Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.08.2009 21:50 - Борисов забрани на Цветан Цветанов да употребява думичката “ЩЕ”, когато дава интервюта .Лов на вещици ЩЕ има
Автор: alexs Категория: Политика   
Прочетен: 2616 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 19.08.2009 23:27


Премиерът Бойко Борисов забрани на вътрешния си министър Цветан Цветанов да употребява думичката “ЩЕ”, когато дава интервюта. Ограничението за употреба на  "ЩЕ" ще важи и за останалите министри. “Днес разпоредих и на вътрешния министър повече думичката “ЩЕ” в бъдеще време в интервюта да не се употребява”, обяви след края на правителственото заседание премиерът.
      Премиерът обеща да лови вещиците на Станишев
Станишев

Няма какво Бойко да ми казва да не плача пред Брюксел. Това прочистване в администрацията – било чрез структурни промени, било чрез натиск на хората, се нарича “лов на вещици” и така ще го наричам и пред българските граждани, и пред европейските ни партньори”
 Борисов
. “Станишев сам даде определение на неговите министри и кабинета си – вещици. ЩЕ ловим вещици и ЩЕ ги даваме на правосъдието, за да възтържествува правдата”, иронизира Борисов гнева на опонента си“Как си представям лова на вещици - има един ловец и вещици. От майка знам, вещиците винаги са лоши. Те крадат, правят измами, интриги, така че стъпвам на определението на г-н Станишев, че вещиците в горите, във вътрешното министерство, вещиците със заменките с горите, вещиците, които купуват златни ксерокси ще бъдат “унищожавани” - давани на прокуратурата и на съда”, каза Борисов.
За пример той посочи “вещицата” Иво Николов. “На длъжност изпълнителен директор на „Информационно обслужване” е взел 13 066 лв. за май, за декември – 13 875. Вещиците на Станишев вземат по толкова заплата. Сега се оплакват на Брюксел, че Борисов е дошъл и ЩЕ им прекрати лапканицата”. Той вече е подготвил секира за облагите от участието в бордове. “Такива заплати няма да се вземат. Изрично съм разпоредил - една средна заплата от около 1000 лева и толкова”, каза  Борисов.
   За големите енергийни проекти

 Притеснението на БСП-ръководствотоголемите енергийни проекти на България, отговора на Борисов “Станишев няма как да не е притеснен за енергийните проекти, защото нищо не знае за тях”, коментира Бойко Борисов. Според него, ако бившият премиер е знаел нещо, щял да бъде по-конкретен с цифрите и данните. По отношение на АЕЦ „Белене” 300-400 милиона били хвърлени да се събори старото. “Не съм премиер, който ЩЕ задължи държавата с по няколко милиарда. Ако те са крали с по няколко милиарда, аз ЩЕ пестя всеки лев”, каза премиера.

“Кога сте чули от мен, че „Южен поток” няма да се строи? Там са също много милиарди, които ние като участник трябва да имаме в бюджета. Нека Станишев ми покаже в кое перо са, да отида да ги взема.
  За връзките си с Валентин Златев
На въпроса за връзките си с Валентин Златев, шеф на “Лукойл”, той каза: “В Обзор ходя всяка година, познавам се с рибарите”. Призна, че там е спал два дни в хотела на Валентин Златев. “Има на кой да се отчитам и да ме проверява по-строго от вас”, отвърна на журналистите премиерът и подчерта, че никога не е спал по резиденции. Щом било необходимо обаче, може да започне.

  подробно:  http://www.vsekiden.com/?p=56648




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alexs
Категория: Политика
Прочетен: 5041365
Постинги: 231
Коментари: 3462
Гласове: 13397
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930