Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2009 14:58 - Какви грешки допусна БСП и какво бъдеще я очаква
Автор: alexs Категория: Политика   
Прочетен: 1719 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 06.08.2009 08:56




Какви основни грешки допусна БСП? ще има ли нова партия в лявото пространство.
Основната грешка:  Не защитаваше реалните икономически интереси на своя електорат
въвеждане на на данък 10% върху доходите и премахване на необлагаемия минимум
с това който получава под около 500лв месечно му се вдига данъка. който е над 500лв му се намалява реално данъка. С тези реформи тя постъпи като дясна партия. Най-засегнати от това са наемните работници в страната за разлика от София където обикновено заплатите са под 400лв. А се облагодетeлстват хората с високи доходи. А също така и едрия бизнес.
Противопoставяне на една прослойка на друга Например нищо не се правеше за работниците в реалния сектор особено през последната година закриване на работни места замразяване, а някъде дори и намаляване на заплатите, защото работещите бяха притиснати от пазара на труда. Ако откажеш да работиш за по-ниска заплата може просто да станеш безработен.
Нямаше обикновено коледни надбавки за хората на наемния труд обикновено.Изостави социалната политика с младото поколение майките и децата. Докато в същото време БСП реши да се заиграва предизборно с пенсионерите. Не че пенсиите бяха високи. Но Точно преди избори и по-време на задаваща се невиждана световна икономическа криза.
Предизборният закон не трябваше да се променя. С желанието да постигне по-добри резултати се прие изкривен мажоритарен елемент, без да има втори тур на изборите. 8% бариера за коалициите. Всичко това активизира десния избирател от нетвърдото ядро. И това също допринесе за масово гласуване за ГЕРБ. И се получи ефекта на бумеранга при изборите.от това спечели ГЕРБ. БСП не можа да вкара мажоритарно и един депутат.
Подобна грешка преди 8г.допусна и Иван Костов , който искаше да попречи на на царя да стане президент вместо това стана премиер и измести  Иван Костов. Българските политици не си вземат поука.Сякаш в живота има справедливост както се казва в една народна мъдрост С твоите камъни по твоята глава.
Отказа от избори 2 в 1 едновременно да се проведат избори за европарламент и национален парламент като по този начин можеха да се икономисат до около 30 млн лева. Това показва че на червената партия не и пука за парите на данъкоплатеца. И се изхожда от тяснопартийния интерес а не от националния. БСП искаше парламентарни избори през лятото без да се съобрази с мнението на другите политически сили а тогава е периода на отпуски и почивки и десния избирател е на море и се разчита на ниска избирателна активност но сметките излязоха криви това мислене беше отгатнато от хората и те бяха наказани от избирателите. Получи се неочаквана избирателна активност,която изненада социолозите.
Коалицията на БСП с ДПС, която не беше добре приета от левия избирател. И която не стои на принципна основа а по-скоро да се държи власта аа не да се решават проблемите на гражданите. ДПС осребри своето участие в тройната коалиция.
И не на последно място ширещата се корупция и организирана престъпност. Корупцията е приела огромни размери за което българия е критикувана в ЕС.
Големите харчене на пари за предизборна реклама и агитация БСП постави рекорд в това отношение вероятно надхвърля 100 милиона. Това също много отблъсква избирателите и по-скоро даде обратен ефект.
Предизборното вдигане на пенсии също не може да помогне много на БСП. Помислете си кой изкарва пенсите на пенсионерите.Бойко Борисов каза" Те ги вдигат а ние Ще ги плащаме" .Не политиците а работещите в реалния сектор на икономиката със своите осигуровки изкарват пенсиите. Пенсията трябва да  е Функция на работната заплата в момента.
Колкото и жалко да е за нашите пенсионери.  От ниски заплати следват и ниски пенсии.Такова вдигане може да създаде дупка в бюджета осбено по-време на криза приходите намаляват.
А това представлява опасност за борда. И да не пада борда защото най-потърпевши ще станат пенсионерите. И Ще си спомним голямата инфлация от 1997г.
Ако искат да вдигат пенсите политиците не бива да постъпват по-този начин а първо вдигане на заплатите увеличение на приходите в НОИ и след това и пенсиите. Друг източник за вкарване на средства в пенсионните фондове можеше да бъде и приватизацията но управниците предпочетоха да направят подаръци на олигарсите знаете по колко нечестен начин бе извършена приватизацията.
ИЗВОДИ:
Питам се лява партия е БСП след като реално нейната икономическа политика е дясна.
БСП социална партия ли е?След като очевидно не е.
И може да се говори за червена олигархия. Има и държавни хранилки за някои приближени
Една лява партия трябва да защитава интересите на работническата класа и дребния бизнес но това БСП не го прави. Просто казано БОГАТИТЕ СТАВАТ ПО-БОГАТИ БЕДНИТЕ ПО-БЕДНИ. А след като не може или не иска да защитава интересите на ляво мислещите хора в България На дневен ред се появява необходимостта от нова пария в лявото пространство. Както това се случи в дясно -ГЕРБ засмука голяма част от избирателите на СДС.

Ако иска една управляваща партия да спечели избори
1. Да не поставя партийни интереси над национални.
2. Да работи за интересите на българския народ а не само за малки прослойки и олигархията.
3. Да не пилее парите на данъкоплатците.
4. Скромна предизборна кампания без пилене на много пари, а парите в по-вече да се дадат за благотворителни цели да се например помогне на тежко болни хора.
5. Да не се променят предизборно правилата за избори в полза на някого АКО това стане
трябва да има пълен консенсус в обществото и да се приеме от всички.
6. Да постигне резултати в борбата с престъпност та и корупцията.
7. Да създава условия за икономическо развитие и инвестиции благоприятна среда за бизнеса насърчаване на чужди инвестиции, осъщесвяване на важни инфрасруктурни проекти.
премахване на административни бюрократични пречки пред бизнеса и гражданите.
8. Да се повиши качеството на живот на обикновения гражданин намаляване на безработицата увеличаване на покупателната способност, добро медицинско обслужване.
9. Да спре заменките на земеделски земи.Това е пладнешки грабеж.
10. Да не се правят далавери от министри депутати и висши държавни чиновници с приятелски или роднински фирми стриктно спазване законите на конфликт на интереси и обшествените поръчки .
11.Да не се води  Силната негативна кампания - например клипа с брадвата.



Гласувай:
0



1. svetlo - Добро утро:)
04.08.2009 23:39
Тези последните 11 точки сякаш са преписани от обещанията на герберите. Затова и те засмукаха голяма част от вашите "леви" избиратели. Сега да видим какви ще ги свърши и бате ти.
цитирай
2. alexs - Тези точки не са програмата на ГЕРБ а ...
05.08.2009 17:50
Тези точки не са програмата на ГЕРБ а просто някои принципи и правила които трябва да се спазват от всички партии участващи в изборите.

Не да се хитрува да се првят далвери които са за сметка на обикновените хора. Трябва да има и морал в политиката . И още за 10-тее божи заповеди не ..... не лъжи не кради....... които нищо не означават за много политици.....но идва време за всичко да се плаща.

А за бате Бойко не съм прекален оптимист ако иска нещо да напрви ще се опитат да му попречат някои хора с многото пари.......... и Костов и Царя обещаваха...

Но нека успее да свърши работата си и обещанията които е дал. Ще е за доброто на България
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexs
Категория: Политика
Прочетен: 5042051
Постинги: 231
Коментари: 3462
Гласове: 13397
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930