Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.08.2009 10:58 - Ирена Кръстева се сдоби и с ББТ да и е честито
Автор: alexs Категория: Политика   
Прочетен: 1600 Коментари: 0 Гласове:
0



image Ирена Кръстева се сдоби с ББТ да и е честито
Кръстева е завършила класическа филология и журналистика в Софийския университет, била специализирала фирмен мениджмънт, маркетинг и реклама, тренирала баскетбол и плуване.

Кръстева беше назначена за шеф на тотото с шумни разправии през февруари 2002 г., веднага след като Лучано стана спортен министър. Преди това името й попадна в медиите покрай неясни сделки със спортни имоти, тъй като е била изпълнителен директор на "Олимпика" ЕАД.
http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=1078317 Нова звезда на вестникарския небосклон - Ирена Кръстева OT 2007 навлиза в медийния сектор била е шефка на спортния тотоализатор. Свалена от Весела Лечева от ТОТОто
 Махането на Кръстева от спортния тототализатор обаче не беше лесно, тъй като тя си беше взела четири месеца болнични. Убедена беше, че може да бъде освободена само от министър, а Лечева беше "само" председател на агенция.
Министерският съвет делегира съответните права на Лечева, а в спора се намесиха полицията и прокуратурата, защото се оказа, че частните гардове на Кръстева не пускат държавните служители в централата на Българския спортен тотализатор.
Синът на Кръстева - Делян Пеевски - бе назначен за зам.-министър на бедствията и авариите, но - изненадващо - от квотата на ДПС, откъдето бе спешно уволнен в разгара на скандалите около бившия министър Румен Овчаров и бившия шеф на Националната следствена служба Ангел Александров.
В края на миналата година "Нова Българска Медийна Група" на Кръстева и сина й поеха управлението на ТВ 7 и в. "Експрес".
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на нейната „Нова българска медийна група холдинг" ЕАД да стане собственик и на създадената преди пет години от оръжейния търговец Петър Манджуков „Балкан Българска телевизия" ЕАД (ББТ).
 след ТВ 7, която купи от някогашния банкер Любомир Павлов, Кръстева вече има втора кабелна телевизия, но още не ясно ще променя ли профила й.
Ирена Кръстева и нейният син - сегашният депутат от ДПС Делян Пеевски и бивш скандален зам.-министър на извънредните ситуации, са в медийния бизнес от лятото на 2007 г., когато купиха в. "Монитор", "Телеграф", "Политика", а по-късно и "Меридиан мач", и великотърновския "Борба".

razkritia.com/дс-дърпа-конците-на-ирена-кръстева/

 В периода на предизборната борба нейните медии бяха яростен противник на Бойко Борисов. Изсипа с тонове помия най-вече срещу ГЕРБ и Бойко Борисов и в по-малка степен и срещу другите десни партии.
 Също трябва да посоча че преди около седмица Има съкращения  Провалената сделка за сградата на НАП на "Цариградско шосе" повлича неприятна серия в медийната империя на Ирена Кръстева. 20 човека са получили предизвестие за съкращение в "Експрес" и 15 в "Монитор", а се закрива изцяло електронното издание Express.bg.
Прекратяват се трудовите договори на хора от техническите екипи - страньори, шофьори, но и на кореспонденти и журналисти в столицата.
  А само преди 2 дни се сдоби с още една телевизия ББТ.

   Как ли Ще постъпи Бойко Борисов и новата власт с нея?




Тагове:   медии,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alexs
Категория: Политика
Прочетен: 5048215
Постинги: 231
Коментари: 3462
Гласове: 13397
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930