили й, защото вятърът можело да я отвее в неизвестна посока. Такава е Илиана Беновска - новата шефка на телевизия "7 дни".

Беновска е родена в София срещу казармите на 4-и километър. Това се случило през тежка зима, в която столичани останали без ток и вода. Баща й бил офицер, но Илиана не е имала "късмета" на военните деца, които сменят училищата като носни кърпи, защото татковците все сменят гарнизоните. В годините на демокрацията, когато Илиана работеше вече в националната телевизия, беше пуснат слух, че баща й бил офицер от ДС. По това време БНТ се управляваше от СДС и Асен Агов, а те ужасно много държаха да я изчистят от агенти на службите. След като й писнало да обяснява, че нещата не стоят така, Илиана взела военната книжка на баща си - подполковник-свързочник, и я занесла на Стефан Савов. Оттогава атаките срещу нея по тази линия замряха.
----------------------------------
Илиана е "асфалтово дете" - израснала е в София. Много харесвала дядо си, но майка й не я пускала на село, защото все се страхувала за болнавата Илиана. Дядо й бил едър земевладелец от Плевенско. Воювал във всички възможни войни и с удоволствие разказвал за бойните си подвизи. Селяните особено го зауважавали, след като подпалил документи с борчовете им. Не че бил ятак или нещо подобно.

Семейството бързо се премества да живее в Западен парк, където Илиана завършва 87-о училище. Направили я дружинен председател и май тогава се е научила да носи отговорност.
Малката Илиана била палава. Не изпускала дупка на пътя, в която да не падне.
Малцина знаят, че Илиана - една от най-добрите политически журналистки,
е завършила през 1981 г. режисура във ВИТИЗ
в класа на професор Филипов. Играла е и в Народния театър - в "Почивка в Арко Ирис". След като се дипломира, заминава да работи в Бургаския театър. Там се запознава с Недялко Йорданов, когото високо цени и до днес. Един ден най-голямата й дъщеря Анета, по това време на 1 година, отказала категорично да продължи разходката и легнала на централната улица на Бургас. Илиана седнала до нея и тихо започнала да я убеждава да продължи. В този момент се появил Недялко, който й казал: "Не съм виждал някой така да говори с дете."
Илиана изкарала 3 години в Бургас, след което станала асистент във ВИТИЗ. В нейния клас били Кръстьо Лафазанов, Майа Новоселска и Тончо Токмакчиев, на когото е кума.

Илиана мислела да продължи научната си кариера, даже започнала да пише дисертация върху "Комедия дел арте". Тогава започнала обаче да твори стихове и пиеси и зарязала режисурата. През 1986 г. тя печели първо място в конкурс за редактор в радиотеатъра на БНР. Годините били бедни и бездомни. За да свържат двата края, тя и съпругът й започнали

да чистят нощем стълбищата на един 18-етажен военен блок.

После нещата потръгнали. Спечелила конкурс за режисьори в националната телевизия. Дали й да снима поезия - разни актьори четат стихове. От режисьорска гледна точка - нищо работа, но пък плащали добри хонорари. Каквато е оправна, за един следобед Илиана снимала цялата продукция, която трябвало да увековечи за един месец.
По това време тя екранизира най-успешната си пиеса - "Ако не в този живот". Написала я върху хвърчащ лист, докато средната й дъщеря била в болницата. Тази пиеса печели ред награди, представена е и в Западен Берлин. Заради "Ако не в този живот" Илиана за малко не станала дисидентка. Докато работели над филма, през октомври 1989 г. в София се провеждал известният екофорум. В една есенна нощ Илиана снимала последните сцени - главният герой умира, а над София започва мащабна заря. За тази заря Илиана взела всички видове разрешения от органите за сигурност. На другия ден след пукотевицата някакъв полк. Атанасов се явил в националното радио и прочел в ефир, че Беновска е оказала съпротива на органите на реда и е уволнена от телевизията. Партийната ядка на телевизията моментално се събрала и решила, че Беновска е много лош човек, защото "недооценила политическата обстановка" - каквото и да значи това. Как излязла от ситуацията, ли? Ами вдигнала телефона и се накарала на шефа на тогавашното СДВР. Вярно, с нея започнали да се занимават от Военна прокуратура, но тя останала да работи в БНТ, а и дошъл 10 ноември.

В телевизията Беновска зарязала режисурата и се заела с истинската журналистика. Една от първите й грижи е да направи предаване, в което да покаже новите политически звезди на България. Нарекла го "Кой кой е". Тогава се сблъскала със свирепия живот в лицето на Асен Агов. Тя нещо му пречела и той се постарал да й вгорчи живота. После Агов беше свален от директорското място в телевизията, а Беновска стана шеф на Канал 1. Едно от последните неща, които успяла да направи в БНТ през 1993 г., е неизлъчената комедия "Застраховател", в която
Стефан Данаилов играел Филип Димитров,

а Мариус Донкин - Александър Божков. Сега Илиана мисли да си прибере лентата и да я излъчи по "7 дни".
От тези първи демократични години датират познанствата на Беновска с политиците от СДС. Учила ги как да се държат пред камера, кога да приказват и кога да мълчат. От "Раковски" 134 не останали неблагодарни - предложили й да се кандидатира със синята листа, но за разлика от други тя отказала с мотив, че въобще не се вижда като депутатка.
След престоя в БНТ Илиана успя да направи рейтингово предаване в посредственото радио "Експрес". В началото "Експрес" всъщност съвсем не беше лошо радио, но с течение на годините от него остана само предаването на Илиана "На върха".
Беновска не обича да се застоява на едно място. Насища се някакси. Затова беше съвсем естествено да литне нанякъде. Даже се застоя доста дълго в "Експрес". Успоредно с "На върха" започна да прави предаване в "7 дни" - "Парад". Сега, като началник на телевизията "7 дни", Илиана има проста амбиция - да направи нещо повече от тази телевизия - повече политика, повече шоу, повече филми, повече музика. Трудна задача, при положение че на пазара вече се появиха силни играчи - БиТиВи и Нова телевизия с новите си собственици.
Извън журналистиката Илиана е друга.
Майка е на три момичета. Когато преди 3 години и 10 месеца родила Карина, Стефан Софиянски й обещал да направят заедно клуб "3 дъщери". Най-голямата щерка Анета е първокурсничка в СУ "Климент Охридски", а втората дъщеря Мартина учи в Английската гимназия.
Мъжът на живота й е Петър. Женени са от 21 години. Запознали се на централния площад в Плевен и оттогава са все заедно. Илиана твърди, че други мъже в живота й няма. Или поне не е забелязала такива. Смята, че с мъжа си се разбират чудесно. Съпругът на Илиана доби медийна известност около списъка на кредитните милионери. Оказа се, че той е "вътре". Петър взел няколко милиона от банката на Кирил Дунев. Решили да строят петзвезден хотел в Бояна. Проектант бил проф. Венков - същият, който измисли вида на НДК. Започнали работа по хотела, изкопали огромни основи в мочурлива почва, прокарали подземните комуникации, забили бетонни стълбове, ударили плочата и ... парите свършили. Един вид - закопали парите. Така или иначе, хората останали
с впечатлението, че Беновска е неприлично богата.
Това, разбира се, не е лошо. Лошото дошло после. Един ден на вратата се позвънило, тя отворила и някакъв тип бързо й обяснил, че трябва да му даде пари, иначе ще убие нея и децата й. После й звъннал на домашния телефон, а и на мобилния... Като кошмар от щатски екшън. Полицията се задействала бързо и успяла да спипа изнудвача. Сега Илиана иска да го открие, да му намери работа, да го превъзпита. Всички й казват, че май прекалено е чела Макаренко, но тя твърди, че и на този човек, от когото е изпитвала животински страх, трябва да се даде втори шанс.
Илиана е ядосана на държавата. Според нея тя е подбудител на този изнудвач, който научил адреса й от списъка на кредитните милионери, който бе публикуван.
Но всичко е преходно. Илиана отдавна е стигнала до този извод. Може би в момента, в който при тежко боледуване се събужда от петдневна кома.
Другото е ежедневие. Ставане в 6 с новините на "Хоризонт", бясно препускане с "Рено" 5 по улиците на София. Готви всичко, особено ако манджата не трябва да къкри повече от десетина минути в печката. Винаги е мечтаела да открие собствен ресторант. Преди делниците й да станат натоварени - шиела. Всичко - от бански до палто. Обича всякаква смислена музика, а любимият й писател е автора на "Рагтайм" Доктороу. После - пак новини - в 18.00 по Дарик радио. И пак новини - по телевизиите. Не слуша "Експрес", не гледа "7 дни" - нали за да намериш своето място, трябва да видиш другите?
                                          ******
 Бях писвал в други постинги за лошите примери на Българската журналистика  като Мадам В, Бареков ..... В Беновска видях добрия пример на българската журналистика и се питам защо Бареков трябва да прави партия не е ли по-добре около Беновска да се направи партия.?
image








Тагове:   Бареков,   К2,   беновска,


Гласувай:
24



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mt46 - Поздрав, Алекс!...
18.11.2013 22:19
Правилно, не бива да се цепи басма, трябва смело да се задават въпроси... Затова са журналистите - да търсят истините, а не да ги прикриват...
цитирай
2. alexs - Правилно, не бива да се цепи басма, ...
18.11.2013 23:45
mt46 написа:
Правилно, не бива да се цепи басма, трябва смело да се задават въпроси... Затова са журналистите - да търсят истините, а не да ги прикриват...

Точно журналиста да не проявява двоен стандарт както Бареков навремето облизваше Бойко а сега най-големия борец срещу ГЕРБ вижда офорките на Плевналиев а не вижда догановите обръчи но така е като е зависим от неговите пари и от корпоративна Банка...ами Велева навремето като правеше баници на Бойко борисов
цитирай
3. alexs - Светослав Иванов: Сергей Станишев ...
19.11.2013 00:11
Светослав Иванов: Сергей Станишев е на линия.

Илиана Беновска: Да, Сергей Станишев е един от двамата големи в България. Добър вечер, господин Станишев!



Светослав Иванов: Чакай само, ако позволиш, тъй като Илиана Беновска, тя има някои въпроси, но нейният въпрос от пресконференцията в изборната нощ, каква ще е цената на подкрепата на ДПС, аз искам да ви попитам, господин Станишев, доколко бяхте искрен в извинението си за Възродителния процес, и всъщност, каква е вашата мотивация за това извинение през 2013 година?
Илиана Беновска: Което направи днес на митинга, уточни!


Светослав Иванов: Точно така!

Сергей Станишев: Всъщност, аз съм отправял подобни извинения и друг път. Днес, атмосферата беше много особена, десетки хиляди български граждани се събраха на „Орлов мост", за да кажат „не" на омразата, „да" на свободата. Сред тях имаше много привърженици и на ДПС, техни избиратели, и почувствах тази вътрешна необходимост отново, пред тези хора да отправя извинение за Възродителния процес, за това, че насилствено им бяха сменяни имената и това е нещо, което, нашата партия, като социалистическа партия, не може да приеме, и за което дължим такова извинение. Защото, в крайна сметка, ние виждаме през последните месеци, как заради политически амбиции на ГЕРБ да се върнат на власт, заради стремеж на традиционната десница да получи реванш, след като не получи подкрепа на изборите, насажда омраза...


Илиана Беновска: Господин Станишев, моля ви за по - кратки и концентрирани отговори, защото нямаме много време!

Сергей Станишев:... към всеки, който е различен по етнос и по религия, и в крайна сметка и по мнение, защото искам да ви кажа, случиха се неща през последните седмици, които са неприемливи за една демокрация. Едни черни списъци на неудобни журналисти, които изразяват различно мнение от това, което се насажда от протестиращите и партиите зад тях. Това е път към фашизма!


Светослав Иванов: И тук Илиана Беновска ще ви прекъсне.

Илиана Беновска: Господин Станишев, аз наистина ще ви прекъсна, искам да ви попитам нещо по същество и да ви помоля за кратки и ударни отговори! За да звучи, наистина, убедително. Може ли да ми кажете защо ви е властта на вас на БСП, в комбинация с ДПС, подкрепена, парадоксално, от АТАКА?


Сергей Станишев: Много пъти съм давал този отговор и чуйте ме внимателно. Властта никога не е била необходима на БСП, като самоцел. И, сега, не е самоцел, сега не сме се вкопчили във властта само и само да бъдем на власт, а управляваме, защото това беше нашият ангажимент, преди изборите. Първо, да не допуснем повторение на мандата на една клика, окупирала дори партията ГЕРБ...


Илиана Беновска: Господин Станишев, нека отговорът да не е с „не", кажете позитивно онова, което, вие, искате, имайки властта в ръцете си за хората, за българите, за мен, за моите деца, за вашите деца, за Светльо, за неговото дете.

Сергей Станишев: Искаме и го правим, да възстановим нормалността, демокрацията и свободата...


Светослав Иванов: Може ли и аз да ви задам един въпрос....

Сергей Станишев: Второ, да възстановим една функциорираща държава, която беше абсолютно изкорубена за четири години.


Илиана Беновска: Само за секунда ще ви прекъсна. Как ще възстановите нормалността, господин Станишев, как ще възстановите нормалността, господин Станишев, чувате ли ме?


Светослав Иванов: Чакай малко Илиана, господин Станишев, господин Станиев!


Сергей Станишев: Ние искаме, в тези трудни времена да помогнем на хората, които не могат да си намерят работа, на пенсионерите, на майките...


Илиана Беновска: Господин Станишев, чуваме ли се!


Светослав Иванов: Илиана, само за секунда!


Сергей Станишев: Не се надвиквайте, говорете един след друг!
Илиана Беновска: Не се надвикваме, искаме да стане диалог!

Светослав Иванов: Господин Станишев, вижте сега какъв въпрос ще ви задам!


Сергей Станишев: Вие, ми задавате въпроси и не ми давате да отговоря на тях.


Светослав Иванов: Вижте, сега какво ще ви попитам, нещо, което попитах и Цецка Цачева, която беше застанала на централния площад в Пловдив, където обикновено честваме Съединението. Попитах ги, всъщност, вие, политиците, чувствате ли се разединители на нацията, ето този въпрос и към вас, сега!


Сергей Станишев: Мога да ви кажа съвсем категорично, че ние сме готови за диалог с всеки и с протестиращи, и с ГЕРБ, и с партии от Реформаторския блок. В началото на септември предложихме в парламента една декларация за националните приоритети, по които, независимо от нашите различия, независимо от това кой е в парламента и кой е извън да работим заедно. Тези приоритети са реални.


Светослав Иванов: Добре!


Илиана Беновска: Господин Станишев, искам да ви задам последен въпрос!


Сергей Станишев: Да се прокара границата между икономическите интереси, които естествено съществуват и политиката, и държавата


Илиана Беновска: Искам да ви задам, господин Станишев, последния въпрос! Как ще възстановите нормалността, без да отговорите на въпроса: Кой назначи Делян Пеевски и кой уволни Христо Бисеров? Имате ли куража, най - накрая да кажете кой предложи Делян Пеевски за председател а ДАНС и кой предупреди Доган за Бисеров, и вас?


Сергей Станишев: Аз на този въпрос съм отговарял неведнъж.


Илиана Беновска: Не сте отговарил, нито първия въпрос, нито на втория


Сергей Станишев: Аз си нося отговорност, като човек, който застана зад кандидатурата на Делян Пеевски, защото смятах и бях убеден, че може да свърши добра работа за държавата. И, нося отговорността си за това. Оказа се, че тази кандидатура, в този момент, не е обществено приемлива и това решение беше коригирано от правителството. Айд,е като питаме въпроса „кой," искам аз да задам въпроса „кой"...


Илиана Беновска: Не ми отговорихте за Бисеров, господин Станишев!


Сергей Станишев: Аз за Бисеров какво да ви кажа, знам какво е приела ДАНС, знам за нейните действия и знам за решението на ДПС. Това знам, и не повече от вас.


Илиана Беновска: Ние питаме кой предупреди, за да се разследва гражданина Бисеров, а не политика?


Сергей Станишев: За разлика от предишните четири години, госпожо Беновска, в които всичко се решаваше в един задкулисен кръг, Бойко Борисов разпореждаше на прокурорите...


Светослав Иванов: Кой предупреди Доган, пита Илиана?


Сергей Станишев: Но, понеже питате „кой", искам да попитам, защо журналистите не задаваха този въпрос, когато се формираше правителството на Борисов въпроса „кой" назначи Плевнелиев, Трайчо Трайков?


Илиана Беновска: Задаваме този въпрос, недейте да манипулирате, господин Станишев, лично аз много пъти задавах не само този въпрос, питах и Бойко Борисов и за миналото му, питах и Цветанов за разни неща, недейте така да говорите!


Сергей Станишев: Вие сте била едно изключение, госпожо Беновска!


Илиана Беновска: Няма значение, тогава не подвеждайте всички под общ значенател!


Светослав Иванов: Добре, много ви благодарим за това включване, отиваме към рекламите, след това не е лошо да се обадим и на Бойко Борисов.


Илиана Беновска: Чест е за нас, че се включихте, господин Станишев, благодарим ви много! Приятна вечер!

цитирай
4. alexs - Искам, за край на предаването да те ...
19.11.2013 00:49
Искам, за край на предаването да те попитам нещо друго. Нито един от въпросите, които зададе на господин Станишев, които задаваш на Бойко Борисов, както и ние, не е нов. Те са едни и същи въпроси, които се повтарят от месеци наред. Обаче, явно, че отговорите не удовлетворяват хората. След, като продължаваме така да се делим, виж каква демонстрация имаше днес и от страна на ГЕРБ, и от страна на БСП и ДПС, съгласна ли си с това?


Илиана Беновска: Виж, абсолютно съм съгласна с теб и ще ти кажа, според мен, къде е истината. Ние сме единствената държава на Балканския полуостров, която няма национална доктрина. Националната доктрина е едно разбирателство между всички политически партии, прослойки, малцинства и т.н. за важните за държавата, надпартийни интереси, целите на една държава. Докато, ние, нямаме национална доктрина нека да си правят екшън планове 2020, нека да си правят други краткосрочни предложения, ние няма да имаме отговорите на въпросите, защото в националната доктрина тези отговори ще бъдат записани. България се стреми, А - към едикакво си, Б - към едикакво си и т.н. И, всяка власт, която дойде начело на България, ще трябва да се съобразява с това. А, сега, какво се получава, всеки, който дойде, управлява България както може и както знае или както не може и както не знае. Единствено и само, за съжаление, в интерес на олигарсите. Този въпрос също седи и трябва да бъде отговорено. Кой ще се разправи с олигарсите?
цитирай
5. yotovava - ...
19.11.2013 12:01
"Ние сме единствената държава на Балканския полуостров, която няма национална доктрина."
цитирай
6. voxpop - Колкото Беновска е по-директна и точна с въпросите си,
19.11.2013 19:41
толкова повече навитите като латерни в празнословието си Борисов и Станишев се оплитат в лъжите си.
Но надуваемата кукла Бюреков е такова уникално неспасяемо тъпо копеле, което не само заслужава, а задължително трябва да бъде размазано още в зародиш.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexs
Категория: Политика
Прочетен: 5047485
Постинги: 231
Коментари: 3462
Гласове: 13397
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930