Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2013 16:31 - Те славеха Бойко част2
Автор: alexs Категория: Политика   
Прочетен: 8409 Коментари: 13 Гласове:
22


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


  На 26 окт 2010г. Инсулт поваля  Христо Мутафчиев
Христо Стефанов Мутафчиев е български театрален актьор, роден на 4 април 1969 г. в гр. Карлово. Председател на Съюза на артистите в България от 2005 година.
Христо Мутафчиев (41 г.) бе повален от инсулт. Актьорът, който бе на снимки в Поморие, е бил откаран спешно с линейка в бургаската болница. Мутафчиев бил в сериозно състояние - с тежък хеморагичен инсулт. В 11,40 ч е приет в шокова зала, съобщи зам.-шефът на болницата д-р Бойко Миравчийски.

"Сформирахме веднага екип, който му направи скенерово изследване и го преместихме в реанимацията. Пациентът трябваше да бъде стабилизиран, преди да бъде транспортиран до столицата", разказа д-р Миравчийски. В 14,30 ч изпратеният от премиера Бойко Борисов правителствен самолет кацна на летище Сарафово  и след минути излетя за София.


image

В това време екип от лекари вече очакваше пациента в столичната болница "Св. Иван Рилски". Там беше и съпругата на Христо - Елица. Специалистите разговаряха с Мутафчиева, за да разберат дали актьорът е имал някакви оплаквания. В болницата дойде и зам.-министърът на културата Митко Тодоров. "Виждате какъв е животът, напрежението е голямо. Той е млад, ще се оправи", каза Тодоров.

Христо снима в Поморие главна роля в новия филм на режисьора Людмил Тодоров "Миграцията на паламуда".  Продукцията е била пред завършване, оставали са само два снимачни дни. "Целият екип изразява страхотна благодарност на премиера Бойко Борисов. Всички се надяваме, че Христо много бързо ще се оправи", каза изпълнителният продуцент Владо Шишков.

Вечерта преди инсулта Мутафчиев ходил на представление в Бургаския театър. След това се прибрал в хотел "Парадайз" в Поморие. Когато на другата сутрин известният с точността си актьор не се появил на снимки в уречения час, колегите му се притеснили и се качили до стаята му. След като дълго чукали на вратата и никой не им отворил, решили да я разбият. Открили Христо паднал на плочките в банята. Като го намерили, актьорът все още бил контактен. "Страшно се притеснихме, попитахме го "Как се казваш?" Отговори "Христо", разказват колегите му.

Според  информацията  Мутафчиев е с инсулт, който се предизвиква от високо кръвно налягане и в резултат се пука кръвоносен съд в главата. При такива случаи трябва да се отвори черепът, за да се отстрани кръвоизлива.




Д-р Дечо Дечев, шеф на болница "Св. Иван Рилски": Възможна е мозъчна операция

"Пациентът е контактен, а в момента се изследва с ядрено-магнитен резонанс. Резултатите от него ще покажат дали се налага операция или не", съобщи в 17,15 ч вчера директорът на университетска болница "Св. Иван Рилски" д-р Дечо Дечев. Той обясни, че Христо Мутафчиев е с мозъчен кръвоизлив в т. нар. темпорална част. Но тепърва ще се уточни дали причината за тази диагноза е аневризма (опасно разширение на кръвоносен съд), аномалия или вдигане на много високо кръвно налягане.

.

От летището Христо Мутафчиев е бил докаран за минути с линейка до болница "Св.

Иван Рилски".


Той е познат от малкия екран с ролите си в сериалите "Дунав мост", "Клиника на третия етаж", "Огледалото на дявола", както и в телевизионните продукции "Най-важното в живота" и "Църква за вълци".

Известен е и от театралната сцена, където играе в "Големанов" с режисьор Мариус Куркински, като главната роля му носи престижната награда "Икар" за главна мъжка роля през 2005 г., "Пансион за кучета", "Хъшове" и други.

Мутафчиев дублира и филми и сериали. Гласът му може да бъде чут в "Роботи", където озвучава Джак Хармън, както и в "Ледена епоха" и продълженията, където изпълнява ролята на Сид.

Има три деца - двама сина - Асен и Благовест, и дъщеря Ая.



Непосредствено след оставката на Борисов на 22 02 2012г Мутафчиев изказа подкрепата   си към примиера
"Като човек Борисов ми спаси живота в буквалния смисъл на думата, а като премиер Бойко Борисов е най-добрият премиер на България от последните 20 години", заявява актьорът Христо Мутафчиев, председател на Съюза на артистите в България, пред агенция Фокус.

Хилядите граждани, които викаха „Оставка" по улиците на България, сега ще плачат за Бойко Борисов. Защото негова алтернатива няма, смята Мутафчиев.

По думите му оставката на кабинета е полезна от гледна точка на това, че Борисов е успял да спре кръвопролитията на улицата. „Виждате ли обаче в момента радостен човек навън след тази оставка?!", пита актьорът. „Това е единственият министър-председател на България, който реално се срещаше с хората и разговаряше с тях за техните проблеми."


"Като човек Борисов ми спаси животът в буквалния смисъл на думата, а като премиер Бойко Борисов е най-добрият премиер на България от последните 20 години", заяви Мутафчиев и отбеляза, че именно Борисов е започнал реалната реформа в театрите в България.

Според актьорът на следващите парламентарни избори народът ще гласува отново доверие на Бойко Борисов.

"Проблемът обаче е, че през следващите месеци държавата ще спре да работи, а това не трябва да се случва, защото заплатите у нас могат да се вдигнат само ако има реална икономиката в тази държава и ако някой работи за този растеж", коментира Христо Мутафчиев. Той посочи, че Бойко Борисов не е виновен за ниските заплати.

По отношение на протестите на хиляди хора в страната и блокадите от последните седмици председателят на Съюза на артистите в България добави, че високите цени на електроенергията са само повод за блокадите, а мотивът за протестите на хората е ниският стандарт на живот.

"За този стандарт са виновни комунистите у нас, които в момента се крият като "мишки" и дори не искат да вземат управлението на държавата", заяви Мутафчиев.

По думите му в момента не трябва да се допуска Европейския съюз да спре проектите и да заключи парите към България.

"Ако това се случи - ще ядем хляб и няма да ходим по шосета, а по кални пътища, както казва Сергей Станишев", отбеляза Мутафчиев и заяви, че театрите в България няма да спрат да работят, но проблемът е кой ще ходи в тези театри.


Само че тук Борисов си прави пиар за сметката на български данъкоплатци ..".прави с чужда питка помен"
А за обикновеният българин има ли самолети или трябва да си умирт в бургаската болница ...... Пък и бил съм свидетел че за обикновения германец австриец скандинавец ако не дай си боже му се случи нещо, когато е на почивка по българското черноморие  изпращат му самолет  до Сарафово , ако е необходимо ....За българина трябва да е бойкоизбран.....



 Ето и един от коментарите в  мрежата

3) ЖОРО 8 Ноември, 2010 в 5:50 am
Бойко изпрати правителствения самолет не защото Хр.Мутафчиев е голям артист, а защото е шеф на гилдията на артистите, защото е ЗА ГЕРБ, защото чрез него се укротяват артистите да не вдигнат глава срещу Вежди ит.н.и т.н.А това колко струва полета на Фалкона от София до Бургас и обратно,което естествено ще платят солидарно всички харесващи и нехаресващи Мутафчиев е друга тема.Въпроса е принципен и морален- защо не остана Артиста на лечение в Бургас? Там хората които живеят и недай Боже получат инфаркт, инсулт ще им пратят ли правителствения самолет за да бъдат спасени?Това не е пиар акция. Това е "С чужда ...още

пита бащин помен".Това е признание на министър председателя, че нямаме здравеопазване извън София. Това е признание на министър председателя, че само НАШИТЕ ще бъдат спасени като бързо ги качат на Ноевия ковчег- само избрани, които ще бранят каузата на новите управляващи. Така би трябвало да постъпи Бойко за всеки един гражданин- ако не правитествения самолет да прати въртолет, хеликоптер, и не знам какво хвъркато возило за да може нуждаещия се независимо от неговата професия- артист, лекар, инженер да получи шанс да живее.Тук не става въпрос за завист, тук въпроса опира до морала, до етиката. Ако това се случваше за всеки един нуждаещ се не би направило впечатление. Но като знаеш, че твой роднина, приятел е умрял като куче, защото не е бил приятел с Бойко, вече не става въпрос за злоба , а за нещо друго.

                              
                     *   *   *   *   *

 А междувременно докато пишех този пост из фейсбук се разпространи писмо на Пламен Градев до примиера Борисов..
Пламен Градев написа мило послание към бъдещия бивш премиер, което обиколи като пожар Фейсбук

Първата хипертонична криза на Бойко Борисов събуди притеснение в поддръжниците му, но и чувството за хумор в по-голямата част на електората и то без грам злоба (с малки изключения ).

Посланието му още веднъж доказа, че Фейсбук е най-могъщата медия. За нула време писмото обиколи като пожар потребителите на социалната мрежа,  Това писмо до Бойко побърка нета!

Приеха Борисов в болница!

Бойко излезе от правителствена болница, след това пак беше приет по спешност. Кръвното му играе така, както емоциите на хората по улицата. Писмото на Пламен е все така актуално, защото обобщава отношението на повечето граждани – хем му желаят искрено да оздравее, хем да теглят по една благословия към здравната ни система. Все пак за Бойко ще се погрижат най-добрите от най-добрите лекари, а за останалите 7 000 000 българи?!


„Писмо до Борисов за хипертоничната му криза

28 Февруари 2013

Plamen Gradev, Фейсбук

За разликите между обикновения болен и премиера

Г-н Борисов, много съжалявам, че не сте в добро здравословно състояние. Най-искрено Ви желая скорошно оздравяване!
Може би ще Ви успокои факта, че почти 90% от нашите родители са с високо кръвно и периодично получават хипертонична криза. Така, че не сте сам в нещастието. Разбираме Ви!
… Също може би ще Ви успокои факта, че когато един обикновен човек в България получи хипертонична криза той трябва:
1. Да отиде до своето ДЖ. П.; (Дали знаете какво е джипи?)
2. Да почака там около час-два, защото има други 10-тина човека преди него;
3. Да си вземе направление за кардиолог. Тука обаче зависи кое число на месеца е. Принципно Ви съветвам да се постараете да получавате хипертонична криза в началото на месеца защото тогава шансът да получите направление е по-голям. Ако получите хипертонична криза в края на месеца направление обикновено няма.
4. Сега е време с това направление да си запишете час за преглед. Отивате при най-близкия кардиолог и опаааа… изненада. Първият възможен час е за след около 40-45 дни. Тук е хубаво да Ви обърна внимание на това, че направлението, което хипотетично сте взели преди малко важи 1 месец. т.е. след 40-45 дни, за когато имате час за преглед, няма да имате направление.

И всичко това е валидно само при условие, че в града, в който живеете, има болница. Ако няма, за да отидете при своето джипи, когато имате хипиертонична криза, трябва да пътувате до най-близкия съседен град, в който има болница. Ами ако няма кой да Ви закара с автомобил?
После, след като имате поставена диагноза, процедурата с джипито се повтаря всеки месец , за да си заверите рецептурната книжка. Ноо….. за това ще Ви разкажа друг път.
Знам, … знам, че за всичко това са виновни Станишев и Доган и затова не Ви упреквам. Желая Ви бързо възстановяване.”


                                               *     *    *    *   *   *
                                             
 И току що научих че днес  си отиде от този свят  Пламен Горанов самозапалилият се от Варна  Бог да го прости!







Гласувай:
22



1. lidislidis - Стана ми жал, докато четох...
04.03.2013 17:21
Жал и ярост ме обвзе...Нямате ли самолет, хеликоптер към министерство на медицината, който да обслужва такива екстрени нещастни случая и да придвижва пациентите до близките болници, та трябва премиера да трупа актив с този ларж...? Що за грижа за човешкото здраве и живот?Ние имаме специални 45 медицински хеликоптери за тази цел....
Дано се оправи артиста...
цитирай
2. mt46 - Привет, Алекс!
04.03.2013 18:01
Такива са нещата у нас... Тъжни, трагични...
цитирай
3. alexs - Жал и ярост ме обвзе. . . Нямате ли ...
04.03.2013 18:20
lidislidis написа:
Жал и ярост ме обвзе...Нямате ли самолет, хеликоптер към министерство на медицината, който да обслужва такива екстрени нещастни случая и да придвижва пациентите до близките болници, та трябва премиера да трупа актив с този ларж...? Що за грижа за човешкото здраве и живот?Ние имаме специални 45 медицински хеликоптери за тази цел....
Дано се оправи артиста...

Той се оправил а кой да помисли за обикновените хора за да живееш трябва да имаш много пари или да си приятел на ББ а как да купят хеликоптери ще кажат няма пари .....защо няма пари защото има много кражби и далавери....
цитирай
4. ivesa - Защо вече не го ли славят?
04.03.2013 20:08
И моето мнение е като на г-н Мутафчиев.Подаването на оставка спря безредиците и кръвопролитието по улиците.Напрежението можеше да ескалира още повече.Имаше опасност да стане много лошо.Винаги съм се борила срещу насилието. Смятам да го правя и занапред.Затова приветствам всеки акт срещу насилието.Поздрави!:)
цитирай
5. stela50 - Здравей, Алекс ...
05.03.2013 14:23
Прочетох написаното, едва ли е единствен случай,
така се подреждат нещата, така се определят
и отношенията - разделят се изкуствено на класи.
Снощи се заслушах случайно в разменени реплики
по повод работата на парламента и останах изумена...
" Да не сме работници, че да работим по 12 часа " -
каза един от нашите избраници ... има ли нужда
от коментар ... Повече от трагично ...
цитирай
6. gocho52 - Всички сме равни.
05.03.2013 14:30
Някои са ПО...
цитирай
7. alexs - И моето мнение е като на г-н Мутаф...
05.03.2013 20:58
ivesa написа:
И моето мнение е като на г-н Мутафчиев.Подаването на оставка спря безредиците и кръвопролитието по улиците.Напрежението можеше да ескалира още повече.Имаше опасност да стане много лошо.Винаги съм се борила срещу насилието. Смятам да го правя и занапред.Затова приветствам всеки акт срещу насилието.Поздрави!:)

Всъщност премиера Борисов нямаше друг изход освен да подаде оставка
В противен случай щеше да бъде пометен...
Разбира се всички сме против насилието проблемите трябва да се решават с добро...
Трябва да се отстранят предпоставките за насилието а те са несправедливостите причинени от алчноста и жаждата за власт ..на някои довели до скотския живот в родината ...
Нечестно спечелените много пари и власт не водят до нищо хубаво и за имащите ...Трябва я Вярата !
Именно поради тези несправедливости ПЛАМЕН от Варна направи насилие срещу себе си като се самозапали ..и не е само той.
цитирай
8. alexs - Прочетох написаното, едва ли е е...
05.03.2013 21:13
stela50 написа:
Прочетох написаното, едва ли е единствен случай,
така се подреждат нещата, така се определят
и отношенията - разделят се изкуствено на класи.
Снощи се заслушах случайно в разменени реплики
по повод работата на парламента и останах изумена...
" Да не сме работници, че да работим по 12 часа " -
каза един от нашите избраници ... има ли нужда
от коментар ... Повече от трагично ...

Точно затова хората протестират, ами виждаме че достойните хора не ги допускат до властта ..... а в парламента такива хора нямат място които работят против интересите на народа и законите им и калпави лобистки
цитирай
9. alexs - Жал и ярост ме обвзе. . . Нямате ли ...
05.03.2013 21:30
alexs написа:
lidislidis написа:
Жал и ярост ме обвзе...Нямате ли самолет, хеликоптер към министерство на медицината, който да обслужва такива екстрени нещастни случая и да придвижва пациентите до близките болници, та трябва премиера да трупа актив с този ларж...? Що за грижа за човешкото здраве и живот?Ние имаме специални 45 медицински хеликоптери за тази цел....
Дано се оправи артиста...

Той се оправил а кой да помисли за обикновените хора за да живееш трябва да имаш много пари или да си приятел на ББ а как да купят хеликоптери ще кажат няма пари .....защо няма пари защото има много кражби и далавери....

И в предния постиг Финландия бе добрия пример най-свободните медии в света за всеки техен гражданин изпращат хеликоптер,
ако е необходимор а не като в България само за Бойкоизбрани .....ами следващия премиер и управляващите да се учат от тях......
цитирай
10. ivesa - Бог да го прости Пламен!
06.03.2013 07:24
Съжалявам,че не е издържал психически и е взел такова фатално
решениe:(((Самоубийството е най-неправилното решение,което съвременен човек може да вземе,независимо какво му се случва.Насилието срещу себе си няма да доведе до успешен край на никоя кауза,то само намалява шанса за успех...
цитирай
11. ckarlet - Това е действителността в Бълга...
06.03.2013 19:14
Това е действителността в България, но все си мисля, че има пламъче надежда в сърцето на българина за по-добър живот. Поздрави Алекс!
цитирай
12. monna - Алекс,...
07.03.2013 10:24
...разбра ли до какъв извод стигнаха политическите анализатори?!
Румен Овчаров и Емито Масларова са в основата на социалния взрив. Той е бил два мандата министър на енергетиката, а тя на социалното министерство, а останалите
"играчи", които са бъркали в кацата с меда са в "сянка"... Интересно ми е какви
банкови сметки имат и къде са ги скрили?!
И още една новина, от тази сутрин - "политическа проститутка № 1" е варненският
кмет Кирил Йорданов, който се е ползвал с мандата на всички партии...:)
цитирай
13. monna - И още нещо...
13.03.2013 22:35
Бизнесът в България ражда "работещи бедняци", които искат като се пенсионират
социалното министерство да оправи живота им.
В САЩ почасовата работна ставка е 15 $ и хората работят, за да живеят прилично,
а не да не могат да си платят тока и парното...
Което означава, че в основата на бедността е бизнесът. А от кого се ръководи
бизнесът?!? Ето, че се върнахме на кота "0". Въртим се в един омагьосан кръг,
докато на наш гръб определена групичка богатее и се киска, колко сме наивни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexs
Категория: Политика
Прочетен: 5044784
Постинги: 231
Коментари: 3462
Гласове: 13397
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930