Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.09.2009 13:36 - Алчността и Бедността които убиват
Автор: alexs Категория: Политика   
Прочетен: 1750 Коментари: 1 Гласове:
4



Защо се случи трагедията в охридското езеро. Кои са виновниците.Тези въпроси задават политици журналисти и обикновени хора.
    Когато чух първоначално за възрастта на корабчето не повярвах на ушите си 85 годишен от 1924г. И си помислих дали не е грешна информацията за възраста на старото корито.
 Живея в морски град работил съм в областта на корабостроенето. И знам че дори кораби от 70-те години отиват под "ножа" за рязане на скраб. Не ми е известен кораб от преди втората световна 1945г. да пори водите на Дунав или Черно море. А корабите от 50-те са рядкост. Наистина кораб достоен за музеен експонат. Такъв кораб ако има стойност то тя е историческа. У нас такива кораби веднага биха били спрени от морска администрация всъщност много по-нови кораби биват спирани. През последните години след трагедията с кораба "Хера" доста се затегнаха нещата.
   Явно в Македония такъв контрол не е имало и ако е имало е бил само формален може да си мислим че има и корупция при даване за разрешения за плаване.
  Не е направено и малкото - кораба не е окомплектован със спасителни средства. Не би излязло скъпо не повече 10 000 евро. Просто собственика си ги е спестил поради занижения или никакъв контрол от страна на тяхната администрация.
   Да се пуснат нови корабчета  е решение вероятно цената да се построи нов  с всички изисквания за безопасност е около  милион но разбира се въпроса е да се избие направената инвестиция. Това ще оскъпи двойно или тройно предлаганата атракция а след като се оскъпи бедните хора няма да могат да си го позволят. Така че въпроса е опрял до пари. А трябвало ли е тези хора да платят с живота си.
   Така че богат ли си ще се возиш в хубави яхти. А беден ли си в такива стари корита.
 Няма проблем да се построят нови корабчета но сега никой не строи по време на криза.
  Корабостроителниците не са натоварени у нас и в другите съседни страни на Македония.
 Но просто няма инвеститори за строителство на нови корабчета защото стремежа е за бърза и лесна печалба.
  Към държавната администрация не можем да имаме претенции в случая те откликнаха на нуждите на хората. Но трябва да си извлекат необходимите поуки да не стават подобни бедствия с български  туристически корабчета по Дунав и Черно море.
  




Гласувай:
4



1. minchomin - Алчността и Бедността, които убиват.
07.09.2009 15:01

Alexs, от чисто човешка гледна точка, логически си много прав. За съжаление, има много нещо в природата, които противоречат на човешката логика и често пъти обясненията, които се правят не дават отговор на много въпроси. Но, нека първо да изкажа моите съболезнования към близките на загиналите. В моя „minchomin blog bg”, се опитах да отбележа трагедията така, че да бъдем полезни за душите на загиналите. Т.е. в моя блог, всички теми, които пиша противоречат на човешката логика. Изходна точка за тях е времето, в което се намираме и то е свързано с глобалните промени, които според много източници е края на 2012 год. и началото на 2013 год. Според информацията, това е периода, в който ще завърши един голям космически цикъл и ще започне друг космически цикъл. Характерното е това, че човекът играе съществена роля в тези грандиозни промени. По тази причина, последните няколко години са изпълнени с всякакви събития, за които официалната наука не дава обяснения, което за етапа това е нормално. Много от обясненията искаме да ги прекараме, чрез човешката логика, но тя противоречи на ставащите събития. Има неписани закони и за етапа се разбират от не голям брой хора. Като правило важи приказката, че „ако ти е писано да се удавиш няма да се обесиш”. Аз ви предлагам да се замислите върху следния факт. Вечерта, на 06.09.2009 год., по новините на българските телевизии даваха интервю с жена, която е участвувала в събитието. За жалост не обърнах внимание на името и. Жената споделя, че не може да плува и потъва. Според нея, някаква сила е изтласква на повърхността на водата и тя се хваща за пояс, предполагам спасителен и се спасява. Ако проследявате такива събития ще видите, че подобни случаи има много. Тъй като темата е много дълга, бих ви казал само, че случайни събития няма, включително и тези, които противоречат на „нормалната” човешка логика. За етапа има две големи тайни в човешкия живот. Първата е, човек когато се ражда да не помни нищо от предишни животи и втората е кога и как човек ще „умре”. По повод на случилото се пишат всевъзможни неща от това, кой е виновен до защо е станало? Отговорът е един и той е: „Така е трябвало да стане”! Така, че ако не е било с този кораб, ще е било с някой друг, може и най-новия, които току що излиза от корабостроителницата. По този повод е безсмислено да правим каквито и да е осъдителни неща. Просто, следва да приемаме нещата такива, каквито са и да се помолим за душите на загиналите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexs
Категория: Политика
Прочетен: 5037131
Постинги: 231
Коментари: 3462
Гласове: 13397
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930