Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2013 10:37 - Те славеха Бойко
Автор: alexs Категория: Политика   
Прочетен: 6768 Коментари: 4 Гласове:
17


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Бареков: Лъжете! Не съм уволнен!
Николай Бареков е уволнен от поста директор в телевизия TV7 - тази новина тръгна бързо из медийното пространство и социалните мрежи  вчера 1.03.2013. Информацията се позоваваше на източници от телевизията, пожелали анонимност.

Според някои  медии Бареков е отстранен от телевизията, след като е обърнал гръб на ГЕРБ след масовите протести в страната. Според други пък журналистът сам си е подал оставка, тъй като искал да влиза в дълбоките води на политиката като водач на листата на ДПС в Пловдив.

image

"Бареков надбяга вятъра на промяната"

От TV7  категорично час по- късно опровергаха, че новината „не отговаря на истината и всяка друга информация обслужва различни икономически интереси“.

„Днес беше направен опит за груба манипулация в публичното пространство от няколко незначителни информационни сайта. Тиражираната от тях „новина“, че Николай Бареков е подал оставка, е груба лъжа“, се казва още в прессъобщението на TV7, изпратено до медиите.

„Николай Бареков е член на борда на директорите на TV7, NEWS7 и SUPER 7, както и изпълнителен директор на трите телевизии, избран с гласовете на собствениците – английския фонд „Alegro Capital”, допълват от пресотдела.

image

Недялков: Дудук, кажи си
Основателят на „Уикенд” Недялко Недялков син на поета Недялко Йорданов разкри защо Бареков е бил уволнен от бТВ
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=938184

За Николай Бареков се твърдеше, че е изхвърлен от Би Ти Ви за корупция. Тогавашният лидер на СДС Пламен Юруков открито обяви, че е бил рекетиран от Бареков, докато водеше сутрешния блок на Би Ти Ви. Няколко месеца след скандала Бареков бе изгонен от националната телевизия. В момента е изпълнителен директор на ТВ 7.
 
Николай Бареков от дни взима рекордната заплата за България – 60 000 лв, съобщава Изпълнителният директор на ТВ 7 "обърна палачинката" и изведнъж стана пръв критик на правителството,

 
„Огън по Борисов, той не ни е вече приятел”, наредил на подчинените си Василев. Шефът на Корпоративна търговска банка се е скарал с Бойко Борисов, който през последните месеци изтегли над 300 милиона лева от държавните пари, съхранявани като депозити в трезора на Цветан Василев. Сега той искал да си отмъсти на експремиера и да се хареса на формиращата се коалиция БСП – ДПС.

 Николай Бареков е роден на 16 октомври 1972 година в град Пловдив, България. Завършва „Българска филология“, специализира „телевизионна журналистика“.

Започва кариерата си като радиожурналист в родния си град през 1992 година, в пловдивското радио „Канал Ком“, управлявано тогава от журналиста Живко Желев.[2] През 2000 година заминава за София и става водещ на политическо токшоу в Телевизия Европа. Седем години е лице на сутрешния блок на Би Ти Ви (2003-2010). През 2010 година става директор на „Новини и актуални предавания“ в TV7, както и водещ на рубриката „Гореща точка“ в сутрешния блок на медията. На 18 март 2012 година от 15.30 часа TV7 стартира новия си уикенд блок „Винаги в неделя“, в който Бареков има своя рубрика, наречена „Вашият събеседник“. 

Николай Бареков е нарицателно за безмерната герберизация на медиите

Бареков наистина си извоюва място в историята ни с нагаждачество пред публиката, на което може да завиди всеки масов хипнотизатор или илюзионист, който убеждава публиката, че той не е той, а обратното.

Кълнеше например като бабичка протестиращите в София зърнопроизводители ( беше им измислил и някаква нова, явно смятана от него за обидна дума "зърнарите") и ги заплашваше лично да им реже гумите на тракторите. Накрая на управлението на ГЕРБ "зърнарите", готови пак да протестират, бяха умилостивени с близо милиард лева от джоба на данъкоплатците и Бареков беше щастлив да приветства този факт, канейки своя "Миро" ( министъра Мирослав Найденов) да вади пропагандни дивиденти от бруталната щедрост на правителството в момент, когато парите можеха да бъде употребени за запушване на всякакви социални дупки – или за каквото там каже здравият, а не пропагандният разум на Бойко,Цецо, Мирои.

Днес, докато по улиците и площадите протестиращите заклеймяват партиите и политиците, яростно бранейки се от опити гневът им да бъде оседлан от тях, Бареков лично и с екипа си от платени клакьори яхна новата мода на говорене и вече надбягва вятъра на промяната. Тази сутрин зачеркна партиите. Накара им се да не са посмели да пречат с нещо на протестиращите.

Нещо повече, Бареков не само се разграничава все повече от ГЕРБ и прогледна изведнъж за вината на любимата си до онзи ден партия ( в угода на народния гняв), но за да спасява кожата на най-виден пропагандатор на същата я атакува със задна дата за това, че телевизията му била разследвала отдавна далаверите, ама властта не направила нищо да се съобрази с тези разследвания

Прочутият с любовта и преклонението си към Бойко Борисов журналист Николай Бареков, уволни от ТВ7 водещата Люба Кулезич, която блестящо играеше обслужваща роля на правителството на бившия премиер-слънце.
 Уволнена е защото не дала страната на протестиращите, а поканила в студио вицепремиера Цветанов, пред когото до вчера същият този Бареков се размазваше пред ГЕРБ.

ТВ7, телевизията синоним на слагачество и обслужваща правителството пропаганда, водена от своя директор, обръща палачинката грандиозно и на живо, в ефир.
. Бареков безапелационно нападна и своя довчерашен кумир, каза, че бил авторитарист и се очаквало така да свърши.
Но уволнението на Кулезич е най-драматичната стъпка на очищението. Главата на Кулезич е като необходимо жертвоприношение, като заклан бял козел пред олтара на телевизионните богове…



 image



Златен скункс за Люба Кулезич  






Всички телевизи бяха слагачески и "неЗАВИСИМИ" с малки изключения като КАНАЛ 3 на Сашо Диков и ТВ СКАТ на Валери Симеонов. А най-бойковата телевизия се опитва да надбяга вятъра на промяната.
 
 Следва продължение в което ще се види как и печатните медии интернет прострнаството и част от  художествено творческата интелегениция бе купена от властта!










Гласувай:
17



Следващ постинг
Предишен постинг

1. alexs - В Индекса за свобода на медиите 2013 ...
02.03.2013 14:15
В Индекса за свобода на медиите 2013 България е вече на 87 място, а от 2010 до 2012 г. се е сринала от 70 на 80 място в света констатира организацията “Репортери без граници” в редовния си годишен доклад за 2011-2012 г. На първо място традиционно е Финландия, последна е Еритрея.
Според индекса на “Репортери без граници” от 2009 г. страната ни трайно върви надолу по свобода на медиите: 2009 г. - 68, 2010 г. - 70, 2011-2012 г. - 80.
Румъния е на 47 място.
България е на последно място сред страните от ЕС.
цитирай
2. bojil - Няма лошо!
02.03.2013 22:59
Няма лошо,че са славели Бойко. Все пак той е най-добрия ни политик от 70 години насам и жалко,че нервите му накрая не издържаха! И разбира се,много по-добре е да славят именно него (най-Българския политик от близо век насам!),отколкото някой мошеник като гадния несебърски грък кимон георгиев,пияницата георги д-ов,пионка виденовъ и чифутъ станишковъ: една банда презрени замаяни шемети,които не знаеха кои са те самите,та какво остава за нас останалите!
цитирай
3. monna - Алекс, не е лесно да си журналист!
03.03.2013 10:47
Да се запазиш чист, без да се подчиняваш на силните на деня и да не
умреш от глад - трудна работа!
Честит национален празник, буден българино!
цитирай
4. 100jan - Две грешки
03.03.2013 13:41
Забелязах две грешки в биографията на Бареков. Не е отбелязано от къде е цитирана, но е неточна, за да не кажа и лъжовна. Николай Бареков не е роден в Пловдив, а в село Баня, Карловско. Сега вече е град Баня. Известен е с плажа си, който ползва минерална вода, а също така е известен и с това, че там Симеон Сакскобурготски реши да направи своята адресна регистрация. Бареков не е започнал работа в Канал Ком през 1992. На тази година, през месец декември, е първото официално излъчване на радиото. Бареков започва работа там през 1996-а, и то не като журналист, а като шоумен - предаването "Чака-рака", което пускаше чалга, а той уж се подиграваше с текстовете.Естествено, почитателите на тази музика харесваха предаването, дори за този един час спираха да слушат изцяло чалгаджийското радио "Веселина" и сменяха честотата на Канал Ком.

Този детайл обяснява и наличието на клипа с дудука. Бареков беше станал много известен сред чалгаджиите, ясно е защо е поканен на тази... хм, сбирка. )))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexs
Категория: Политика
Прочетен: 5042058
Постинги: 231
Коментари: 3462
Гласове: 13397
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930