Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2009 14:18 - Знаят ли в МВР колко струва един принтер
Автор: alexs Категория: Политика   
Прочетен: 2030 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 17.08.2009 14:53


 В МВР за нуждите на дознателите са закупени около 1000 принтера на цена около 1400лв. Това съобщи в сутрешния блок в предаването  "Челюсти" на Нова телевизия Цветан Цветанов. Това е една от скандалните сделки в МВР извършени при предишното управление. И каза че ще проверят каква е цената на принтерите по магазините.
    А с направеното от мен проучване цената на един нов принтер е:
      1 Мастиленоструен е не повече от 100лв може и за 80 да се намери но в случая не е за прeпоръчване скъп консуматив и напечатанато ако се намокри се размазва.
      2. Лазерен не по-вече 200лв. с добро качество консуматива е евтин и не се размава от влагата. Такъв може да се препоръча, подходящ е.
      3. 3 в 1  или Принтер Копир Скенер в едно малко над 400лв. за качествен такъв.който също е още по-добър избор.
        Разбира се никой не оспорва че на дознателите са необходими принтери. До преди това са пишели дознанията си на допотопни пишещи машини.
     Лесно може да се намери и информация за цените на принтерите в Интернет. Или във всеки един магазин за компютърна техника.
 На въпроса какъв принтер да си избера вижте тази страница.
http://www.printeri.com/review.html
  Лесно може да си направите изводите колко е неизгодна тази обществена поръчка.
 И за още други неща ....
        Министър Цветанов спомена също за злоупотреби със вещевото доволствие на полицаите
 например обувки в търговската мрежа  могат да се намерят за 30лв. а тези които ги получават полицаите като вещево доволствие са със силно завишени цени.
   И също така се постави въпроса за порциона който служителите на МВР като месечна добавка към заплатата. На полицаите порциона е 30 лв а на военните 60лв. Министър Цветанов поставя въпроса че трябва да се изравни с този на военните.
     Колко жалко за това  полицията да е по-назад от военните. Обикновено когато се пенсионират военните стават пазачи/с изключение на бившите политически и ВКР/. Виждал съм и полковници от армията да стават обикновени охранители.
Докато полицаите обикновено след напускане на МВР се захващат с бизнес.
Особено това се отнася за полицаите с офицерски длъжности. Няма да говоря за тези от специалните служби сами се досещате.
  Разбира се поставя въпроса за повишение на заплатите на служителите на МВР.Което в настоящия момент на криза няма да стане лесно.






Тагове:   МВР,


Гласувай:
3



1. alexs - ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО НА МИНИСТЪР ЦВЕТАНОВ
17.08.2009 15:14
Цветан Цветанов: Още стои този проблем. Но, понеже постоянно искате да разберете нещо ново, което е свързано с някакъв корупционен елемент в министерството, трябва да ви кажа, че в момента проверявам много задълбочено
сделката, която е направена за принтерите за дознателите.
Водещ: Защо, какво има там?
Цветан Цветанов: Защото в момента един принтер, който купува министерството, го купува на стойност 1400 лв.
Водещ: Това, да не казвам в коя магазин, но за тази цена щяха да му дадат и една плазма.
Цветан Цветанов: Това, което възложих на моите служители, е да се обадят в три произволно избрани магазина и да видят на единична бройка каква ще бъде цената на принтера.
Водещ: Кой е правил този договор, кой министър?
Цветан Цветанов: Приятелят на Татяна Дончева.
Водещ: Михаил Миков.
Цветан Цветанов: Да.
Водещ: Кога е сключен договорът?
Цветан Цветанов: Един месец преди да напусне министерството и обществената поръчка е направена само за един ден и не са взели предвид техническото задание, което е правено преди година и половина за необходимостта и техническата спецификация, която трябва да бъде за тези технически пособия.
Водещ: Колко принтери са купени?
Цветан Цветанов: 1000.
Водещ: По 1000 лв., колко е това?
Цветан Цветанов: Сумата за цялата обществена поръчка е някъде около 3 млн., така че представете си за какво става дума. Но, искам да го изчистя, защото когато ние искаме да се борим и когато обществото очаква от нас да се борим с организираната престъпност, аз първо трябва да изчистя къщичката, която стопанисвам. Защото когато е правен подобен разход, а и това е констатация във всички ведомства, за съжаление, обявява се обществена поръчка, която е на пъти по-голяма завишена цена и всичко е съвсем законно.

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ
http://www.focus-news.net/?id=f12688


Днес 18.08 вътрешният министър ще се срещне с представители на фирмата, от която старото ръководство на МВР е закупило чрез обществена поръчка принтери за нуждите на дознателите. Днес стана ясно, че единичната цена на закупените принтери е 1397 лв. „За мен е доста нелогично обществена поръчка за 2,7 млн. лв. да бъде в максимално кратки срокове. Дори самото обявяване на поръчката е станало за часове. Самите принтери са в размер на 1397 лв. – единият, а при произволно избрани от нас фирми, към които сме се обърнали за единична бройка, дават цена от порядъка на около 300-400-500 лв. най-високата”, каза Цветанов. Поръчката е обект на проверка, вероятно ще бъдат сезирани компетентните органи. Договорът е бил подписан от предходния министър Михаил Миков.
Галина ДИМОВА

Така се прави 1 милион за 1 ден
Въпроса е как Ще се подели и кои какви % Ще получи
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexs
Категория: Политика
Прочетен: 5019302
Постинги: 231
Коментари: 3462
Гласове: 13397
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031