Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2013 14:48 - Костов е човек на Луканов
Автор: alexs Категория: Политика   
Прочетен: 9253 Коментари: 15 Гласове:
16

Последна промяна: 04.08.2013 17:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Опитваме да си обясним как се появи олигархията ?

В предаването Всяка неделя, на 26.05.2013 Драгомир Драганов също потвърди, че Костов е човек на Луканов. Когато му е предлагал нещо, Луканов е отговорил "Костов е мой", по думите на Драганов си го бил сложил и научил да краде.
 http://www.cross.bg/kostov-lykanov-chovek-1361618.html#axzz2VMwNMePy

http://meto76.blog.bg/politika/2011/01/02/anton-todorov-ivan-kostov-e-agent-na-moskva-i-chovek-na-luka.660783



Луканов прати Костов в СДС

http://www.glasove.com/ivaylo-trifonov-lukanov-prati-kostov-v-sds-24009
07.12.2012 /
Бившият премиер Иван Костов е “назначен” от БСП в СДС, твърди Ивайло Трифонов, един от създателите на опозицията у нас и началник на канцеларията на президента Желю Желев. 23 години след създаването на СДС на 7 декември 1989 г. Ивайло Трифонов заявява в интервю пред "Преса": "Имам информация за негови разговори с Луканов, когато е искал да играе по-активна икономическа роля в екипите на БСП преди първите избори. Тогава Луканов му казал: “Иване, ние си имаме достатъчно икономисти, професори и т.н. Ти ще вървиш на “Раковски, там ти е мястото!”.

Много показателен, според Трифонов е и случаят, описан в спомените на д-р Желю Желев.

"За мен Костов е една случайна фигура, която случайно стана депутат във ВНС", казва Трифонов и продължава:

"При среща след 10 ноември с д-р Желев в сладкарницата "Пролет" срещу Паметника на Савътската армия Костов си предлага услугите, като натъртва, че може да му предостави много икономическа информация, но зависи колко ще плати.

И тогава д-р Желев му казал: "Господине, нашият разговор беше дотук".

"Това е истината за Иван Костов. Искаше да продаде на СДС, който нямаше една стотинка. Това говори за облика на този човек, който направи изкуствена кариера и заби последния нож в СДС, като го разцепи и създаде своя партия. Ами има ли човек, който да е правил по-голяма услуга на БСП от Иван Костов?", коментира Трифонов.

Според него на Костов му предлагали да стане премиер още през 1992 година, когато започнали първите проблеми с правителството на Филип Димитров. Той обаче отказал, защото според Ивайло Трифонов „не бил от най-смелите хора”.

Според него, последните събития в СДС са единствено с цел политическо оцеляване, пет-шест човека трябва да намерят пристан за още един мандат като депутати.

http://zonabg.info/Focus.40_42/10771.article/
Антон Тодоров: Иван Костов е силно зависим от миналото си
 В средата на 70-те години Иван Костов е млад асистент във ВИИ „Карл Маркс”, където го забелязва един от най-влиятелните съветски агенти в България, покойният вече проф. Мило Кичович. Той препоръчва Костов на хора от Военния отдел на ЦК на БКП, които от своя страна го вземат под чадъра си и започват да го реализират в кариерата. През 1979 г., когато вече е поизраснал в академичната кариера, Костов заминава за Украйна, където по това време има няколко военни училища, които подготвят хора на съветското военно разузнаване ГРУ в България. Част от тези хора в момента са на ключови позиции, заяви пред glasove.com политологът Антон Тодоров. И още: В периода 1982–1984 г. Костов е бил във висша школа в Москва, където също е бил обучаван. Когато се връща в България след 1984 г., той става съветник към една ключова валутна комисия, в която започва много успешно да си сътрудничи с Андрей Луканов, другия човек на ГРУ в България. След 1986 г. Костов става дясна ръка на Луканов.
 


Петър Берон: Истинското СДС умря с идването на Костов
 От тези материали става ясно, че не сме имали истинска опозиция, а такава контролирана от БСП и червената олигархия. Ето защо Костов извърши приватизацията в полза на бившата номенкалтура от комунистическата партия!








Гласувай:
18



1. rustocks - Стига вече с тази плоча предназначена за празноглави олигофрени!
04.08.2013 15:03
Всички цитирания в постинга са от рода на: "Така каза брат ми" и се все от втора или трета ръка и са си честна лъжа.

Тази лъжа беше тиражирана от Иван Ценов, бивш комунист, който беше воглаве на едно от вътрешнопартийните течения на БКП в началото на 90-те на миналия век - май Асо се казваше.
Тази лъжа беше изречена след смъртта на боклука Луканов, които уж бил казал това на въпросния клоун Ценов. Всички след него я тиражират с вкарване на собствен нюанс в нея.
Дори един финансов циркаджия твърди, че са били заедно с Костов в школа на КГБ в Кременчук Украйна преди мимикрията на комуналистите, ама доказателства не дава.
Само се замислете може ли човек на КГБ да прави публично известни такива сериозни неща, ако са истина и би ли останал сред простосмъртните, при закони по строги от Омертата на коза ностра?
Нали сте наясно, че КГБ само смени името след 1991 год? на ФСБ и структурата и личния състав си остана същия, откъдето произхожда и тов. Путин?

Темата наистина е интересна, но така поднесена дори не е за наивници.

Баре едно доказателство да имаше или нещо като черно на бяло и т.н., ама нема...
Комуналистите партийна членска книжка на Софиянски направиха, а на Ив. Костов ли не можеха кюляф да скроят, а?

Елементарно, за елементарни индивиди.
цитирай
2. alexs - А защо приватизацията от Костов ...
04.08.2013 15:23
А защо приватизацията от Костов беше извършена в интерес на бившите комунисти! Благодарение на неговата приватизация първо обезценяване на активите и после подаряването им на правилните хора. Защо по времето на Костов не беше нито един осъден за грабежа на банките. Цели 23 години няма нито един осъден за грабежите!
1997 г. хората бяха излъгани от агента на БКП Иван Костов той свърши мръсната работа с приватизацията за да остане чиста БСП. И БСП да сочат Костов за виновник на своя електорат.
Ако Костов беше направил каквото трябва сега нямаше да се налага на хората да протестират!
цитирай
3. rustocks - 2. alexs
04.08.2013 16:04
Мога да ти дам доста обяснения защко приватизацията се извърши в интерес на бившите комунисти.

- Приватизацията се извърши според определени закони. Технически Костов никому нищо не е дал. Мисля, че все още съществува агенция по приватизация.
Освен това ще кажа нещо още по кощунствено за меките ти ушенца:
- Приватизацията трябваше да стане на другия ден след 10 ноеври 1989 год. за да не се разграбва на входа и изхода на предпиятията икономиката ни.
Трябваше да ги подарят на всеки директор - нищо, че бяха все комунисти - да им дадат по 1 милион долара и да ги оставят да произвеждат. Вместо да ги оставят да разграбват и унищожават икономиката ни оставяйки ги десет години държавни.

Ако не беше приватизирана икономиката ни след 1997 год. до сега щяхме да сме закрили държавата поради невъзможност да изплащаме кражбите от нея чрез приватизиране на принадената стойност от труда на хората и национализиране на загубите.

Дори сега в момента няма нито едно печелившо държавно предприятие или стопански обект.

Колкото и да си даваме сметка, че приватизацията беше ограбаване на държавната собственост от комунистическата номенклатура и ченгетата от ДС - не можем да отчетем, че все пак нещата след това се промениха, но нещата си останаха там и никой не потърси отговорност за безотговорните и явни кражби в приватизацията.
Комунистите защо не я ревизираха - нали най-много ривяха?
Всички твърдят, че не била справедлива, че имало кражби, че Костов бил виновен, а не предприеха нищо, с което да реабилитират справедливостта или да накажат виновните.
Това трябва, извън популизма, да ти говори нещо.
Говорят ли ти нещо тези реални факти?
А защо не коментира лъжите, които се опитваш да пробутваш в постинга си.
Костов си е виновен, ама че го ликвидираха политически - причината не е тази, която твърдиш, а факта, че не позволи на Червена армия да окупира Косово. Бая пари похарчи КГБ за тази цел у нас.
цитирай
4. alexs - Да Елементарно, за елементарни ...
04.08.2013 16:09
Да Елементарно, за елементарни индивиди.
1. Кой се облажи от костовата приватизация - отговор Бившата номенкатура от БКП
2. Защо не бяха потърсени парите ограбени от кредеитните милионери - това не са случайни хора а са Бивши комунисти от апарата или служители на ДС.
Е казано е: по делата ще го познаете!
цитирай
5. stela50 - Много се писа и говори за Костов
04.08.2013 16:24
и проблемите на десницата, много неща се оказаха наистина
договорени, подредени, споразумени, което говори за преплитане
на връзките между политиците на високите етажи, а сега случайно,
или не започнаха по малко да разкриват задкулисието на всичките
години след 1989 - та ... вече почти не ни изненадва нищо,
но тази връзка Костов - Луканов / за която не съм чувала/, някак
не мога да разбера и приема, може би защото никога не съм
си ги представяла един до друг ... За съжаление политиците ни поднесоха
достатъчно разочарования и успяха да объркат представите на всички
за реалност и спектакъл. Статията ме заинтригува, интересно ми беше
да прочета ... но може ли човек да повярва след толкова представления.
... Цели 23 години няма нито един осъден ... защо ли ...
Поздрав, Алекс !
цитирай
6. freeoldmen - Не мога да разбера защо е тази омраза към Костов?
04.08.2013 17:49
При мен лично, когато си мисля за него,в душата ми нахлуват само положителни чувства и видения, свързани с катран /горещ асфалт /, овъргалване в перушина и щастливи хора с факли в ръцете, които с весели шутове го подкарват към най- близкото място, където е разрешено да се гори боклук... Еех, и сега ми стана гот, като го написах...
цитирай
7. mt46 - Да,
04.08.2013 23:16
факт е, че Костов разцепи, разруши СДС... Факт е, че при неговото управление /1997 - 2001 г./ не беше пипната старата комунистическа номенклатура, нито бе потърсена отговорност /наказателна/ на кредитните милионери и т. н.
Секретарят на СДС по онова време Христо Бисеров позволи създаването на дублиращи местни структури на СДС, които подмениха истинските седесари с властолюбиви хамелеони...
цитирай
8. bosia - за Костов
05.08.2013 10:37
Преди т. нар. "Кръгла маса" се проведоха няколко срещи в президентството относно програмата на преговорите. Аз също бях поканен, но поставих условия за искане от страна на СДС, които Желю и останалите не приеха. Точно тогава на метър от мен едно момче с пуловер разговаряше с Луканов. Той настойчиво искаше да участва в Кръглата маса като експерт на БСП. Момчето произнасяше особено звука "р". В ръцете си държеше два броя от в. "Работническо дело" с негови статии за икономическото състояние на страната и бъдщето на страната. По-късно разбрах как се казва, и че има две молби за влизане в БКП, а жена му е партиен секретар. Луканов му отказа и каза дословно: "За теб съм подготвил нещо друго. Е, другото го видяхме много добре. В Москва е бил във Висшата административна школа на ЦК на КПСС. Още един човек е завършил тази школа. Казва се Евдокия Манева.
Но това са подробности, когато човек не иска да види истината. Сляпата кучешка привързаност винаги е на основата на липса на разум и дълбоки комплекси за малоценност.
А, може би, изобщо не са комплекси, а даденост.
цитирай
9. bosia - За Костов
05.08.2013 10:45
Костов е бил във висшата административна школа към ЦК на КПСС. Друг, завършил тази школа е Евдокия Манева. Костов имаше две статии във вестник "Работническо дело през лято-есен 1989 г. На срещата за планиране на т. нар. "Кръгла маса" той беше на около метър от мен в почивката и разговаряше с Луканов. Костов настойчиво искаше да участва като експерт от страна на БКП. Луканов го отсече и му каза дословно:"за теб съм приготвил нещо друго!"
цитирай
10. hatanasov - ПО-ГОРЕ НИКЪДЕ...
05.08.2013 11:39
НЕ СЕ КАЗА ВЪОБЩЕ ИСТИНАТА. НО СЛЕД КАТО ИМА КОЙ ДА ВЯРВА САМО НА АГЕНТИТЕ ДС. А ТОЙ ДОЙДЕ В ПОЛИТИКАТА СЪВСЕМ СЛУЧАЙНО, ЗАЩОТО ЗАЕ СПЕШНО МЯСТОТО НА ПОЧИНАЛИЯ ОТ РАК 1 МЕСЕЦ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ КАНДИДАТ НА СДС. СИГУРНО ЛУКАНОВ ГО Е ЗАРАЗИЛ ОТ РАК ЗА ДА СЕ ПОЯВИ КОСТОВ
цитирай
11. alexs - "Елементарно, за елемент...
05.08.2013 13:20
"Елементарно, за елементарни индивиди."
Да БКП/БСП/ и ДС си назначиха удобната опозиция! Не беше удобно БСП да си прави сама приватизацията защото щеше да си загуби левия електорат, който все още вяра че БСП е лява и социална партия /Докога ли/. На червените избиратели е обяснено, че лошия Костов е разграбил България Само че в чия полза - в полза на червената номенкалатура, която се превърна в олигархия след като получи на безценица активите на държавата! Е ТОВА Е ГЕНИАЛНИЯТ ПЛАН НА ЛУКАНОВ ХЕМ БИВШАТА ЧЕВЕНАТА НОМЕНКЛАТУРАТА ОТ БКП ДА РАЗГРАБИ СОБСТВЕНОСТТА НА ДЪРЖАВАТА ХЕМ И ДА СЕ ЗАПАЗИ БСП. - Тогава 4февруари 1997 успяха да излъжат хората! 1989г. ги излъгаха а сега това което предстои в следващите месеци и години...
струва ми се няма да минат номерата народа е казал "Веднъж стомна за вода, два пъти, на третия се счупи."
цитирай
12. alexs - И Бойко също е удобният за БСП човек
05.08.2013 13:23
И Бойко също е удобният за БСП човек
цитирай
13. alexs - В интервю Йордан Василев. разказва ...
06.08.2013 08:02
В интервю Йордан Василев. разказва и за Иван Костов. Твърди, че БКП/БСП е пратила Костов в СДС. “Това го знам от журналист, който е бил при Луканов за интервю”, разкрива Йордан Василев. “Тогава влиза един човек и Луканов му казва: “Зная, че имате желание да работите за нас, само че ние ви определихме за СДС.” След няколко месеца човекът бе министър на финансите в правителството на Димитър Попов.”
Василев казва, че “след 20 години мъки на моя народ и аз се връщам назад. И си мисля, че всичко е било планирано доста преди 10 ноември 1989 г., дори 90 процента от състава на първоначалния СДС. Почти всички от първото попълнение на СДС излязоха или сътрудници на ДС или близки до БСП.
Цялата Статия:
http://agroplovdiv.bg/8580/%D0%B9%D0%BE%D1%80%D0%B4%D0%B0%D0%BD-%D0%B2%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%B2-%D0%BB%D1%83%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B8-%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD-%D0%BA/
А що се отнася до Волен Сидеров главният редактор на в. "Демокрация" Й Василев казва:
Съзнавам вината си за назначаването на Волен Сидеров във в. “Демокрация”, признава в интервю за в. “Преса” първият главен редактор на изданието на СДС Йордан Василев. Той обяснява и как е бил назначен днешният лидер на “Атака”. Малко преди 10 ноември радио “Свободна Европа” излъчвало умни анализи на положението у нас. Василев и Блага Димитрова му се възхитили. Когато Йордан Василев станал главен редактор на изданието, двамата се сетили за “умното момче”, издирили го и той започнал работа във вестника. Обаче: “Възлагам му да направи анализ. Нищо! Поръчвам му репортаж. Не може! Информация, най-елементарното нещо, което и ученик може да направи! Нищо!”, разказва Василев. Освен това Сидеров правел скандали по стаите, а журналистите се оплаквали, че е нетърпим. Василев преценил, че не е морално да го уволни, след като сам го е поканил. И затова му предложил да си стои вкъщи и да идва в редакцията само, за да се разпише за заплатата си. Тогавашният главен редактор проверил, че Сидеров е завършил фотографско училище, а след това започнал работа в милицията на Враца. Когато разсъждавали с Блага Димитрова (съпруга на Василев, писателка и вицепрезидент), двамата стигнали до извода, че някой е пишел текстовете на Сидеров в “Свободна Европа” “Той е нечий говорител”.
цитирай
14. sestra - Без никакво съмнение - да.
21.08.2013 22:41
А защо не са го дискредитирали комунягите - ми много просто, той е техен агент :)
цитирай
15. alexs - анализа на Красимир Момчев, нар...
12.09.2013 17:30
анализа на Красимир Момчев, народен представител, парламентарен секретар, член на бюджетно-финансовата и икономическата комисия в 37-то НС 1995-97г., председател на Българска Християнска коалиция от 1999 г. до сега.
манипулирайки тогавашното ръководство на СДС

и НКС да постигне две основни цели:

1. Да постигне съгласие за коалиционно правителство между БСП и СДС, като неутрализира антикомунистите в СДС и по този начин да спаси БСП от пълен разгром за втори път след коалиционното “трето правителство на Андрей Луканов” с министър председател Димитър Попов и финансов министър Иван Костов.

2. Да се свика бързо и недобре подготвена Национална конференция на СДС, на която да се унищожи Съюзът и да се превърне СДС в командирска партия, в която няма вътрешна демокрация, а се слуша единствено волята на командира.

Както се видя по-късно тази партия е била необходима на Иван Костов, за да подари националното богатство на комунистическата номенклатура, служителите на държавна сигурност, все още верни на старите си господари и на руската олигархия. През периода 1997-2001 бяха приватизирани фондове за над 37 млрд. лв.,а в хазната влязоха около 3 млрд. лв.
http://www.faktor.bg/novini/top-ot-novini/11717-chrez-sds-kostov-podari-natzyonalnoto-bogatstvo-na-komunisticheskata-nomenklatura-i-ruskata-oligarhiya.html
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexs
Категория: Политика
Прочетен: 5041190
Постинги: 231
Коментари: 3462
Гласове: 13397
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930